21-08-05

Trouwfeest

Gisteren heb ik mijn eerste trouwfeest meegemaakt. Niet dat van mezelf, nee. Het huwelijk zegt mij niet zoveel. Voor velen is het de ultieme manier om hun eeuwige liefde voor elkaar te bezegelen. Noem me cynisch, maar als ik zie hoeveel huwelijken er verkeerd lopen, heb ik daar toch mijn bedenkingen bij. Een briefje op het stadhuis en een ring zijn nu eenmaal geen garantie dat je iemand een heel leven lang graag gaat blijven zien.

 

Het was het trouwfeest van mijn oudste nicht en ik heb me goed geamuseerd. De fanta vloeide rijkelijk en het eten was ook lekker.

 

Toch een bedenking: wie geeft zijn trouwfeest in godsnaam op een omgebouwde boot? Originele setting, daar niet van, maar na vijf minuten was ik al draaierig en ik had nog niks gedronken. Misschien een subtiele manier om te besparen op eten en drank? Gelukkig was er ook een reling waarover ik me even zou kunnen buigen, moest dat nodig geweest zijn.

 

Nog een bedenking: waarom stopte de muziek toen ik me op de dansvloer begaf? Ik zal het maar op toeval houden. Tina Turner vond ik een beetje een rare keuze voor een openingsdans en het bijhorende ingestudeerde dansje vond ik ook niet alles, maar de bruid en bruidegom hadden er duidelijk lol in en om hen draaide tenslotte toch de hele avond.

 

Afgezien daarvan vond ik het een heel geslaagde avond en ik wens de pasgetrouwden het allerbeste toe.

 

Update: ik wil het cynisme van de eerste paragraaf toch even temperen. Ik ben daarjuist bij mijn grootouders gaan eten en mijn bomma vertelde dat ze deze week 53 jaar getrouwd zijn. Haar ogen lichtten helemaal op toen ze het zei. Dat vond ik zo mooi en tegelijk ook heel ontroerend. 53 jaar en elkaar nog altijd doodgraag zien, zowel in goeie als minder goeie tijden. Geweldig. Ik denk niet dat ik het zelf ooit zal meemaken.


11:00 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

de fanta vloeide rijkelijk alleen als ge fille noemt, zegt ge zoiets ;o)

Gepost door: Anne | 21-08-05

trouwfeesten ge zoudt er voor minder ziek van worden!

Gepost door: lord cms | 21-08-05

De commentaren zijn gesloten.