12-07-05

Helevators

Op het werk zijn de liften ons tegenwoordig heel ongunstig gezind. Ze hebben regelmatig hun kuren, maar vandaag was het heel erg. Volgens mij spannen ze samen met de schuifdeuren en de levensgevaarlijke schuifhekjes, die ik beide voor geen haar vertrouw. Deze morgen was ik bijna het slachtoffer van een van hun moordzuchtige plannen. Nietsvermoedend en blijgezind (voor zover dat kan om twintig voor acht ’s morgens) stapte ik vlak achter twee vrouwen in, maar net op het moment dat ik dat doe, besluit de lift om mij even te klemmen tussen haar deuren. Gelukkig zit er een mechanisme in verwerkt waardoor de deuren onmiddellijk terug opengaan als er iets tussen komt te zitten. Pijnlijk is het dus niet, maar wel verschietachtig. En dan moet ge ook nog eens het onderdrukte lach van de medeliftreizigers ondergaan. Aan die lach maak ik me ook wel schuldig als iemand anders dat voor heeft.

 

Zoals deze middag. Nadat ze was gaan eten kwam de jobstudente terug. In haar hand had ze een gedeukt bekertje koffie vast en haar kleren hingen vol koffie. En ondertussen had ze de slappe lach. “I-ik he-heb ie-iets voo-oorgeha-ad.”, bracht ze al lachend uit. Ze weet in elk geval de aandacht te trekken. Ze wilde instappen in de lift en hield haar bekertje iets voor zich uit. En, u raadt het al, net op het moment dat ze wilde instappen, sluit de lift haar deuren, waardoor haar bekertje en een deel van haar wijsvinger even vakkundig geplet werden en de koffie in alle richtingen spatte. Haar vinger deed behoorlijk veel zeer, maar dat woog blijkbaar toch niet op tegen het komische aspect van de situatie. Goed dat ze er nog mee kon lachen.

 

Voorlopig zijn er nog geen dodelijke slachtoffers gevallen, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Morgen waag ik het er weer op, met gevaar voor eigen leven.


17:39 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Pothelm opzetten jong of met de poep eerst gaan...
Succes, laat iets weten :-D

Gepost door: Péke | 12-07-05

hahahaha de lift is gewoon een ontworpen voor zelfmoordenaars die geen aanslagen willen plegen :D

Gepost door: Anne | 12-07-05

:-) zalige jobstudente medunkt! een vrouw met zin voor humor!
een ander zou zitten klagen over de hete koffie op har vingers en de spatjes op haar kleren :-)

Gepost door: lord cms | 12-07-05

Hoe ziede uw begrafenis? Voor moest het niet lukken hè! :oD

Veel succes!

En ik ben ook zo één wat lacht met haar eigen leed :oD

Gepost door: Tinkerbell | 12-07-05

De commentaren zijn gesloten.