10-06-05

Kaboom!

Kaboom! De titel van de show waar Stand up comedian Alex Agnew momenteel culturele centra vult. Gisteren had ik het genoegen om deze show samen met Péke en Néke te mogen aanschouwen in Brecht. Het was een avond vol kaakspierverlammende en lachkrampverwekkende momenten. Humor kan de gezondheid ernstig schaden. Een show met een zeer hoog rock & roll gehalte. De grappen volgden elkaar in een sneltempo op en niets of niemand werd ontzien. Tijdens de show werd duidelijk dat Alex veel inspiratie put uit films, muziek en tv-programma’s. Kwamen onder andere aan bod: tandartsbezoeken, Tom Jones, death-metalfans, bouwvakkers, dwergen, big brother, temptation island, superman (rij-met-mijn-kinman), manneke pis, de golfoorlog, pedofielen, kippenneukers, musicals, Herman Van Veen, Clouseau, Marco Borsato, gemiste trams, Bruce Lee (feilloze imitatie). Hij is ook enorm bedreven in het imiteren van geluiden en personages zoals R2D2, Darth Vader, C3PO, Schwarzenegger, Stevie Wonder, en een heleboel Simpsonspersonages: Homer, Mr Burns, Groundskeeper Willie en Barney.

 

Kaboom! is ook een goeie omschrijving van de nieuwe cd van System of a Down (Mezmerize). Een oorverdovende schijf, met elf klassebakken van formaat! De cd klinkt gevarieerder dan hun vorige albums en houdt constant hetzelfde hoge niveau aan (wat op Toxicity niet altijd het geval was). Het geheel klinkt als een compleet geflipte versie van de Bohemian Rhapsody van Queen. Er wordt volop geëxperimenteerd met tempowisselingen en stijlen (metal, punk, hardcore, reggae, opera, new wave, r&b, en met wat goede wil zelfs wat Beach Boys op het einde), heel vaak in hetzelfde nummer. Neem bijvoorbeeld de huidige single BYOB, een anti-oorlogssong (“why don’t presidents fight the war? Why do they always send the poor?”): begint met wat dreigende gitaren, dan een oerkreet, volle bak rammen, dan een opera-achtig stukje, gevolgd door een R&B-achtig refrein en eindigt in pure hardcorechaos. Cool! Een van de betere cd’s die ik dit jaar al gehoord heb.

 

Kaboom! Ditmaal om een beetje consequent te blijven. Ik heb gisteren antwoord gekregen van Y. Zoals ik wel vermoedde kent zij mij ook totaal niet en vroeg uiteraard ook wat meer info. Al snel bleek dat de persoon die mij de oorspronkelijke mail gestuurd heeft (Z), een gemeenschappelijke kennis van ons is. Y vermoedt dat er een complot achter zit van Z om mij om de een of andere manier met Y in contact te brengen. Dat is haar dan ook gelukt als het haar bedoeling was. Y heeft voorgesteld om Z iets terug te lappen, en dat zie ik wel zitten. Momenteel worden er dus druk plannen gesmeed en heen en weer gemaild. Y blijkt zelfs sympathiek te zijn. Ik zal maar oppassen dat de geruchten geen werkelijkheid worden ;-)

 

Kaboom! Morgen Sin City-blogmeeting. Alle details staan bij Tinkerbell. Ik kijk er alvast naar uit. Allen daarheen!


21:05 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

don't forget my copu of that cd! tonight dude!!!

zeg, allez jong met Y :D
enne euihm
wat had diene alex te zeggen over deathmetalfans????

Gepost door: lord cms | 11-06-05

Ik had gisterenavond al iets in uw chatboxke gezet dat die cd in orde komt.

Alex ging uit van de veronderstelling dat die mannen in het dagelijkse leven ook met zo een zware stem spreken, en dat werkte wel op de lachspieren.

Gepost door: fILLE | 11-06-05

Tonight will be KABOOM! :oD

Gepost door: Tinkerbell | 11-06-05

alex agnew rules! ik leg me krom met die kerel, één keer live gezien, graag meer van dat! nice blog!

Gepost door: liese | 15-06-05

De commentaren zijn gesloten.