30-09-05

Creatief met taal

Arafat was zijn sjaal kwijt, hij had zijn yasser over gehangen.

Het Arabische woordje voor prostituee: een rammadam.

Amerikaanse buffels hebben iets bisonders.

Als hij niets anders te eten had, leefde Godfried van bouillon.

Kwaliteitslingerie is bijzondergoed.

Eet maar Freud, dan blijf je Jung.

Mag je op zondag weekdieren eten?

Drinken halveert je leven, maar je ziet dubbel zoveel...


Word bokser: meer kans op slagen.


Ik ging hem een trap verkopen, maar hij woonde op het gelijkvloers.

Roken: het blijft een teer onderwerp.

Doodgaan is stoppen met sterven.

Ik heb een mooi figuur geslagen. Ze sloeg wel terug.

De bultenaar besefte dat hij het ergste achter de rug had.

De ontevreden klant sleurde het restaurant voor het gerecht.

Na die hevige regenval van de laatste dagen stond de migrantenwijk volledig blank.

Die losse vijs kon hem geen moer schelen.

Om op schema te blijven moest de tandarts een tandje bijsteken.

Reeds twee maanden na de amputatie van zijn been steekt deze man op eigen houtje de straat over.

De barman was klein maar tapper.

Door zijn toedoen stond haar blouse open.

Van klok kijken wordt onze kleine wijzer.

Toen ik de prijs van de sla zag kreeg ik een krop in de keel.

Afslanktips: daar ben je vet mee.

Ik krijg wat van mensen die nooit iets geven.

Vrouwelijk schoon kan je nooit precies in cijfers achter de komma uitdrukken, want juist de afronding maakt het zo mooi.


17:00 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-09-05

MSN

De voorbije twee dagen was het enorm druk op msn. De ene meisjesnaam had mij aan hun lijstje toegevoegd. Een beetje bizar vond ik dat, aangezien geen enkele van de namen me iets zei en ik vooralsnog geen tongpiercing bezit. Die plotselinge populariteit berustte vrijwel zeker op een misverstand. Dat werd al snel duidelijk toen een van hen mij aansprak:

 

“de hoeveelste waart gij bij het lopen?”

 

Mensen die fILLE kennen, weten dat hij nooit zal lopen als zijn leven niet in gevaar is en dan nog zou hij twijfelen. Ik zei haar dat ze meer dan waarschijnlijk de verkeerde persoon voorhad.

 

- “maar gij zijt toch fILLE he?”

- “idd, maar ik ben er vrij zeker van dat ik niet de enige fILLE ben die er bestaat.”

- “maar ik heb uw adres van Jessy gekregen.”

- “dan heeft ze u een verkeerd adres gegeven”

- “Jessy is een hij.”

- “dan heeft hij u een verkeerd adres gegeven”

 

Ik dacht dat dit wel moest volstaan als antwoord, maar blijkbaar was ik de enige die er zo over dacht, want toen volgde een spervuur aan vragen.

 

- “waar gaat gij naar school?” “in het hoeveelste leerjaar zit gij?” “hoe oud zijt gij?” “waar woont gij?”

 

Nadat ik al die vragen beantwoord had, begon haar euro eindelijk te vallen:

 

“ok, dan zijt ge waarschijnlijk nen andere fILLE.”

 

Hopelijk is snel tot conclusies komen geen verplicht vak op school, want ik vrees dat er dan iemand met een probleem zou zitten.

 

Vriendelijk als ik ben, heb ik daarna nog mogelijke andere schrijfwijzen van het mailadres opgegeven. Met een beetje geluk heeft ze dan toch de juiste gevonden.

 

En toen gebeurde er plotseling iets bizar. Blijkbaar haperde haar toetsenbord, want ze typte:

iiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkk mmmmmmmmmmmmoooooooooooooeeeeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttttttttttttttttt     aaaaaaaaaafffffffffffffffffffffllllllllllllllleeeeeeeeeeggggggggggggggggggggggeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnn sssssssssssoooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy”

 

Het duurde even eer ik de boodschap ontcijferd had en antwoordde toen:

“Ok, daag en hopelijk vindt ge de juiste fILLE”

jjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaa   bbbbbbbbbbbbbbbeeeeeeeeeeeedddddddddddddddddaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnkkkkkkkkkkkkkkkttttttttttttttttttttttt”

 

“gggggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrooooooooooooeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttttttttttttttttjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeesssssssssss”

 

We leven in een rare wereld.

16:52 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

28-09-05

lispel

Daarnet belde een vriend mij op. Duidelijk spreken aan de telefoon is niet echt een van zijn sterke punten, maar dit keer klonk hij wel heel vreemd. Ik dacht eerst dat hij misschien verkouden was, maar dat was het niet. Toen viel het mij op dat hij nogal lispelde, iets wat hij anders nooit doet. Ik maakte hem daar even op attent. "Ja, ik weet," zei hij, "ik heb gisteren een tongpiercing laten schieten en int begin is het efkes moeilijk om daar normaal mee te kunnen spreken." Op de vraag waarom hij dat had laten doen zei hij: "De grieten vallen daarvoor." In dat geval wil ik er ook wel één ;-) Helaas zit er maar één Griet in mijn kennissenkring en die is al getrouwd.

