18-08-05

de zee

Gisteren ben ik voor het eerst in jaren nog eens een dagje naar de zee geweest. Het weer was uitstekend, het gezelschap nog beter.

 

Enkele tips voor potentiële kustgangers: de treinreis kan lang zijn en het kan gebeuren dat je aangesproken wordt door eenzame oude mensen die heel hun dagplanning uit de doeken doen en vertellen dat de NMBS verantwoordelijk is voor slecht weer in geval van vertraging. Ze zullen je ook alles leren over de hoge stookolieprijzen: “want dat komt allemaal uit Afrika en die negers zorgen ook wel dat ze hun deel van de winst hebben.” Gewoon discreet zwijgen is dan waarschijnlijk de aangewezen modus operandi.

 

Nog een tip: voor vertrek eerst buiten kijken wat voor weer het is. Anders zou je wel eens in een veel te warme floeren broek aan het strand kunnen staan.

 

Neem ook een rugzak mee die het gewicht van een zwaar boek aankan, anders zou een van de litsen het wel eens kunnen begeven.

 

Na een voorspoedige reis werd koers gezet richting Nieuwpoort waar het geklikklak van teenslippers op de dijk oorverdovend klonk. Het werd ook al snel duidelijk waarom de kwaliteit van het Belgische zeewater niet zo denderend is: rondslingende pampers en oudere vrouwen die enkel kledij boven de gordel aan hebben, kindjes die schijnbaar pipi of kaka aan het doen waren op het strand. En vroeg of laat belandt dat natuurlijk allemaal in de zee.

 

Vervolgens een lamp gekocht en als cadeau laten inpakken. Ongeveer tien minuten werk voor dat inpakken om het kort daarna zelf terug open te doen.

 

Ook nog kennis gemaakt met Puss, het levende evenbeeld van Puss in Boots uit Shrek 2. Geweldige kat.

 

Tenslotte nog een bezoek gebracht aan de Guatemalareiziger. Onze komst werd aangekondigd door een angstaanjagende hellehond. Nadat we CMS zijn snoepjes “gesneukeld” hadden, nog iets gaan drinken in een etablissement met gigantische spinnen en tenslotte moe maar zeer tevreden weer naar huis.


12:09 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

... wie zou dat mysterieuze klikklakkende gezelschap toch kunnen zijn.....

Gepost door: liese | 18-08-05

met andere woorden ge waart weer den uil van het gezelschap ;o)

Gepost door: Anne | 18-08-05

Kledij Oudere vrouwen die enkel kledij boven de gordel aanhebben... euh... ik ga nooit ofte nooit nog naar de zee. Trop is teveel en teveel is trop.

Gepost door: Péke | 18-08-05

uilebril en nu zijn mijn zijn mijn english winegums op, waar ik zo zuinig op was :s

Gepost door: lord CMS | 18-08-05

* Lang leve Shrek II !! :))

Gepost door: pam | 18-08-05

Bah kaka doen op het strand! Viezerikken!!
En Puss zonder the boots! Kan niet anders dan cool zijn!

En CMS: die wijngummen waren aan vervalling toe, die lagen een half jaar geleden ook al te zweten op uw keukentafel :oD

Gepost door: Tinkerbell | 19-08-05

De commentaren zijn gesloten.