03-08-05

Peperkoek - het ultieme bedrog

Toen ik dezemiddag bij de desserts stond leek het mij een goed idee om mijn peperkoeken hartje op natuurlijke wijze nog wat groter te maken dan het al is :-) Daarom koos ik als dessert, u raadt het al, een stuk peperkoek.

 

Rond half drie eet ik gewoonlijk mijn dessert op. Op tijd en stond een pauze inlassen is af en toe nodig. Toen ik op de verpakking keek of de houdbaarheidsdatum nog niet overschreden was (iets wat soms al eens gebeurt) en uit pure verveling ook eens de ingrediënten bekeek, deed ik een onthutsende ontdekking: in peperkoek zit helemaal geen peper! Hoe is het mogelijk? Alweer een zekerheid die wegvalt in dit leven. Wat gaat het volgende zijn: suikerwafels zonder suiker? Boterkoeken zonder boter? Fruittaart zonder fruit? Pudding zonder pud?

 

Het heeft wel een voordeel: een mens gaat er niet van niezen en dat is toch ook al iets waard. Of niet soms?


17:12 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

:-) Hihihi... pudding zonder pud :-)
Nog een fijne dag Fille!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 03-08-05

:D ik zou een protestbrief schrijven naar de peperkoek-fabrikant!

Gepost door: Ellie | 03-08-05

°°° In pepernoten zit ook al geen peper...
Groetjes

Gepost door: emiel | 03-08-05

jamaja Bij ons noemen ze dat "zoetekoek"......je ziet, de west-vlamingen hadden da al veel eerder door :-)

Gepost door: liese | 03-08-05

Maar in sommige gevallen wel goed, want bij ons noemen ze die charcuterie, die rode gelatine met tomatensaus, hesp en champignons in (hoe noemt dat int nederlands??) Zo ne blok blubber: kalfskop! Stel voor!! Zie je ineens een oog tussen je brood liggen!!
:oD

Gepost door: Tinkerbell | 04-08-05

hahahahaha had gij ooit al peper gesmaakt in peperkoek? Nee, ik zal zeggen van waar dat komt. Peper was in de ME heel duur. Het moest van het verre oosten komen. Veel tussenhandelaars, maakten die producten echt wel duur!Peperkoek was ook iets wat heel duur was, en de mensen begonnen dat te vergelijken met peper, vandaar dat peper in de naam is komen te staan... We zeggen toch ook nog altijd: peperduur!

Gepost door: Anne | 04-08-05

@tinkerbell Preskop zeggen ze daartegen bij ons....alles samengeprest :-D haha, kweenie hoe ze aan die vettige naam komen, maar het ziet er niet alleen onsmakelijk uit, het klinkt ook onsmakelijk, en of het effectief lekker is, dat laat ik aan anderen over hahaha

Gepost door: liese | 04-08-05

. @Anne: bedankt voor de geschiedkundige duiding. Het mysterie ontrafeld. Nu nog een verklaring voor mijn peperkoeken hartje ;-)
@Tinkerbell en Liese: kalfskop of preskop (zoals wij het hier ook noemen): ongeacht de naam ziet het er afschuwelijk uit en ik denk er niet aan om dat ooit te proeven :-)

Gepost door: fILLE | 04-08-05

tja een eerste bezoek en subiet zo'n vraag, ahum
ik zat al op mijn achterwerk, gelukkig is er Anne.
het beviel wel
tot een volgende
N

Gepost door: niki | 04-08-05

Tiens peperkoek en preskop of kalfskop zijn toch twee totaal verschillende dingen of niet...
Daarbij, in potjes yoghurt waar opstaat dat er 0% vet in zit zit ook vet dus... :-D

Gepost door: Péke | 05-08-05

De commentaren zijn gesloten.