25-05-05

Eindelijk!

Eindelijk mooi weer. Het was alweer een tijdje geleden, maar ik ben er niet kwaad voor. De wereld ziet er direct een stuk mooier en surrealistischer uit, badend in een overdosis zonlicht. De mensen zijn ook beter gezind en lachen allemaal, al kan het ook zijn dat ze een soort grijns vertonen door de zon die in hun ogen schijnt. Mijn baas maakt een complimentje, op weg naar het station the shins op de mp3-speler, de roltrap in Brussel-Centraal is gemaakt (vaarwel ochtendlijke files), ik sta rustig op het perron te wachten, maar dan gaat het plotseling fout. Naast mij komt een man met sandalen staan!
 
Als er 1 ding is waar ik niet tegen kan, dan zijn het sandalen, en die zijn helaas een jammerlijk nevenverschijnsel van dit weer. Sandalen zijn een misdaad tegen het schoendom (die al dateert van bij de Romeinen) en de dragers ervan zouden zwaar bestraft moeten worden. Schoeisel voor hippies en vegetariërs. "Lekker fris aan de voeten". Kan best zijn, maar de frisheid van de voeten zelf is ook een niet te verwaarlozen factor. Het is ook gevaarlijk schoeisel. Doe zelf de test: stoot uw voet eens met een gewone schoen tegen een muur en herhaal daarna de test met een sandaal. Ik kan al raden in welk geval de schade aanzienlijker zal zijn. Sandalen zijn niet het enige waar ik me aan erger op vestimentair gebied. Ik haat ook de Willy Sommersbroeken, de zogenaamde driekwartsbroeken, lange korte broeken, of korte lange broeken. De ergste zijn die waar vanonder ook nog een touwtje aanzit, om de broek op kuithoogte vaster te maken, of om ze nog lelijker te maken dan ze al is. En nu we toch bezig zijn: pulls gezellig over de schouders hangen is ook behoorlijk fout vind ik.
 
Maar we wijken af. Naast mij stond dus iemand met sandalen te wachten en om het geheel nog erger te maken, had hij witte kousen aan. Als je jezelf dan toch verlaagt tot het dragen van sandalen, doe het dan ineens volledig fout, moet hij gedacht hebben. Hier moesten wel problemen van komen, en inderdaad, toen de trein arriveerde, was het zover. Terwijl ik rustig opstapte, voelde ik ineens een duw, tegen mijn rechterschouder. Drie keer raden wie? Het was niet alleen een sandalendrager, het was ook nog eens een voorkruiper. Maar door een snelle reactie van mijnentwegen werd zijn doorgang versperd, en konden enkele andere mensen probleemloos passeren. Dat maakt toch niks uit, want 's avonds is er altijd plaats genoeg op die trein. En ondertussen merkte ik dat hij nerveus werd. Dat zal hem leren.
 
Maar het is nog niet gedaan. Ik moest nog enkele dvd's (Star Wars II en Lady Snowblood) terugbrengen naar de videotheek. Ik stap daar binnen en onwillekeurig wordt mijn aandacht getrokken naar de sandalen van de uitbater. "Mijn vader, waarom hebt gij mij verlaten", dacht ik. Maar goed, voor videotheekuitbaters ben ik altijd wat milder. Ik geef de dvd's af en hij doet de doosjes open om te kijken of de films er wel inzaten. Ik dacht dat hij een grapje wel kon appreciëren en zei: "ge moet niet kijken hoor, ze zijn teruggespoeld." Ik geef toe dat het niet de meest geslaagde grap allertijden is, maar de meewarige blik die ik toegeworpen kreeg, vond ik toch wel een beetje een flauwe reactie. Stomme sandalendragers.

