10-07-05

Dresden Dolls

Enkele berichtjes terug meldde ik dat ik redelijk wanhopig op zoek was naar mijn cd van The Dresden Dolls. Sommigen beweerden toen ze gestolen te hebben, anderen beweerden dat de cd een enkele reis naar Griekenland gemaakt had. Uiteindelijk bevond ze zich gewoon bij een van mijn huisgenoten, die zeer onder de indruk was van hun optreden op Werchter en de cd dan maar ongevraagd geleend had. Met gevaar voor eigen leven, want het is een van mijn favoriete cd’s.

 

Tijd voor wat gratis reclame voor The Dresden Dolls. Sommigen kennen ze waarschijnlijk al, maar voor de anderen is hier een korte omschrijving. Het duo (Amanda Palmer zingt en speelt piano, haar vriend Brian Viglione drumt) omschrijft zichzelf als Brechtian punk cabaret en dat lijkt me vrij accuraat. Mij doet het denken aan Nick Cave meets Patti Smith meets PJ Harvey, met enkele punkinvloeden en theater. Tekstueel is het niet zo vreugdevol en naïef als de muziek soms doet uitschijnen: teksten over stukgelopen relaties, zelfverminking, hermafrodieten, sekspoppen. Het klinkt behoorlijk verfrissend en origineel en hun debuutcd (hun livedemo A is for Accident niet meegerekend) was een van mijn favorieten van het vorige jaar.

 

Bekijk ook eens hun prachtig vormgegeven site, waar enkele mp3’s te downloaden zijn en enorm mooie videoclips te bekijken vallen. Wie dan de smaak te pakken heeft kan zich ook nog eens naar deze site begeven, waar in totaal vijf uur gratis muziek te downloaden valt. Luister zeker eens naar hun geweldige covers van Hallelujah en Amsterdam. Wie dan nog niet voor the Dresden Dolls bezwijkt, is reddeloos verloren ;-)19:57 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

... kzal er keer mijn werk van maken...aangezien ik toch congé heb :-pp

Gepost door: liese | 10-07-05

hmm bij iemand zijn chocos op de camping zat ook een lichtzwaard!!!
where the hell is it?

Gepost door: lord cms | 12-07-05

... omg ik dank je zeer voor die site! *buigt* :D

Gepost door: Fleur | 23-10-05

De commentaren zijn gesloten.