20-10-05

Traditie en kinderen

Thuis is er een jaarlijks terugkerende traditie, waar steevast het hele gezin wordt voor ingeschakeld. Gewoonlijk gebeurt dit in het weekend, omdat ik dan ook thuis ben, en dat was dit jaar niet anders. Twee weken geleden kwam ik na een vruchteloze zoektocht naar een geschikt Halloweenkostuum thuis aan met Péke en Néke, en blijkbaar waren ze al zonder mij begonnen. Mijn vader en de vriend van mijn oudste zus waren vol overgave aan het rukken rond het zwembad, en mijn moeder en oudste zus hielpen hen hier doodleuk mee. "Juist op tijd," riepen ze, "want onze vingers beginnen al serieus zeer te doen." Péke en ik begrepen direct dat rukken in wezen een mannenzaak is en al snel deden we lustig mee. "Harder trekken naar deze kant, ouwe rukker!", schreeuwde mijn vader met roodaangelopen hoofd. En ik trok al zo hard ik kon. Hoe langer het duurde, hoe groter de spanning werd, en uiteindelijk was er geen houden meer aan. Enkele minuten later was de klus dan toch geklaard, en moe maar tevreden gingen we naar binnen.

 

Daar speelde zich niet veel later een wansmakelijk tafereel af tussen de twee kinderen waar wekelijks op gebabysit wordt. "Mag hij ook er ook eens aan likken?", vroeg de oudste en dat mocht van mijn moeder. Ongegeneerd propte hij hem in de mond van zijn jongere broertje. "Niet zo diep!", waarschuwde mijn moeder nog, maar die waarschuwing werd vrolijk in de wind geslagen. Op regelmatige intervallen werd hij erin gepropt en er terug uitgehaald, tot groot jolijt van beide broertjes. Toen de oudste er even mee ophield, bleef de jongste hem met gretige ogen en open mond aankijken, tot deze weer herbegon. Op den duur hing de mond van de jongste natuurlijk helemaal vol. Dat was onvermijdelijk, gezien de omvang ervan.

 

En aldus werd op een doodgewone zaterdagmiddag een winterzeil op het zwembad gelegd en deelden twee broertjes met veel smaak een frisco.


17:06 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

haha de fILLE Heel goed verteld, smakelijk gelachen :-)

Gepost door: Borriquito | 20-10-05

ik peins da'k te veel verstand heb om dit te lezen kan het direct door ;o)

Gepost door: Anne | 20-10-05

:-) wie rukt er nu aan het zwembad? :-p

Gepost door: liese | 21-10-05

De commentaren zijn gesloten.