17:40 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

22-05-05

Star Wars

Donderdag ga ik naar het (voorlopig) laatste deel van de Star Wars saga kijken en aangezien een voorbereid man er twee waard is, heb ik me gisteren nog eens toegelegd op de andere delen (met uitzondering van attack of the clones, aangezien ik die niet in mijn bezit heb). Wat moet een mens anders doen op een zonnige dag? ;-)

 

Ik ben begonnen met IV: A New Hope, de eerste film, en de toon was meteen gezet. Een korte inleiding vliegt over het scherm, daarna wordt er naar beneden ingezoomd en nog geen minuut later worden we direct in de actie gedropt die pas twee uur later zal stoppen. De film heeft alles wat een klassieker moet hebben: een goed verhaal, geweldige personages (Han Solo, Chewbacca, Darth Vader, Obi-Wan Kenobi) en goeie muziek. Het enige minpunt vind ik de finale die nogal lang aansleept. Zeer onderhoudend, revolutionair in zijn tijd en een van de populairste films allertijden. Een film die mensen die niet van Science Fiction houden (waaronder ikzelf), toch naar Science Fiction kan doen kijken.

 

Daarna was het logischerwijze de beurt aan V: The Empire Strikes Back. Deze film is voor mij nog altijd het hoogtepunt uit de reeks. Dat komt waarschijnlijk door het personage Yoda, de verdere uitdieping van de personages en het toch wel sombere einde, dat ik heel moedig vind voor een mainstream Hollywoodfilm.

 

VI: Return of the Jedi bevat nog altijd genoeg om de reeks boeiend te houden, maar er begon toch stilaan een déjà-vu-gevoel op te treden. En de Ewoks vond ik een beetje kinderachtig. Hoogtepunt is natuurlijk de confrontatie tussen Luke en Darth Vader.

 

Daarna  werd nog maar eens duidelijk hoe zwak deel 1 (the phantom menace) is ten opzichte van de originele trilogie. De special effects zijn er wel op vooruitgegaan, logisch ook, de film is twintig jaar na de eerste gemaakt, maar op geen enkel moment slaagt hij er in de charme en de opwinding van de originele films ook maar enigszins te benaderen. Op geen enkel moment valt er ook maar enige spanning te bemerken, de acteerprestaties zijn bedroevend slecht (en die waren in de andere films ook al niet echt geweldig) en er zit geen verhaal in. Toch nog een pluspunt: de aanwezigheid van Natalie Portman. Helaas staat daartegenover ook de aanwezigheid van Natalie-Portman-look-a-like-minus-acteertalent Keira Knightley.

 

Al bij al ben ik toch benieuwd naar deel III, waarin Anakin Skywalker de transformatie naar Darth Vader maakt.


13:51 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-05-05

1000

Ik zit aan 1000 bezoekers! Toevallig ben ik zelf nummer 1000, anders had er zeker een mooie prijs aan vastgehangen ;-)
 
Op naar de 2000 nu. Hopelijk blijft de inspiratie komen.

16:26 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-05-05

Gitaar

Gisterenavond heb ik in een opwelling nog eens het plan opgevat om deftig gitaar te leren spelen. Jaren geleden heb ik daar eens een cursus voor gevolgd (zaterdagochtend om 8u), maar daar schiet weinig tot niks meer van over. Veel oefenen was en is nog steeds de boodschap, maar dat kwam er toe niet van. Met als gevolg dat ik na een paar lessen al hopeloos achterop geraakt was en dat beterde er niet op. Het tragische dieptepunt van die lessen kwam op de dag dat iedereen een solo moest improviseren. Met klamme handen wachtte ik mijn beurt af en toen het eindelijk zover was, heb ik geïmproviseerd, maar al snel bleek dat ik geen Jimi Hendrix was (dat afrokapsel wilt mij maar niet lukken). "Hier is nog veel werk aan de winkel," sprak de gitaarleraar. En ik kon hem helaas geen ongelijk geven.
 