 

Door die piercing moest ik onwillekeurig aan een sketch uit in de gloria denken, maar ik heb hem toch maar niet gevraagd of hij ook een 'prins albert' had laten zetten. Er zijn nu eenmaal dingen die een mens beter niet weet.


17:00 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

27-09-05

Burn motherfucker burn

Daarstraks was het weer zover. De jaarlijkse brandoefening. Altijd een bron voor ongeïnspireerde grappen en algemene hilariteit in de stijl van: "hopelijk branden alle dossiers op, dan zijn we er vanaf." Er wordt wat afgelachen op onze dienst. Het woord dossiers kan ook vervangen worden door een of meerdere minder geliefde collega's, maar sinds gisteren maak ik dat soort bedenkingen niet meer luidop.

Eerlijk gezegd vond ik er dit jaar maar niks aan. Op voorhand werd aangekondigd dat het maar een oefening was, zodat het verrassingseffect van de sirene compleet de mist inging. Niemand was natuurlijk geneigd om zich te haasten (elke minuut is een minuut minder werk) en zo wordt tenslotte toch een verkeerd beeld geschetst van die evacuatieprocedure. Ok, er heeft tenminste niemand gepanikeerd, maar ik zou wel eens willen zien of dat ook het geval zou zijn als het menens was.

Maar al bij al mag ik niet klagen. Ik ben allang blij dat ik deze keer niet op het toilet zat, zoals mij een van de vorige keren is overkomen. Ik heb daar toen een uur op de veiligheidsdeur staan bonken vooraleer er iemand mij kwam bevrijden. En blijkbaar had niemand mij gemist. Ze vonden wel dat ik redelijk lang weggebleven was, maar niemand stelde zich daar vragen bij. Of dat een goeie of slechte zaak is, laat ik in het midden.


16:56 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-09-05

Nota

Nota aan mezelf: oppassen met potentieel controversiële uitspraken, ook al zijn ze niet ernstig bedoeld.
 
Zoals dezemiddag. Op de laatste maandag van elke maand zijn er geen normale menu's op het werk, maar gaat het geld dat normaal aan eten gespendeerd wordt integraal naar Artsen Zonder Grenzen. Een lovenswaardig initiatief vind ik. Op die maandagen krijgen we op het werk alleen maar soep met brood. Op zich natuurlijk geen enkel probleem. Een keer per maand vasten kan geen kwaad. Vandaag was het ook weer zover en een van mijn tafelgenoten was aan het klagen dat ze de pompoensoep niet lekker vond. "Ja, maar het is wel ten voordele van een goed doel," zei iemand anders. En toen maakte ik de ietwat ongelukkige opmerking, volledig als grap bedoeld: "goed doel of niet, maar daar heb ik niet mee gegeten." Dat werd onthaald op een stortvloed van verontwaardiging en uitspraken dat ik dankbaar zou mogen zijn dat we elke dag gratis eten krijgen op het werk. De humorradar stond blijkbaar nog niet goed afgesteld.
 
Iets later toen ik terug aan mijn bureau zat, was het weer zover. De planten op het werk krijgen regelmatig water door een of andere firma, en daarstraks was er iemand de planten aan het inspuiten met een of andere spuitbus, die nogal veel nevel veroorzaakte. Ik kon met moeite de collega tegenover mij nog zien, en stinken dat dat spul deed. En ik merkte, wederom bij wijze van grap, op: "vaarwel ozonlaag." Begon dat mens tegen mij te zagen dat er geen schadelijke stoffen in die spuitbus zaten en wat weet ik nog allemaal. Veel te lichtgeraakt als je het mij vraagt. Ik was al blij dat ik niet "gorilla's in the mist" geroepen had, want dat zou gezien het postuur van de vrouw in kwestie waarschijnlijk nog grotere gevolgen gehad hebben.

17:41 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

25-09-05

Come on let's twist again

Zojuist een namiddag doorgebracht in het stadspark met enkele Erasmussers en het spel Twister. Ik denk dat ik dat niet meer gespeeld had sinds mijn achtste, maar het was wel plezant, al vrees ik dat ik morgen met spierpijn zal zitten.

Naast Twister zijn we ook tot een merkwaardige vaststelling gekomen. Het is mogelijk om muziek door de neusgaten te beluisteren. Doe zelf thuis de test. Steek de oortjes van uw koptelefoon in uw neusgaten en doe uw oren dicht. U zal muziek horen. We weten met zekerheid dat dit met muziek van de Red Hot Chili Peppers werkt. Andere groepen hebben we niet uitgeprobeerd.

