26-09-05

Nota

Nota aan mezelf: oppassen met potentieel controversiële uitspraken, ook al zijn ze niet ernstig bedoeld.
 
Zoals dezemiddag. Op de laatste maandag van elke maand zijn er geen normale menu's op het werk, maar gaat het geld dat normaal aan eten gespendeerd wordt integraal naar Artsen Zonder Grenzen. Een lovenswaardig initiatief vind ik. Op die maandagen krijgen we op het werk alleen maar soep met brood. Op zich natuurlijk geen enkel probleem. Een keer per maand vasten kan geen kwaad. Vandaag was het ook weer zover en een van mijn tafelgenoten was aan het klagen dat ze de pompoensoep niet lekker vond. "Ja, maar het is wel ten voordele van een goed doel," zei iemand anders. En toen maakte ik de ietwat ongelukkige opmerking, volledig als grap bedoeld: "goed doel of niet, maar daar heb ik niet mee gegeten." Dat werd onthaald op een stortvloed van verontwaardiging en uitspraken dat ik dankbaar zou mogen zijn dat we elke dag gratis eten krijgen op het werk. De humorradar stond blijkbaar nog niet goed afgesteld.
 
Iets later toen ik terug aan mijn bureau zat, was het weer zover. De planten op het werk krijgen regelmatig water door een of andere firma, en daarstraks was er iemand de planten aan het inspuiten met een of andere spuitbus, die nogal veel nevel veroorzaakte. Ik kon met moeite de collega tegenover mij nog zien, en stinken dat dat spul deed. En ik merkte, wederom bij wijze van grap, op: "vaarwel ozonlaag." Begon dat mens tegen mij te zagen dat er geen schadelijke stoffen in die spuitbus zaten en wat weet ik nog allemaal. Veel te lichtgeraakt als je het mij vraagt. Ik was al blij dat ik niet "gorilla's in the mist" geroepen had, want dat zou gezien het postuur van de vrouw in kwestie waarschijnlijk nog grotere gevolgen gehad hebben.

17:41 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

humor... heerlijk toch die humor, maar ik snap echt niet dat sommige mensen niet snappen dat t om te lachen is dat je iets zegt!
Anders moet je boven op je hoofd een zwaailichtje zetten en als dat brandt, dan weten ze dat je gaat zwanzen ;o)

Gepost door: £ieve | 26-09-05

Humor helaas dat is er tegenwoordig niet meer bij
de mensen kunnen niets meer verdragen
lachen kan men helaas nog weinig
liever een ganse dag met een zuur gezicht rondlopen en altijd maar klagen

Gepost door: Borriquito | 26-09-05

hahahahaha super!!!

Gepost door: Anne | 26-09-05

Tis een leerproces he Ik heb ook moeten leren dat maandag niet de dag is dat je grappen moet beginnen maken of steken geven, want op maandag is heel de werkende wereld nogal lichtgeraakt, nietwaar... ;-) ;-)

Gepost door: miniding | 26-09-05

* Djee. Kunnen die niet lachen ofzo?

Gepost door: pam | 26-09-05

Jammer dat ze jouw humor niet konden waarderen. Komt het omdat het maandag is misschien???
Groet,

Gepost door: Purplerose | 26-09-05

*** De humorradaren staan te vaak op non-actief! Jammer! Ik zou er mij een breuk mee lachen!
Wordt ook vaak misbegrepen. Zo vroeg ik onlangs of een bezoeker van ons museum seniorenkorting wenste, net op dat ogenblik komt zijn vrouw binnen met een gezwollen hoofd dat ingepakt was als een paasei! Die konden er ook nie mee lachen! maar ik kon dat niet weten he... Heb ook al kinderkorting gegeven aan een zeer klein maar volwassen persoon, ook per ongeluk! Best dat ik maar zelden aan het onthaal sta ;-)

Gepost door: Vlindertje | 26-09-05

man saaie boel daar! Tijd dat ge naar de betere concurrent overstapt hoor!!

Gepost door: liese | 26-09-05

Ook toevallig Mijn pannekoeken afspraak was om onze Nadin nog eventjes te laten lachen en iedereen zegt smakelijk tegen mij ????
Maar, het is wel eenmini afspraakje tussen haar en mij ! ! ! ;-))))
een fijne avond he fILLE Lieve groetjes Fanny

Gepost door: Free Your Mind | 26-09-05

Hehe Uw humor ligt mij, mijn beste... Heb het ooit ook es aan de stok gehad toen ik moest iets afleveren in de leraarskamer en de leerkracht in kwestie was "een sigaretje aan't smoren" (lees: "ervoor aan't zorgen dat de leraarskamer er verdacht veel begon uit te zien als een episode van 't testbeeld"). Toen ik zei "Amai, hier moet ge ook uw koplampen opzetten" had ik het wel helemaal verkorven voor dat vak :-S
Btw: 't is idd raar, maar vele mensen lopen tegenwoordig rond met tenen tot in Rusland. Eén zelfs-nog-niet-verkeerd woord en 't is al oorlog... Strange. 't Zal aan die ozonlaag liggen zeker?

Gepost door: Cherman | 27-09-05

. Gorilla's in the mist, lol!

Gepost door: Hephi | 28-09-05

De commentaren zijn gesloten.