Maar gisteren ben ik er dus terug mee begonnen. Op internet had ik al gauw enkele basislessen gevonden en die heb ik allemaal gevolgd. De gewone akkoorden lukken al redelijk goed en momenteel ga ik wat gemakkelijke liedjes inoefenen. Er zijn er al die goed lukken, zoals Bad Moon Risin' van Creedence Clearwater Revival, Fire Water Burn van the bloodhound gang, Heart and Shoulder van Heather Nova, Wild Thing van The Troggs, Little Bunny Foofoo van the Moldy Peaches, Heart of Gold van Neil Young...
 
Binnenkort staat er een nieuwe gitaarheld op en zijn naam zal fILLE zijn (maar eerst wat eelt op mijn vingertoppen kweken) :-)

18:04 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-05-05

Hasselt

Gisteren ben ik voor het eerst in lange tijd nog eens in Hasselt geweest. Vroeger kwam ik er wel eens om te oefenen voor mijn rijexamen (waar ik na vijf keer in geslaagd ben, waarover dadelijk meer), maar dat is ondertussen toch ook al een aantal jaren geleden.

 

Péke en Néke hadden mij meegevraagd naar de cinema en tegen een film zeg ik niet rap nee, ook al was het in Kinepolis te doen. Ik kom daar eigenlijk niet zo graag omdat het merendeel van de cinemabezoekers daar vooral naartoe gaat om een gezellig avondje uit te beleven (waar op zich uiteraard niks op tegen is), terwijl het mij vooral om de film zelf te doen is. Ik word ook niet graag afgeleid door krakende chips- of snoepzakken vlak naast mijn oren (he Péke ;-) ), of het geluid van een verschuivend rietje in een drankbeker en het geslurp om het maximum uit diezelfde drankbeker te halen (nogmaals he Péke ;-) ). Wat ik nog erger vind, maar ik geef grif toe dat het veel minder voorkomt in cinemazalen, zijn mensen die hun darmgassen niet geheel onder controle hebben (he meneer voor Néke).

 

We zijn naar A Home at the end of the world gaan zien, met in de hoofdrollen Collin Farrell en Robin Wright Penn. De film gaat over twee jeugdvrienden die op latere leeftijd een driehoeksverhouding beginnen met een vrouw. De film op zich was niet bijzonder, maar verveelde ook nooit. De soundtrack was wel goed (met oa Bob Dylan, Jefferson Airplane en Patti Smith).

 

Achteraf zijn we nog in een Hasselts café beland, “de geletterde mens”, waar we bediend werden door Leentje. En Leentje was me er eentje met haar diepe décolleteetje, iets wat ik alleen maar kan aanmoedigen J. Het was een gezellige avond.

 

En nu kom ik nog even terug op die rijexamens, meerbepaald het eerste. Na vlot de manoeuvres voltooid te hebben, mocht ik de baan op. De examinator gaf me de opdracht om naar rechts te rijden, wat ik na gezien te hebben of er geen wagens naderden ook begon te doen. Ik nam mijn voorrang, maar toen besliste de examinator ineens dat ik naar links moest rijden en vlak daarna moest ik weer naar links, terug het examenterrein op. Ik dacht dat hij zijn evaluatiepapieren vergeten was of zo en was me van geen kwaad bewust. Toen vroeg hij me om een parkeerplaats uit te kiezen. Niks aan de hand, een extra parkeertest dacht ik en voltooide deze opdracht probleemloos. Toen moest ik de motor stilleggen, wat ik ook zonder problemen kon. “Zo, dat was rap gedaan he.”, zei de examinator. Dat bevestigde ik, enigszins verbaasd dat mijn examen zo rap afgelopen was. Ondertussen zag ik de begeleider van de rijschool teleurgesteld met zijn hoofd schudden. “Ge weet toch wat ge fout gedaan hebt?”, vroeg de examinator. “Nee,” antwoordde ik in alle eerlijkheid. “Ge hebt gij het verlaten van de parking, een stopbord genegeerd en voorrang genomen.” En zo kwam aan mijn eerste examen een einde.