18:55 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Sunday Bloody Sunday

Ik ben al jaren niet meer naar de kapper geweest. Hoe dat juist gekomen is, kan ik me al niet meer herinneren. Dat betekent evenwel niet dat ik een kapsel met Beatlesallures heb. Nee, op geregelde tijdstippen neemt mijn ma mijn kapsel onder handen. Aangezien ze geen professionele kapster is, durft het eindresultaat nogal eens variëren, maar dat houdt het leven spannend. En meestal ben ik wel redelijk tevreden. Ik ben nogal rap tevreden, dat speelt misschien in haar voordeel, en dat van mij.

 

Dat mijn ma geen professionele kapster is, betekent ook dat ze niet altijd even schaarvast is, en dat heb ik zonet tot twee keer toe aan den lijve mogen ondervinden. Als er mensen twee bloedige puntjes in mijn nek zouden zien, moeten ze geen schrik hebben dat ik gebeten ben door een vampier, dat is gewoon het resultaat van een schaar die twee keer in mijn vel gesneden heeft. En dat deed geen deugd.


10:59 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

24-09-05

The Decemberists

Gisteren heb ik de cd Picaresque van The Decemberists gekocht, een groep die ik afgelopen donderdag op internet ontdekt heb. Over de groep zelf weet ik nog niet veel, maar hun muziek vind ik in elk geval geweldig. Ik zou het omschrijven als indie-folkpop, een vlag die waarschijnlijk de lading niet volledig dekt.

 

Alle nummers op deze cd zijn stuk voor stuk sprankelende poppareltjes, met onweerstaanbaar catchy refreinen. Het geheel klinkt behoorlijk theatraal en wordt met het nodige gevoel voor bombast en tragiek gebracht. Ik hoor in hun muziek invloeden en echo’s van oa David Bowie (ten tijde van space oddity), The New Pornographers, Dresden Dolls, Iggy Pop, Neutral Milk Hotel… referenties die kunnen tellen.

 

Tekstueel gezien gaat het meestal over tragische liefdesaffaires zonder dat het ooit zwaarmoedig of deprimerend wordt. Elk nummer vertelt een apart verhaal gaande van Spaanse koninginnen (“The Infanta”), over zelfmoord (“we both go down together”), spionnen (“the bagman’s gambit”), mannelijke prostituees (“on the bus mall”) tot wraakzuchtige zeemannen (“the mariner’s revenge”). In 16 military wives krijgt Amerika een veeg uit de pan en dat is ook altijd meegenomen natuurlijk. Geen alledaagse onderwerpen dus en hoe divers de verhalen ook zijn, ze passen wonderwel bij elkaar. Picaresque voelt aan als een tijdreis naar de 19de eeuw en het is een reis die me enorm bevalt.

 

Enkele mp3's zijn hier te vinden14:44 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

het mysterie ontrafeld

Zojuist naar de post gegaan om het mysterieuze pakje te gaan afhalen. Natuurlijk een ongelofelijk lange rij, en natuurlijk allemaal oude mensen. Ik vraag me af waarom die in het weekend persé naar het postkantoor moeten. Door de week hebben ze toch niks beters te doen. In supermarkten juist hetzelfde. Oude mensen zouden in het weekend een verbod moeten krijgen om zich naar winkels te begeven.
 
Maar om jullie niet langer in spanning te houden. Het mysterieuze pakket waren tickets die ik besteld had voor het optreden van Flogging Molly op 7 november in de AB. Ik had op iets spannenders gehoopt, maar ik ben wel heel blij dat ik de tickets in handen heb.

11:28 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-09-05

Spanning alom

Gisteren kreeg ik telefoon van mijn ma om te zeggen dat er een kaart van de post in de bus stak. Blijkbaar is er iets voor mij aangekomen dat ik op de post zelf moet gaan afhalen. Ik heb absoluut geen idee wat dat zou kunnen zijn, maar ik ben uiteraard wel nieuwsgierig. Daar zal ik morgen maar eens werk van maken. Misschien heb ik wel iets gewonnen met een wedstrijd, maar ik kan me niet herinneren dat ik onlangs aan een wedstrijd heb meegedaan. Spannend.

16:21 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

22-09-05

Neutral Milk Hotel - In the Aeroplane Over the Sea

What a beautiful face
I have found in this place
That is circling all round the sun
What a beautiful dream
That could flash on the screen
In a blink of an eye and be gone from me
Soft and sweet
Let me hold it close and keep it here with me
And one day we will die
And our ashes will fly from the aeroplane over the sea
But for now we are young
Let us lay in the sun
And count every beautiful thing we can see
Love to be
In the arms of all I'm keeping here with me

What a curious life we have found here tonight
There is music that sounds from the street
There are lights in the clouds
Emma's ghost all around
Hear her voice as it's rolling and ringing through me
Soft and sweet
How the notes all bend and reach above the trees
Now how I remember you
How I would push my fingers through
Your mouth to make those muscles move
That made your voice so smooth and sweet
And now we keep where we don't know
All secrets sleep in winter clothes
With one you loved so long ago
Now he don't even know his name

What a beautiful face
I have found in this place
That is circling all round the sun
And when we meet on a cloud
I'll be laughing out loud
I'll be laughing with everyone I see
Can't believe how strange it is to be anything at all


Voor de geïnteresseerden: dit geweldige nummer valt hier te beluisteren. Kippenvel gegarandeerd!21:49 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Karaoke

Aan degenen die zich zouden afvragen wie er gisterenavond tijdens de karaokebijeenkomst voor Erasmussers een beetje onnozel stond te doen op de achtergrond tijdens "Barbie Girl", dat was ik.

