19-09-05

The Skeleton Key

Gisteren zijn de Fortis Film Days begonnen, en dat is goed nieuws voor de filmliefhebbers onder ons: drie dagen films aan drie euro per stuk. Ik heb vandaag dan ook speciaal een dagje verlof genomen om er ten volle van te kunnen genieten. Er staan minstens twee bezoekjes op het programma: Broken Flowers en Night Watch.

 

Gisteren heb ik de driedaagse alvast ingezet met The Skeleton Key, een horrorthriller, met in de hoofdrol Kate Hudson, die voor mij een van de beste acteerprestaties allertijden heeft neergezet in Almost Famous, dus ze krijgt van mij wel het nodige krediet, hoewel ze na die film niks noemenswaardig meer gepresteerd heeft.

 

In deze film speelt ze Caroline, een stervensbegeleidster die gaat werken in een huis waar een bejaard koppel woont. De man heeft een beroerte gehad toen hij op de zolder was. In het huis zijn allerlei eigenaardige toestanden aan de gang. Er zijn bijvoorbeeld nergens spiegels te vinden. Caroline krijgt een loper waarmee ze alle deuren in het huis kan openen, maar al snel blijkt dat er op zolder een verborgen deur is, die niet opengaat. Uiteraard kan Caroline haar nieuwsgierigheid daar niet bij en stuit al snel op enkele geheimen die het huis te verbergen heeft.

 

De film heeft redelijk wat te bieden en heeft me in positieve zin weten te verrassen. Het verhaal is behoorlijk meeslepend, de spanning wordt goed opgebouwd en af en toe zitten er momenten in die de hartslag serieus de hoogte injagen. De beklemmende sfeer van het huis wordt zeer goed weergegeven door een donkere belichting, stoffige kamers, camerstandpunten door sleutelgaten en veel close-ups.

 

De acteerprestaties, die meestal toch van ondergeschikt belang zijn in dit soort films, zijn ook opvallend goed, in het bijzonder die van Kate Hudson. Geef dat meisje eens snel een oscarwaardige hoofdrol.

 

Ik was dus behoorlijk tevreden, en deze film gaat liefhebbers van het genre zeker kunnen bekoren: **,5/****

 

En nu eens benieuwd wat voor filmpracht deze dag mij nog zal bieden09:10 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

aah is da da meisje uit almost famous, wist ik niet. Ik ken ze van in de boekskes!

Gepost door: liese | 19-09-05

ja Penny Lane :-) En tevens de dochter van kurt russell en goldie hawn.

Gepost door: fILLE | 19-09-05

... Op een toffe dag fILLe, maar als ik naar de cinema ga vliegen we buiten hihihi ventje zou te hard snurken gr............................
En dat erg voor een filfreak sals ik zene

Gepost door: Free Your Mind | 19-09-05

godverdikke ja ik moet dus dringend ook naar de cinema :s

Gepost door: Anne | 19-09-05

Inderdaad! Ben ook gaan profiteren van die Fortis film days. Toevallig ook Skeleton Key gaan bekijken. Was jij dan die ambetanterik naast ons die zo luidruchtig op zijn popcornzaadjes aan het knabbelen was ?

Gepost door: An | 19-09-05

En... ... wat vond ik het gisteren fantastisch toen ik het ticket zag. Utopolis Mechelen 3 euro. GE-WEL-DIG!

Gepost door: Anneke | 19-09-05

Nightwatch Ik heb er gisteren ook van geprofiteerd, van die film voor 3€, en heb nightwatch gezien (broken flowers zat al vol) (verslag zie blog, maar om kort te zijn: best een aanrader). Hopelijk raak ik er morgenavond laat nog om een 2e filmpje mee te pikken... En binnenkort is het weer... Filmfestival!!!
Doei!!!

Gepost door: Josie | 19-09-05

why the hell ... weet ik nooit als er zo iets gebeurt?????

Gepost door: miniding | 19-09-05

haha Als je vandaag nog heel veel films ziet, is die extra dag congé er eentje geweest om moe van te worden! :p

Gepost door: miniding | 19-09-05

@An ik denk dat ik ongeveer de laatste persoon op aarde ben die ooit iets zal eten in een cinemazaal. Ik pleit dus onschuldig :-)

Gepost door: fILLE | 20-09-05

De commentaren zijn gesloten.