 

Enkele jaren later volgde mijn zus rijlessen bij dezelfde rij-instructeur en kreeg op een dag te horen: “altijd goed opletten bij het nemen van voorrang, en doe niet zoals ik ooit meegemaakt heb met een van mijn andere studenten. Die nam zijn voorrang toen hij de parking van het examencentrum verliet en zijn examen zat er direct op.” Mijn zus heeft toen maar wijselijk gezwegen.


19:22 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14-05-05

Lotto

Gisteren geen euromiljonair geworden, maar wel mijn inzet bijna verdubbeld. Ik ben welgeteld 1,5 euro rijker geworden. Tis in elk geval beter dan niks :-)

14:54 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-05-05

Vrijdag de 13de

Ik had me voorgenomen om niks over vrijdag de 13de te schrijven, omdat ik ongeluksdagen, zwarte katten en gebroken spiegels allemaal onzin vind, maar de NMBS heeft me er toe gedwongen.

Dat mensen staken, kan ik goed begrijpen, dat is hun goed recht ook. Maar volgens mij zijn er betere manieren dan heel het treinverkeer zomaar lam te leggen. Laat de mensen gratis rijden of zorg tenminste dat er toch een aantal treinen kunnen rijden.

Normaal zou ik hier niet over zagen, maar aangezien ik zelf een van de bijna-slachtoffers die niet thuis geraakten was, vind ik dat ik het wel even mocht zeggen. Een beetje eigenbelang is mij niet vreemd :-)

Maar ik ben dus thuis geraakt, zij het iets later dan normaal. Mijn collega D had een eventuele chauffeur voor het geval er nog geen treinen zouden zijn en ze zei dat ik misschien met haar kon meegaan aangezien we toch in dezelfde richting moesten. Om kwart na vier vertrokken we vol goeie moed naar het station, maar onderweg hoorden we van een andere collega dat er alleen een trein richting Dendermonde reed. Tot overmaat van ramp kreeg D nog telefoon van haar eventuele chauffeur. Hij meldde dat hij een aantal collega's ging meenemen en dat het een beetje gevoelig lag om daar bepaalde mensen niet van mee te nemen. Met de moed al lichtelijk in de schoenen zetten we onze tocht naar het station verder tot we als bij toeval een goeie vriendin van D tegenkwamen. Het werd alleen maar beter toen ze zei dat we met haar konden meerijden naar huis, als we nog even konden wachten op een andere vriendin. Dat was uiteraard geen probleem. En na de nodige files in Brussel werd ik zelfs nog vlak voor mijn deur afgezet. Van luxe gesproken! Hartelijk bedankt, vriendin van D! Er zijn nog goeie mensen op deze wereld, en jij ben er een van :-)

En het zou helemaal mooi zijn, moest ik nu nog met de lotto winnen :-)

19:35 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-05-05

de groeten

“En doe de groeten aan X,” zei een gemeenschappelijke kennis van mij en X, die ik daarstraks op straat tegenkwam. Dat doe ik dus niet, want als ik de groeten doe aan X krijg ik gegarandeerd als antwoord: “de groeten terug.” En zo blijft een mens natuurlijk bezig. Wel slim gezien van de groetengever, want zo moet hij de moeite niet doen om een berichtje te sturen of eens bij X langs te gaan. Waarschijnlijk denkt hij alleen aan persoon X door die toevallige ontmoeting met de kennis van X.

Wat is een mens eigenlijk met die groeten? Toch niks. Je kan alleen de groeten terug doen. Stel dat je iemand de groeten doet in opdracht van iemand anders; zal de ontvanger van de groeten bij een volgende ontmoeting met de groetengever hem bedanken voor zijn groeten? Dat lijkt me heel onwaarschijnlijk. De kans dat hij de groeten mag doen aan iemand anders is veel groter.

Het is dus beter om geen groeten te krijgen van iemand, want er is altijd wel iemand anders die te lui is om zelf met jou contact op te nemen.

18:50 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

11-05-05

Reïncarnatie?