Ik was niet geheel vrijwillig mee het podium opgestapt en de Bulgaar en Spanjaard die mij en enkele anderen meegesleept hadden, waren duidelijk niet van plan om hun micro's uit handen te geven, wat uiteindelijk misschien nog wel het beste was. Mijn zangtalent is ongeveer even goed als dat van de slechtste X-Factor deelnemers samen, met het verschil dat ik dat weet van mezelf en geen behoefte voel om dat aan de rest van de wereld kenbaar te maken.

Mijn Bulgaarse kompaan behoorde helaas tot de categorie van mensen die het niet van zichzelf beseffen en stond dan ook vol overgave mee te "zingen" (hoewel "tekst hardop meezeggen" een betere omschrijving lijkt). Hierbij werden wijdse armgebaren en foute danspasjes niet geschuwd. En tijdens de oewoohoows keek hij altijd naar achter of we wel enthousiast genoeg meededen. Hij had er duidelijk veel lol in. Hij wel.


17:31 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-09-05

Hans Teeuwen - Here we go again

Ik weet hoe ik moet overleven
Maar ik heb geen doel
Ik vind alleen maar woorden
Ze hebben geen gevoel
Ik krijg maar informatie
Het raast maar door mijn kop
Moord verkrachting racisme
Reclame verveling vervuiling
Het houdt niet op
Niets is nog heilig
Alles is te koop
Wie zijn kop niet in het zand steekt
Moet verder zonder hoop
Ik kan alleen maar doen
Waar ik goed in ben
Watch me mother fuckers
Here we go again
 
(Hans Teeuwen)

19:39 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Broken Flowers - Night Watch

Gisteren twee films gezien tijdens de Fortis Film Days:

Broken Flowers
Broken Flowers is de nieuwste film van cultregisseur Jim Jarmusch (Coffee and Cigarettes, Ghost Dog, Dead Man, Night on Earth, Down by law).

Don Johnston (met een t in zijn naam) (rol van Bill Murray) wordt in de steek gelaten door zijn vriendin. Diezelfde dag krijgt hij een brief zonder afzender waarin staat dat hij een zoon zou hebben. Don heeft geen idee wie de moeder kan zijn, en op advies van een vriend, gaat hij op bezoek bij al zijn ex-vriendinnen om na te gaan wie van hen de brief geschreven zou kunnen hebben.

In de film doen tal van bekende sterren mee. Naast Bill Murray maken ook Sharon Stone, Tilda Swindon, Jessica Lange, Chloë Sevigny, Julie Delpy (altijd leuk) en Christopher MacDonald hun opwachting. De acteerprestaties zijn stuk voor stuk van hoog niveau en Bill Murray bevestigt nog maar eens zijn talent, al lijkt zijn rol bij momenten wel een doorslagje van die in het geweldige Lost in Translation. Hij legt dezelfde tristesse en gelatenheid in zijn prestatie, maar doet dat met zoveel verve dat het niet stoort.

De film baadt de hele tijd in een droogkomisch, licht melancholisch sfeertje dat wat doet denken aan films zoals Lost in Translation en Sideways.

Een zeer aangename kijkervaring: ***/****


Nightwatch

Nightwatch is zowaar een Russische horrorfilm, dat we dat nog mogen meemaken! En blijkbaar ook het eerste deel van een trilogie.

De verhaallijn is behoorlijk complex en wemelt van de subplots, maar in grote lijnen komt het erop neer dat er enkele honderden jaren geleden een bestand gesmeed is tussen twee rivaliserende bendes van Anderen, creaturen die op aarde wonen, maar geen gewone mensen zijn: de bewakers van het licht en de bewakers van het duister, zodat ze stoppen met elkaar uit te moorden. In de hedendaagse tijd worden Anderen die het bestand overtreden, bestraft door de tegenpartij. Op een dag wordt een Grote Andere gelokaliseerd, die het broze evenwicht wel eens zou kunnen verstoren.

Volgens mij is dit een film die de concurrentie met gelijkaardige Amerikaanse blockbusters moeiteloos aankan. In Rusland heeft hij zelfs meer geld opgebracht dan Lord of the Rings, toch geen geringe prestatie. Mij deed het denken aan films als the matrix, constantine en underworld, maar dan met meer nadruk op de psychologische aspecten en op de personages dan op de pure actie, iets wat ik alleen maar kan aanmoedigen.

Visueel valt er niks op aan te merken, de special effects zijn overtuigend. En de soundtrack bestaat voornamelijk uit luidruchtige rockmuziek.

