17-09-05

Erasmus

Zoals reeds eerder vermeld, hebben we woensdag een internationaal gezelschap op bezoek gekregen. Erasmusstudenten uit heel Europa: Engeland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Bulgarije, Tsjechië. Van de verwachte 40 zijn er uiteindelijk een vijftiental komen opdagen, maar dat was meer dan voldoende. Het was heel gezellig en ik heb weer een aantal interessante mensen leren kennen. En mijn huisgenoot heeft donderdag nog eens kunnen kuisen, want een feestje brengt natuurlijk wel afval met zich mee.

 

Donderdag waren we door hen op een feestje uitgenodigd, en tegen een feestje kunnen we natuurlijk niet nee zeggen. Het was in het gebouw te doen waar ze een cursus Nederlands volgen en hun leraressen waren dolenthousiast dat ze al Nederlandstalige mensen hadden leren kennen. “Jullie kunnen ze misschien eens meenemen naar huis. Dan weten ze hoe het leven in een Belgisch gezin er aan toe gaat.” Dat lijkt me eerlijk gezegd niet zo een goed idee. Mijn ouders verstaan geen woord Engels, dus ik vrees dat de taalbarrière wel wat in de weg zou zitten.

 

Een van hen, een Bulgaar, had zijn nationale drank bij, en stond erop dat iedereen er eens van proefde. Ik heb het op een slok gehouden: 50% alcohol is net iets te veel van het goede voor iemand die vrijwel nooit alcohol drinkt. Blijkbaar dachten de meesten er zo over, waardoor hij de fles maar volledig zelf leegdronk. Met alle gevolgen van dien. Ze hebben hem met drie naar huis moeten dragen achteraf. Hij beweerde dat we er geen koppijn van zouden krijgen, omdat het zelfgemaakt was, maar ik vraag me af of hij die bewering vrijdagmorgen nog staande heeft kunnen houden.

 

Daarna zijn we nog naar de oude markt getrokken, om ze kennis te laten maken met het uitgangsleven, maar ze hadden totaal geen moeite om zich daarin in te leven. Ik denk dat er sommige vrijdag met kleine oogjes in de les gaan gezeten hebben. Maar het was weer een geslaagde avond.

 

Gisterenavond ben ik nog naar Gent geweest, naar een plezant verjaardagsfeestje. In het gezelschap van heel plezante vrienden, you know who you are. En op zo een momenten besef je toch: there’s no place like home.12:25 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Bwa Ik vind Dave zijn 'home' ook leuk hoor ;oD
Twas fun!

Gepost door: Tinkerbell | 17-09-05

oezo vonde 'tniet tof mss dat je naar uw "home" wilde :p

Gepost door: lord cms | 17-09-05

toch wel Misschien een verkeerde woordkeuze. Ik wilde gewoon het contrast een beetje duidelijk maken tussen de erasmusstudenten en mijn vrienden van hier. Ik vond het wel degelijk plezant :-)

Gepost door: fILLE | 17-09-05

Phoeh En gij peist dat 50% erg is... dixit de kerel wiens grootmoeder 19jaar geleden de fervente gewoonte had om diens fopspeen af en toe eens lekker onder te dompelen in een glas pure Oostenrijkse Stroh (ca. 80°)... Goodbye, slokdarm!

Gepost door: Cherman | 18-09-05

De commentaren zijn gesloten.