Zojuist het journaal op VTM gezien. Het ging erover dat de Armeniër die maandag iemand doodgeschoten had in Leuven, opgepakt is. De nieuwslezeres zei: "maandag heeft hij vier mensen doodgeschoten. 1 van zijn slachtoffers is overleden." Nu lijkt het mij niet onlogisch dat iemand overlijdt als hij doodgeschoten wordt, maar hoe zit het dan met die drie anderen? Ter plaatse gereïncarneerd ofzo?

18:18 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Nostalgie

Nostalgie is ook niet meer wat het geweest is, zeggen ze soms, maar gisterenavond was dat voor een keertje wel het geval.

Een van mijn huisgenoten had op zijn computer een Nintendo-emulator geïnstalleerd (met de bedenkelijke naam Nesticle) en een aantal spelletjes gedownload waar we ons de hele avond mee geamuseerd hebben. Het was heel plezant om klassiekers als Double Dragon, Contra, Rescue Rangers en Super Mario 3 nog eens te kunnen spelen. Aanvankelijk met de nodige hilariteit omwille van de primitieve graphics en simplistische bediening, maar al gauw werden we volledig geabsorbeerd door deze nostalgietrip en het was een verademing om nog eens een spelletje te spelen waarvoor geen 100 knopkes nodig zijn om een bepaalde actie uit te voeren.

En nu is het wachten op een Sega-emulator en spelletjes zoals Sonic the hedgehog, Alex Kidd, Hang-On, Black Belt en wat weet ik nog allemaal :-)

17:10 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Prijsvraag van de week

En de prijsvraag van deze week luidt: Wat is Tanagra?

Ik weet het antwoord zelf ook niet, maar het is niet geheel onbelangrijk aangezien het binnenkort op het werk op het menu staat en ik zou graag weten of ik het risico kan nemen.

Ik dacht eerst aan een variant van een welbekende potentiepil, maar hoop om twee reden dat het dat niet is: ten eerste heb ik dat niet nodig en ten tweede zit ik niet graag aan ne wiebelende bureau.

Stuur dus massaal het juiste antwoord, ik zal u dankbaar zijn :-)

17:00 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-05-05

Citaten

Hieronder een aantal citaten die ik wel mooi vind.

Bijna alles wat je doet is onbelangrijk, maar het is erg belangrijk dat je het doet.
(Gandhi)

The day I learn to fly, I'm never coming down.
(Rise Against - Heaven Knows)

I refuse to run and I will die
before I kneel in this life
(Strike Anywhere - Refusal)

The constants aren't so constant anymore
(The Get Up Kids - Valentine)

the truth is
you could slit my throat
and with my one last gasping breath
I'd apologize for bleedin' on your shirt
(Taking Back Sunday - You're so last summer)

Stel je nou maar eens voor dat het niet hypothetisch zou zijn.
(Hans Teeuwen)

17:45 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-05

Everytime I eat vegetables, it makes me think of you

Dezemorgen stapte ik op een overvolle trein richting Brussel. Toch kon ik nog een vrije plaats vinden tegenover een man. Al snel werd me duidelijk waarom die plaats nog vrij was: die man verspreidde een geur die me nog het meeste aan een GFT-bak deed denken. Ondertussen was ontsnappen onmogelijk geworden aangezien ook de middengang vol was gelopen met mensen. Ik heb dan maar gedurende de hele treinreis door mijn mond geademd.

De fans van Weezer weten het ongetwijfeld al, in de loop van deze maand komt hun langverwachte vijfde cd uit. Die valt hier integraal te beluisteren. De cd haalt bijna terug het niveau van hun eerste twee (de blauwe en pinkerton) en dat is een verademing na de twee vorige en ietwat teleurstellende cd's. Nog 22 dagen op mijn tanden bijten en ik mag hem gaan kopen :-)

17:15 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-05-05

Let's talk about leftovers

Het leven kan ironisch zijn. Daarstraks besloot ik om nog eens naar de cd let's talk about leftovers van lagwagon te luisteren. Ik stak de cd in de cd-romspeler van mijn computer en na twee liedjes hoorde ik een enorm hard gerammel en de cd stopte met spelen. Ik doe de lade van de cd-speler open en ik zag geen cd. Ik deed hem dicht en weer open, en toen zag ik kleine brokjes cd. Blijkbaar een zelfmoordpoging van mijn cd-speler en in zijn ondergang heeft hij nog een slachtoffer meegesleurd. Let's talk about leftovers, maar dan letterlijk.