Enige punt van kritiek is dat de verhaallijn een beetje te chaotisch is, maar voor de rest is dit een zeer verdienstelijke film, die het volgens mij wel goed kan doen aan de kassa.

**,5/****


16:25 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-09-05

The Skeleton Key

Gisteren zijn de Fortis Film Days begonnen, en dat is goed nieuws voor de filmliefhebbers onder ons: drie dagen films aan drie euro per stuk. Ik heb vandaag dan ook speciaal een dagje verlof genomen om er ten volle van te kunnen genieten. Er staan minstens twee bezoekjes op het programma: Broken Flowers en Night Watch.

 

Gisteren heb ik de driedaagse alvast ingezet met The Skeleton Key, een horrorthriller, met in de hoofdrol Kate Hudson, die voor mij een van de beste acteerprestaties allertijden heeft neergezet in Almost Famous, dus ze krijgt van mij wel het nodige krediet, hoewel ze na die film niks noemenswaardig meer gepresteerd heeft.

 

In deze film speelt ze Caroline, een stervensbegeleidster die gaat werken in een huis waar een bejaard koppel woont. De man heeft een beroerte gehad toen hij op de zolder was. In het huis zijn allerlei eigenaardige toestanden aan de gang. Er zijn bijvoorbeeld nergens spiegels te vinden. Caroline krijgt een loper waarmee ze alle deuren in het huis kan openen, maar al snel blijkt dat er op zolder een verborgen deur is, die niet opengaat. Uiteraard kan Caroline haar nieuwsgierigheid daar niet bij en stuit al snel op enkele geheimen die het huis te verbergen heeft.

 

De film heeft redelijk wat te bieden en heeft me in positieve zin weten te verrassen. Het verhaal is behoorlijk meeslepend, de spanning wordt goed opgebouwd en af en toe zitten er momenten in die de hartslag serieus de hoogte injagen. De beklemmende sfeer van het huis wordt zeer goed weergegeven door een donkere belichting, stoffige kamers, camerstandpunten door sleutelgaten en veel close-ups.

 

De acteerprestaties, die meestal toch van ondergeschikt belang zijn in dit soort films, zijn ook opvallend goed, in het bijzonder die van Kate Hudson. Geef dat meisje eens snel een oscarwaardige hoofdrol.

 

Ik was dus behoorlijk tevreden, en deze film gaat liefhebbers van het genre zeker kunnen bekoren: **,5/****

 

En nu eens benieuwd wat voor filmpracht deze dag mij nog zal bieden09:10 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

18-09-05

Tips voor een aangenamer leven

Gooi je geld niet weg aan dure iPods. Denk simpelweg aan je favoriete nummer en neurie het. Als je een ander liedje wil horen, denk dan aan een ander liedje en neurie dat.

Bioscoopbezoekers: Houd rekening met films die illegaal gedownload worden en ga vóór de film begint naar de wc.

Rappers: voorkom het continu moeten zeggen van de zinsnede "Know what I'm sayin'" en zeg gewoon duidelijk wat je bedoelt.

Moordenaars: moet je je ontdoen van een dood lichaam? Verstuur het via DHL naar jezelf. Je zult het nooit terug zien.

Inbrekers: wanneer je vlucht voor de politie, ren met je arm omhoog in een hoek van 90 graden, verpakt in een babymatras voor het geval ze honden op je afsturen.

Werkgevers: voorkom het huren van mensen die altijd pech hebben door de helft van de binnengekomen CV's meteen weg te gooien.

Mannen: als je naar je favoriete CD luistert, zet het volume dan zo hard als je wil en draai deze drie tikjes terug. Nu hoeft je vrouw het niet te doen.

Door de twee helften van de schaal van een pistachenoot tegen elkaar aan te slaan, lijkt het net of er een heel klein paard aan komt.

Blinde mensen: geef jezelf in ieder geval de kans íéts te zien door niet continu met enorm donkere zonnebrillen te lopen.

Bestuurders: als je aan het rijden bent en de auto vóór je geeft de geest, claxoneer dan veel en zwaai als een gek met je armen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de auto weer start en je weer door kunt.

Voorkom dat inbrekers alles in het huis stelen door alles uit het huis in je slaapkamer te zetten. 's Morgens zet je alles gewoon weer terug.

Autodieven: laat je niet van de wijs brengen als er niets in het zicht ligt. Waarschijnlijk liggen alle dure zaken ergens verstopt onder de stoel.

Depressieve mensen: wanneer je een poging tot zelfmoord doet als een "noodkreet", schreeuw dan gewoon "Hulp!". Hiermee bespaar je geld aan medicijnen voor het geval je er écht een eind aan wil maken.

Motorrijders: voorkom een hoge boete voor het bellen tijdens rijden door je gsm in een grote schelp te doen. De politie zal dan denken dat je gewoon naar de zee aan het luisteren bent.

Schoenen gaan twee keer zo lang mee als je ze om de dag draagt.

