04-09-05

X-factor

Zojuist nog eens naar X-Factor gekeken, een nieuwe vorm van uitlachtelevisie op VTM. Echt nieuw is het natuurlijk niet. Het is een soort van Idool, maar dan voor alle leeftijden. Helaas schijnt half Vlaanderen te denken een weergaloos zangtalent te zijn. Helaas voor hen, want de overgrote meerderheid is dat niet. Ik vraag me af of niemand in hun directe omgeving het lef heeft om hen duidelijk te maken dat ze niet kunnen zingen. Het levert natuurlijk wel grappig tv-momenten op. Vanaf het moment dat er enig talent aan te pas gaat komen, haak ik waarschijnlijk af. Dat was bij Idool ook het geval.

 

Maar net zoals vorige week viel er ook weer veel te lachen, voor mij persoonlijk in het bijzonder met degenen die een eigen compositie brachten. Zo was er Eddy, die een combinatie van rap en zang bracht. Voorlopig lijkt het me aangewezen dat Eddy zich nog niet aan Freestyle battles waagt. Ook Nicky vond ik hilarisch. Hij had drie grote dromen: zanger, humorist of F16-piloot worden. Mij is nog niet geheel duidelijk welke van zijn dromen (zanger of humorist) hij in dit programma trachtte na te streven. Als humorist zou hij in elk geval grandioos geslaagd zijn met zijn eigen nummer “when you know”.

Tenslotte was er ook nog Mario met het eigen nummer “De friet, de worst en de mayonaise”, waarvan de diepzinnige tekst als volgt luidde: “Geef mij maar friet, worst en mayonaise, dat is veel beter dan spaghetti bolognaise, ik bak ze geel goud of bruin ’t kan mij niet schelen, een pak friet kan ik steeds aanbevelen.” Hij werd om onbegrijpelijke redenen niet geselecteerd, maar Jean Blaute zei wel dat hij een hit te pakken had. Daar was Mario zichtbaar gelukkig mee. Geluk zit hem in de kleine dingen.

 

Alle audities zijn hier te bekijken, maar ik vrees dat ik me heel hard zal moeten vervelen om me daar eens aan te wagen.


21:41 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Tja Fille ze doen er alles aan om toch maar op tv te komen
of ze nu kunnen zingen of niet
ze denken dat ze het kunnen

Gepost door: Borriquito | 04-09-05

* Ik zeg altijd;
tv is niet mer wat het geweestis
of wat het had moeten/kunnen zijn

Gepost door: pam | 04-09-05

. Ge zou toch denken dat mensen ondertussen beter zouden weten maar neen, het stroomt nog altijd over van mensen die nog slechter zingen als ondergetekende en denken dat ze effectief goed zijn! It's mind boggling..

Gepost door: hephi | 05-09-05

ik heb ze alle drie gezien. En met alle drie heb ik me gewoonweg krom gelegd van het lachen. Da was derover. Dien friet met mayonaise, die komt zeker volgende week binnen in de top 30!!

Gepost door: Liese | 05-09-05

heerlijke tv!!! sublieme ontspanning! ideaal om te ontstressen voor alweer een nieuwe examenweek...

Gepost door: £ieve | 05-09-05

idd het was hilarisch!!!

Gepost door: Anne | 05-09-05

Vtm 'k Ken dat lieke (niet dat van de Friet, Worst en Mayo, hé; mor in't algemeen) - VTM doet nie anders dan hersenloze excuses voor programma's op de buis smijten dat het hen een lieve lust is, maar eens ge begint te kijken, zijt ge verslaafd. 'k Had het voor met StarAcademy; en ik elke week maar sms-en om er die koe van een Elke Vanelderen uit te krijgen :-/ Schoon mens, maar me dunkt ligt 't arm dutseke haar IQ lager dan de maximumsnelheid op vluchtheuvels...
Hoe dan ook; als Telenet-gebruiker kan ik jammer genoeg den Eddy es niet herbekijken! Wie weet zien we hem binnenkort wel niet in de Vlaamse Top 10 tussen Kabouter Plop en de bende van Spring... Het is een potentialis, mijn beste!

Gepost door: Cherman | 06-09-05

De commentaren zijn gesloten.