02-09-05

I'll be bak

Het is me weer wat geweest op het werk vandaag.

Vanaf maandag komt hier een nieuwe collega en die heeft een vaste plaats nodig. Nu is er beslist dat A. en E. een bureau zullen moeten delen, aangezien ze allebei halftime werken en de ene er is op de dagen dat de andere afwezig is.

Zelf heb ik sinds afgelopen maandag geen vaste plaats meer. Ik zat op de plaats van iemand die in zwangerschapsverlof was, maar die is nu terug en ik moet mij nu zetten waar er plaats is. Op zich vind ik dat niet erg, zo heb ik af en toe eens een ander uitzicht en kom ik ook in contact met collega's waar ik anders nauwelijks iets tegen zeg. Deze week viel dat behoorlijk tegen, want ik zat bij iemand die geen vijf minuten haar mond kan houden en constant grappig probeert te zijn. Ze weet ook dat mijn contract eind oktober afloopt en daar heeft ze het dan ook dikwijls over: "toch spijtig dat ge moet vertrekken." "Hebt ge hier graag gewerkt?" "Als ge weggaat, moet ge maar trakteren he. Ik eet dat en dat en dat graag." Dat en dat en dat zal ik dus niet meebrengen op mijn laatste werkdag, daar mag ze zeker van zijn. Maar dit terzijde.

Iedereen heeft hier aan zijn bureau een eigen bak met schuiven om zijn schrijfgerief en persoonlijke spullen in te steken. Die bakken zijn gemakkelijk verplaatsbaar, aangezien er wieltjes onder staan, maar we mogen dat niet zelf doen. We moeten daarvoor telkens de klusjesdienst opbellen, om het risico op arbeidsongevallen te beperken. Dat neemt verregaande vormen aan. Als we een computerscherm een beetje willen verdraaien, moeten we in principe de klusjesdienst bellen. Maar dat durven ze nog door de vingers zien. Over het verplaatsen van meubelen doen ze echter wel moeilijk. Mijn bak hebben ze tijdens mijn verlof gewoon ergens langs de kant laten zetten.

Het probleem is nu dat er vanaf maandag meer personeelsleden dan bakken met schuiven zullen zijn. Aangezien ik geen vaste plaats meer heb, vinden ze dat ik ook geen bak meer nodig heb. Een redenering die ik zelf niet goed kan volgen, aangezien ik nergens nog plaats heb om mijn gerief weg te steken.


Maandag moet A. haar schuiven leegmaken, zodat de nieuwe collega een lege bak heeft. A. krijgt mijn bak die door een klusjesman onder E. zijn bureau zal bijgezet worden . Heel omslachtig, aangezien die klusjesman de bak van A. ook gewoon bij E. kan zetten en mijn bak onder de bureau van A. Maar ik moei mij niet. Alles is nu zo geregeld en daar wordt niet meer op teruggekomen.

 

Bizar genoeg is er ook nog een bureau met lege schuiven vrij, maar om de een of andere reden mag daar niemand gaan zitten. Er wordt ook geen verklaring gegeven waarom. Mysterie alom.

Vanaf maandag ben ik dus niet alleen plaatsloos, maar ook bakloos. Eens benieuwd waar ik met mijn gerief naartoe zal moeten. En ik vermoed dat er binnenkort ook nog wel eens om bureaustoelen gestreden zal worden. Jaren geleden dat ik nog eens stoelendans gespeeld heb.


16:59 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

oei wil dat iets zeggen over het echte leven ;o)

Gepost door: Anne | 02-09-05

amai da's daar precies nog een pak erger dan op het ministerie!! Ik mocht tenminste zelf met mijne bak door de gang sjeezen gedurende die acht maanden (!!) dat ik geen eigen bureau had.

Gepost door: liza | 02-09-05

* Wat een gedoe daar allemaal! :D
Kom op voor je rechten en laat je zeker niet doen als het komt tot een stoelendans, zou ik zeggen ;o) (zal ik de muziek aan en uit komen zetten?)

Gepost door: pam | 02-09-05

sla met uw vuist op uw bak! "ik wil er één! NU!"

Gepost door: liese | 02-09-05

sla met uw vuist op uw bak! "ik wil er één! NU!"

Gepost door: liese | 02-09-05

Thx! Bedankt voor je waardevolle reactie op mijn "zwaar" blogje Fille!

Wat mijn stelling betreft? Ik bedoel: kan hij het toch niet aan, dan verschijnt er uit onverwachte hoek hulp waardoor hij het toch wél aankan... idd een beetje tegenstrijdig verwoord :-)

Nog een fijne avond Fille!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 02-09-05

*** Een stoelendans kan ook wel eens leuk zijn
zeker als iemand wil gaan zitten en zijn stoel verdwijnt lol
groetjes Fille

Gepost door: Borriquito | 02-09-05

De commentaren zijn gesloten.