Vrijgezelle mannen: overtuig mensen dat je een vriendin hebt door buiten een vrouwenkledingwinkel te gaan staan met een hoop tassen, terwijl je af en toe op je horloge kijkt.

McDonald's: maak de meeneemzakken groen om te zorgen dat deze beter in de omgeving passen nadat ze uit het autoraam zijn gegooid.

Werkslaven: ga altijd op het werk naar het toilet. Dit scheelt niet alleen geld aan toiletpapier, maar je wordt er ook nog eens voor betaald.

Dames: vul een lege aluminium sigaarkoker gevuld met boze wespen en je hebt een goedkope vibrator.

Zuinige menschen: bespaar geld met Kerst door de kaarten die je afgelopen jaar hebt gehad terug te sturen met de tekst "Hetzelfde!".

Loodgieters: scheten in een fles kunnen worden ontstoken en gebruikt als onderwaterfakkel om de nodige reparaties in het donker uit te voeren.

Vrijgezelle mannen: krijg een idee van het getrouwde burgermansleven door een vrouwenprogramma van de radio op te nemen en het keihard af te spelen terwijl je Top Gear probeert te kijken.

Geniet van indoor snorkelen door een badkuip te vullen met water, daarna snel de stop te verwijderen terwijl je je mond erboven houdt en probeert te ademhalen.

Rij-instructeurs met constipatieproblemen: los je probleem op door het tweede stel pedalen te ontkoppelen wanneer je een nieuwe leerling lesgeeft. Als een groter laxerende werking nodig is, herhaal dit dan met een vrouwelijke leerling.

13:57 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Watskeburt?

Pas wakker geworden om half twaalf. Dat is jaren geleden. Het zal de ouderdom zijn zeker?

11:48 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-09-05

AFI - Morningstar

I saw a star beneath the stairs glowing through the melting walls.
Who will be the first to begin their fall?
Or will we become one?
Am I the star beneath the stairs?
Am I a ghost upon the stage?
Am I your anything?
I saw a star beneath the stairs glowing bright before descent
and in the morning there is nothing left but what's inside of me.
And I don't want to die tonight; will you believe in me?
And I don't want to fall into the light.
Will you wish upon?
Will you walk upon me?
I don't want to die tonight.
Will you believe in me tonight?

18:35 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Erasmus

Zoals reeds eerder vermeld, hebben we woensdag een internationaal gezelschap op bezoek gekregen. Erasmusstudenten uit heel Europa: Engeland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Bulgarije, Tsjechië. Van de verwachte 40 zijn er uiteindelijk een vijftiental komen opdagen, maar dat was meer dan voldoende. Het was heel gezellig en ik heb weer een aantal interessante mensen leren kennen. En mijn huisgenoot heeft donderdag nog eens kunnen kuisen, want een feestje brengt natuurlijk wel afval met zich mee.

 

Donderdag waren we door hen op een feestje uitgenodigd, en tegen een feestje kunnen we natuurlijk niet nee zeggen. Het was in het gebouw te doen waar ze een cursus Nederlands volgen en hun leraressen waren dolenthousiast dat ze al Nederlandstalige mensen hadden leren kennen. “Jullie kunnen ze misschien eens meenemen naar huis. Dan weten ze hoe het leven in een Belgisch gezin er aan toe gaat.” Dat lijkt me eerlijk gezegd niet zo een goed idee. Mijn ouders verstaan geen woord Engels, dus ik vrees dat de taalbarrière wel wat in de weg zou zitten.

 

Een van hen, een Bulgaar, had zijn nationale drank bij, en stond erop dat iedereen er eens van proefde. Ik heb het op een slok gehouden: 50% alcohol is net iets te veel van het goede voor iemand die vrijwel nooit alcohol drinkt. Blijkbaar dachten de meesten er zo over, waardoor hij de fles maar volledig zelf leegdronk. Met alle gevolgen van dien. Ze hebben hem met drie naar huis moeten dragen achteraf. Hij beweerde dat we er geen koppijn van zouden krijgen, omdat het zelfgemaakt was, maar ik vraag me af of hij die bewering vrijdagmorgen nog staande heeft kunnen houden.

 

Daarna zijn we nog naar de oude markt getrokken, om ze kennis te laten maken met het uitgangsleven, maar ze hadden totaal geen moeite om zich daarin in te leven. Ik denk dat er sommige vrijdag met kleine oogjes in de les gaan gezeten hebben. Maar het was weer een geslaagde avond.