En ik word verondersteld om me deze maand kalm te houden op cd-gebied. Ze maken het mij wel niet gemakkelijk.

19:11 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Functioneel naakt

We zullen eens proberen het bezoekersaantal op te drijven door een ietwat controversiëler titeltje te gebruiken.

Ik vrees wel dat de mensen die naar hier komen in de hoop wat bloot vlees te zien teleurgesteld gaan zijn, maar toevallig is Functioneel Naakt de titel van een theatershow van Theo Maassen, na Hans Teeuwen de grappigste komiek van Nederland. En het goeie nieuws is dat deze show vanavond op Nederland 3 wordt uitgezonden, vanaf kwart na acht.

Theo Maassen lijkt depressief. Hij vertrekt altijd vanuit onvrede en maakt zeer rake observaties over de wereld rond hem heen. Hij komt zeer grappig en cynisch uit de hoek, maar soms is er plaats voor ernst en doet hij het publiek nadenken. In deze show vraagt hij zich af wat de "bedoeling" is.

Hier zijn alvast enkele geluidsfragmenten te vinden: http://www.theomaassen.net/funktioneel.htm

Tot slot nog enkele quotes:

"Blijven eten tot je misselijk bent is ook een vorm van doorzettingsvermogen"

"Ik hou niet van generaliseren, Surinamers doen dat ook altijd."

- "Hoe is het nou?"
- "Druk druk druk?"
- "Als het echt druk is, zeg je dat geen drie keer!"

"Iedereen heeft zijn positieve en negatieve pluspunten."

"Als je met condoom vrijt, bouw je eigenlijk helemaal geen weerstand op. Als ik vrij met condoom dan hoop ik dat de vrouw seropositief is, dan is het toch niet voor niks geweest."

"Als Popeye zo sterk wordt van die spinazie, hoe komt het dan dat hij die blikken van tevoren met zijn blote handen openkrijgt?"

10:36 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-05-05

Cold Turkey

Ik ga een poging ondernemen om mijn DVD- en cd-aankoopgedrag wat te temperen, aangezien ik de laatste tijd bijna aan een gemiddelde van 1 exemplaar van elk per week zit en ik vind dat eigenlijk zelf ook wel lichtjes overdreven. Anderzijds geef ik het liever daar aan uit, dan aan sigaretten ofzo. Ieder zijn verslaving zeker?

In elk geval, ik heb me voorgenomen om deze maand helemaal geen cd of dvd te kopen. Ik heb mezelf beloofd dat, als het mij lukt, ik een hitchcockbox mag kopen, die al van begin dit jaar mijn ogen uitsteekt. Maar dat zal dus volledig van mezelf afhangen.

En het gaat zwaar worden, heel zwaar. Ik mag absoluut geen winkels binnenstappen of het zal gegarandeerd fout gaan. Er komt gewoon veel te veel uit dat ik interessant vind. Deze maand alleen al: op cd de nieuwe van weezer en van juliette and the licks. Twee cd's zie al lang op mijn verlanglijstje staan. En op dvd zijn onlangs the fearless vampire killers en de special edition van heat uitgebracht. Bovendien komt garden state ook nog uit, een van de beste films die ik dit jaar al in de cinema gezien heb.

