02-06-05

Sin City

Het was al meer dan een week geleden, maar hier ben ik nog eens met een berichtje.

 

Gisteren ben ik nog eens naar de cinema geweest. Het was weeral bijna een week geleden. De keuze deze week was niet echt moeilijk. Het is Sin City geworden, een film waar ik al enkele maanden naar uitkeek. De verwachtingen waren zeer hooggespannen, maar werden moeiteloos ingelost en zelfs overtroffen.

 

De film is een stripverfilming en bestaat uit drie verhalen die zich afspelen in het grauwe Basin City, waarvan de personage sporadisch elkaars pad kruisen. In het eerste verhaal maakt een agent (Bruce Willis) jacht op een sadistische pedofiel en probeert ook diens nieuwste slachtoffer te redden. In het tweede en beste verhaal begint Marv (Mickey Rourke) een eenmanswraakactie tegen de moordenaar van zijn vriendin, terwijl hij de ene geweldige one-liner na de andere spuit. In het derde verhaal maakt Clive Owen jacht op Benicio Del Toro, die vrouwen mishandelt. Deze tocht leidt hem naar een hoerenbuurt, waar eigen wetten gelden. In Sin City is alles en iedereen te koop en omkoopbaar. Marv: “Walk down the right back alley in Sin City, and you can find anything...”

 

De film baadt in een film-noir sfeer die herinnert aan de hard-boiled gangsterfilms uit de jaren dertig en veertig. Die sfeer wordt vooral gecreëerd door een broeierige soundtrack, extreem geweld, cynische voice-overs en gortdroog commentaar van de hoofdpersonages. De film is grotendeels in zwart-wit opgenomen met af en toe enkele gekleurde elementen. Het camerawerk is verbluffend. Sommige personages zijn heel vreemd en lijken bij moment zo uit een film van David Lynch gestapt te zijn.

 

De cast is op zijn minst indrukwekkend te noemen: naast een geweldige Mickey Rourke en een prima Bruce Willis zien we ook nog Benicio Del Toro, Clive Owen, Brittany Murphy, Jessica Alba, Carla Gugino, Josh Hartnett, Elijah Wood, Nick Stahl, Rosario Dawson, Powers Boothe en Rutger Hauer. Ik ben er ongetwijfeld nog een aantal vergeten.

 

Niet te missen. Een van de beste films die ik dit jaar al gezien heb.


18:03 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Eentje waar ik ook al een tijdje naar uit kijk. Het zal de eerstvolgende zijn die ik in de cinema ga zien!

Gepost door: Tinkerbell | 03-06-05

Hmm ik ging straks naar hasselt om die te zien maar dat zal nu misschien niet zo makkelijk zijn... Tenzij ik een auto vastkrijg ergens...

Gepost door: Péke | 04-06-05

De commentaren zijn gesloten.