 

Gisterenavond ben ik nog naar Gent geweest, naar een plezant verjaardagsfeestje. In het gezelschap van heel plezante vrienden, you know who you are. En op zo een momenten besef je toch: there’s no place like home.12:25 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-09-05

Mosselen

Een van de mensen waar ik op het werk ’s middags mee ga eten eet blijkbaar graag mosselen, en vandaag had ze geluk, want een van de keuzemenu’s was mosselen met frieten. Ik kwam dezemiddag op haar bureau aan en ze stak een monoloog af, waar geen speld tussen te krijgen was: "Aha mosselen vandaag! Ik ga mosselen eten. Gij ook? Eet gij graag mosselen? Ik eet graag mosselen. Hoe gij eet geen mosselen? Ik eet bijna niks liever dan mosselen. Voor mijne man maak ik ook regelmatig mosselen." Toen we iets later in de lift stonden ging het gewoon verder: "ik kan de mosselen al rieken. Hopelijk zijn het goei mosselen. Mosselen, dat kan ik elke dag eten. L., gaat gij ook mosselen eten?" Dan aan tafel. "Aha, mosselen, daar kan ik mij ziek in eten. Het zijn goei mosselen he. Hoe vindt gij de mosselen? Ze zijn lekker he. Maar er kruipt altijd zoveel tijd in om dat te maken he. Het ellendigste vind ik die mosselen kuisen." Als dat nog iets langer geduurd had, had ik haar waarschijnlijk een mossel op haar gezicht gegeven. (ik wil voor alle duidelijkheid toch even benadrukken dat fILLE tegen elke vorm van geweld is, tenzij het in de juiste omstandigheden uitdelen van een stevige linkse door bepaalde mensen ;-) )

 

Voor de rest wil ik de Fonz, het sympathiekste konijn in blogland, ook even bedanken voor de mooie ode die hij aan mij gericht heeft op zijn blog. Ik werd er zowaar even stil van. Merci Fonz!17:10 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

14-09-05

Stop the Bop

Momenteel worden in veel Amerikaanse scholen allerlei initiatieven ondernomen om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Katrina. Een bepaalde school is op de proppen gekomen met een origineel en in mijn ogen zeer wreed initiatief: tijdens elke pauze wordt MMMbop gespeeld, een oude hit van Hanson. De bedoeling is dat de leerlingen er zo door geïrriteerd geraken dat ze geld gaan geven om de kwelling te stoppen. En blijkbaar heeft dit initiatief succes. Rare jongens, die Amerikanen.

18:37 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

12-09-05

Ik voel me goed

Keelpijn, een neus die een goeie kans zou maken op de 100m, spierpijn, glazige vermoeide ogen, warm, koud, zweten... de herfst is in aantocht.

En het ellendigste aan heel de zaak zijn de natte zakdoeken die heel de dag klam en koud onaangenaam in mijn broekzak blijven zitten.


16:58 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

11-09-05

11 september

Welk gebouw zouden de terroristen vandaag uitkiezen?
 
Ik veronderstel dat het weer een heel gedoe gaat zijn op het nieuws, en ik wil het gebeuren en zijn gevolgen zeker niet minimaliseren,om het maar niet over een ongerechtvaardigde oorlog in Irak te hebben: Operation Iraqi Liberation (OIL). Maar in Afrika sterven dagelijks enkele honderden mensen van de honger en in New Orleans krijgen de armen (lees: zwarten) geen hulp. Ik durf wedden dat Bush zich wel weer in zelfmedelijden zal wikkelen.
 
Welterusten, mijnheer de president.

09:26 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

10-09-05

Bah

Teennagels in de douche, en ik merkte het pas toen ik er ging instaan...

17:00 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

She's movin' out

fILLE is blij. Heel blij zelfs. Weldra zal hij verlost zijn van een ongenode huisgast, die al sinds december van vorig jaar bij hem en zijn huisgenoten inwoont. Het gaat hier om de vriendin van een van zijn huisgenoten, die door een turbulent begin van hun relatie en omwille van enkele andere omstandigheden “tijdelijk” bij ons was ingetrokken, tot ze een nieuw kot gevonden had. Daar hadden we op dat moment wel begrip voor, maar “tijdelijk” werd in dit geval tien maanden, en dat was uiteraard nooit de bedoeling. Tien maanden van frustraties en irritaties, gezaag, bemoeizucht, commentaar en kritiek, en op geen enkel moment werd ook maar het geringste teken van dankbaarheid getoond, of zelfs maar eens voorgesteld om eens te helpen kuisen of te delen in de kosten. Maar het einde is in zicht. Gisteren is ze begonnen met haar verhuis, en volgende week is ze op reis, dus ik ben er bijna vanaf. Ze zal hier dan nog wel over de vloer komen, maar het zal in elk geval veel minder frequent zijn. Ik zal in het vervolg in elk geval goed nadenken voor ik nog eens aan liefdadigheid doe.


10:36 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-09-05

Wie o wie

Wie durfde te beweren dat het pas zou regenen vanaf 17u? Niet dus :-)
Wie heeft een poster gekregen bij de nieuwe cd van dEUS?
"Wie," zei de slak die meereed op de rug van de schildpad.
Weekend!!!

16:28 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-09-05

Pop up

Mijn blogje zit opgescheept met een irritante pop-up. Heeft iemand een idee hoe ik die kan verwijderen, bij voorkeur definitief?