Maar ik bekijk het positief: ik heb het al 6 dagen volgehouden. Nog 25 te gaan :-)

17:10 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-05

Gabba gabba, we accept you, one of us

Als de woorden uit de titel van dit postje bekend klinken, dan ken je waarschijnlijk de Ramones, die ze in hun liedje Pinhead gebruiken. Dit liedje werd na verloop van tijd het lijflied voor Ramonesfans, en voor iedereen die zich op de een of andere manier ooit uitgesloten voelde.

De Ramones haalden hun inspiratie hiervoor uit een oude horrorfilm: Freaks uit 1932, geregisseerd door Tod Browning, die eerder al de allereerste officiële Draculafilm (met Bela Lugosi) had gemaakt (Nosferatu van FW Murnau, gebaseerd op hetzelfde verhaal, even buiten beschouwing gelaten).

Freaks volgt de gebeurtenissen achter de schermen van een circus. De freaks zijn het rariteitenkabinet van het circus en bestaan oa uit dwergen, een vrouw met een baard, vrouwen zonder armen, een man zonder armen en benen, levende skeletten, siamese tweelingen, hermafrodieten en kleinschedeligen (Pinheads genoemd). Een dwerg wordt verliefd op een trapezedanseres (een “normale” vrouw). Zij voelt niks voor hem, maar besluit met hem te trouwen als ze erachter komt dat hij heel rijk is. Al snel na het huwelijk komen haar ware bedoelingen boven en op een nacht nemen de freaks op gruwelijke wijze wraak.

Opmerkelijk aan de film is dat de freaks allemaal vertolkt worden door mensen die echt misvormd zijn. De film werd na de release in 1932 al heel snel uit de zalen gehaald, omdat hij veel te controversieel was. Pas 30 jaar later mocht hij voor het eerst opnieuw vertoond worden.

Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij de film. Ik vond hem geslaagd, maar vond hem een beetje dubieus in zijn bedoelingen. Hij pleit voor een gelijke behandelingen van alle mensen, maar anderzijds komen de freaks toch (onbedoeld?) over als een rariteitenkabinet. Maar ik beveel hem zeker aan.

18:06 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Industry of love

Voor de liefhebbers van de betere humor heb ik vandaag een geweldige tv-tip: Om 22u30 op Nederland 3 wordt Industry of Love, de recentste show van Hans Teeuwen, Nederlands grappigste komiek, uitgezonden.

De show onderscheidt zich van zijn eerdere werk, doordat hij minder hard is, hoewel hij naar het einde toe toch weer compleet uit de bocht gaat. Maar er valt meer dan genoeg te lachen met oa een op conventies schijtende kikvorsman, koekoeksklokken, viskommen, ijscomannen, circusartiesten, kabouters in glazen, sprekende varkens, Bootsjungens, de koningin, en veel meer.

Enjoy!

10:53 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-05-05

rijen

Terug van zeer lang weggeweest. Ik weet niet of ik het deze keer lang vol ga houden, maar dat zijn zorgen voor later :-)

Daarjuist ging ik mijn treinabonnement verlengen. Het was redelijk druk aan de loketten en ik besloot de kortste rij te nemen om rap weg te kunnen. Foute beslissing natuurlijk, want de kortste rij is per definitie de traagste (zie ook de wet van Murphy in dat verband). Aanvankelijk ging alles zeer vlot en ik had mijn abonnement al bij de hand om de mensen achter mij niet langer dan noodzakelijk te doen wachten. Tot het noodlot keihard en onverbiddelijk toesloeg. De vent voor mij begon allerlei vragen te stellen over zijn abonnement en mogelijke tarieven en wat weet ik nog allemaal. Dat was zo al ongeveer tien minuten aan de gang, toen ik besloot om een andere rij uit te kiezen waar het wel vlot vooruitging. Ik stond daar nog geen minuut en natuurlijk had die vent in de rij die ik verlaten had gedaan met zijnen uitleg. Heel irritant. Gelukkig heb ik een verlengd weekend, dus ik ga het mij niet te hard aantrekken. Ik hoop alleen dat ik die vent niet rap tegenkom ;-)

17:32 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |