08-08-05

Raar

Ik was al een tijdje op zoek naar het boek The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy van Douglas Adams. Ik had er al veel goeie dingen over gelezen en gehoord, en het feit dat er binnenkort een film van uitkomt, zal mijn zoektocht ongetwijfeld wat kracht bijgezet hebben. Regelmatig duiken er in de popcultuur verwijzingen op naar het boek (de titels Paranoid Android van Radiohead en Don’t Panic van Coldplay om er maar twee te noemen).

 

Ik had al in een aantal winkels gekeken, maar nergens vond ik een versie die me beviel: ofwel was het de Nederlandse vertaling, ofwel was het te duur, ofwel betrof het slechts een deeltje (van de vijfdelige reeks). Maar daarstraks werd mijn geduld eindelijk beloond. In The American Bookstore Center vond ik een exemplaar dat de vijf boeken bundelde en er nog een extra verhaal van dezelfde auteur aan toevoegde. Bovendien bleek het zelfs niet te duur te zijn (12,5 euro), dus mijn keuze was rap gemaakt.

 

De man aan de kassa was op zijn minst een bizar figuur te noemen. Ik legde het boek op de toonbank. "Goeie keuze", zei hij. "Dat hoop ik toch", antwoordde ik. "En u krijgt 10% korting," zei hij toen. Ik was niet helemaal mee. "10% korting?" "Ja, op voorwaarde dat u een geldige studentenkaart kan voorleggen of bewijzen dat u op een of andere manier werkt voor de KUL." "Dan vrees ik dat ik de korting niet zal krijgen," zei ik. "Niet getreurd," sprak hij en vervolgens probeerde hij me een klantenkaart aan te smeren voor 7 euro per jaar. Ik bedankte vriendelijk. Hij stak het boek in een bruine papieren zak en vroeg of ik misschien een plastic zak wilde om het boek in te doen. Ik zei dat dat wel handig zou zijn. "Dan hebt u pech, want ik heb er geen meer." "Vriendelijk en beleefd blijven, het is nog maar maandag", dacht ik bij mezelf. Ik forceerde een glimlach en vertrok dan maar.


19:55 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

* Bizar!!
Mja, maakt van een simpel bezoek aan de boekenwinkel wel weer een belevinis om over te vertellen hé! :) Dus!
Laat weten hoe 't boek je beviel e ;)
x

Gepost door: pam | 08-08-05

Woehaha wat een snul!
Proficiat met aanwinst! Weet je wat mijn aanwinst van de dag is!! The neverending story op dvd voor 3.90 Euro!! :oD

Gepost door: Tinkerbell | 08-08-05

alléézeg de verkopers moeten toch direct de neiging hebben om je te kwellen hé als jij in een winkel staat, is dat niet de tweede keer dat je zoiets meemaakt?

Gepost door: liese | 09-08-05

. @Pam: gisteren begonnen: mijn eerste indrukken zijn alvast positief.
@Tinky: jeugdsentiment voor weinig geld :-)
@Liese: ze zijn allemaal tegen mij, de rotzakken.

Gepost door: fILLE | 09-08-05

De commentaren zijn gesloten.