18:42 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Tijdpijn

"Tijdpijn" is een woord dat Anne daarstraks onbewust heeft uitgevonden. Het was eigenlijk een typfout, maar ik vind dat het geweldig klinkt en ik denk dat ik het in mijn dagelijkse taalgebruik ga opnemen. Als ik ergens ben waar de tijd maar langzaam vooruitgaat, heb ik voortaan tijdpijn. Zo heb ik op het werk dagelijks tijdpijn van 8 tot 16u.
 
Bedankt om mijn woordenschat uit te breiden :-)

16:24 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

07-09-05

I'll be bak, the sequel

Mijn baas is een humorist, tenminste, dat denkt hij. Meningen verschillen daarover. Nu ik geen vaste plaats meer heb, vindt hij het blijkbaar lollig om me steeds te begroeten met de naam van de persoon op wiens plaats ik zit, en steevast gaat dat gepaard met een dom giechelend lachje. Persoonlijk vind ik het een eerder matige grap, maar ik bewonder wel de hardnekkigheid waarmee hij ze blijft maken.

 

Voor de rest was er vandaag nog een onverwachte meevaller. Toen ik op het werk binnenwandelde, was A. nogal hard aan het wenen, terwijl ze haar schuiven aan het leegmaken was. Vandaag is de nieuwe collega namelijk gearriveerd. Blijkbaar zag A. een verhuis naar een ander bureau niet zitten. Ze zit al jaren bij dezelfde collega's en had het er moeilijk mee dat dat nu niet meer het geval zou zijn. Het leek mij gezien de omstandigheden een goed idee om nog niet onmiddellijk over te gaan tot het leegmaken van mijn schuiven, een goeie beslissing zo bleek. Niet veel later arriveerde mijn baas en het was hem niet ontgaan dat A. aan het wenen was. Ik hoopte dat hij The Office-gewijs een gitaar zou bovenhalen om een troostend liedje te spelen, maar hij opteerde gewoon voor een gesprek. En dat terwijl ik flauwe grappen te verwerken krijg. A. kreeg niet veel kans om iets te zeggen, want haar drie collega's overdonderden mijn baas met allerlei argumenten om A. bij hen te houden. Blijkbaar gaat de nieuwe collega het nog niet zo gemakkelijk krijgen om aanvaard te worden. Uiteindelijk werd beslist dat A. haar plaats voorlopig mag houden en dat de nieuwe voorlopig tussen twee bureaus zal moeten afwisselen. Voor mij houdt dit alles ook in dat ik mijn schuiven voorlopig mag houden. Hoera.


17:44 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-09-05

Stigmata, headbangers en taart

Ik zag dat Pam in mijn shoutbox vroeg of ik nog spannende sandaalavonturen meegemaakt heb. Dat is niet het geval, maar ik heb er wel nog een aantal andere.

 

Dezemorgen ben ik opgestaan met een redelijk grote schaafwonde ter hoogte van mijn ribben. Ik heb absoluut geen idee hoe ik die opgelopen heb. Voor zover ik weet slaapwandel ik niet en ben ik afgelopen nacht ook niet opgestaan. Misschien krijg ik wel spontaan stigmata. Dat zou nog wel fascinerend zijn, hoewel dat normaal alleen bij extreem gelovige mensen voorkomt, en ik ben er vrij zeker van dat ik niet tot die categorie behoor. Het zou wel raar zijn met zo een gat in mijn hand, maar dan toch liever dat dan een hand in mijn... juist ja. Afwachten maar. Als het zo moest zijn, hoop ik dat ik ook mirakels zal kunnen verrichten, zoals water in fanta veranderen of blinden terug doen zien. Het idee spreekt me hoe langer hoe meer aan.

In de voormiddag heb ik nog een heel lollige infovergadering gehad, met een headbanger, letterlijk. De vergadering zelf was naar goeie gewoonte enorm saai. Bovendien was het in de vergaderzaal nogal donker en warm, wat de concentratie niet echt bevorderde. Mijn blik dwaalde al snel af naar een ekster die duidelijk dolle pret beleefde op een "kunstwerk" op de binnenkoer. In mijn gezichstveld zat ook L., die langzaam maar zeker indommelde. Op zich altijd amusant om te zien, maar helemaal hilarisch werd het toen hij plotseling voorover viel en met zijn hoofd keihard op de tafel bonkte. Hij was op slag terug wakker.

En nog meer spektakel op de werkvloer. Enkele collega's trakteerden voor hun verjaardag met verschillende soorten taart: fruittaart, smurfentaart, bananentaart, brésiliennetaart en frangipane. Ik koos voor de lekkerste optie, de bananentaart. Rond 15u weerklonk ineens een kreet van afschuw en in een mum van tijd stond iedereen rond de taarten om te zien wat er gaande was. Op de brésiliennetaart zaten enkele extra ingrediënten die er normaal niet mogen opzitten: haar en levende wormen en vliegjes. Behoorlijk vies om te zien, maar uiteindelijk niet zo een ramp volgens mij, want wormen zijn toch rijk aan proteïnen. Het was een magere troost voor degenen die er van gegeten hadden. Ik heb daarna tevergeefs ook nog eens in de smurfentaart gezocht naar echte smurfen.


17:01 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |