25-10-05

Ceci n'est pas un film

Gisteren kreeg ik bezoek vanuit de andere kant van het land. Liese had me uitgenodigd voor de avant-première van Ceci n'est pas un film en zoiets kan ik als beleefde, welopgevoede jongen natuurlijk niet weigeren :-)

 

Voor de film zijn we gaan eten en werd er gegoocheld met allerlei geluidseffecten: luidruchtig handengeklap in een rustig restaurant, geslurp aan een ice tea in datzelfde restaurant. Voorts werd ik nog aangevallen door een witte paraplu, die ik dankzij een katachtige reflex wist te ontwijken, en hebben we ook nog vastgesteld dat de trappen van Kinepolis ook enorm veel lawaai maken en dat dat eigenlijk best nog wel grappig was.

 

Ceci n'est pas un film: de titel deed de inhoud volledig eer aan, want het ging eigenlijk niet echt om een film, maar om een concertregistratie van Sioen, afgewisseld met interviews, videoclips, animaties en backstagefragmenten.

 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet echt een Sioen-fan ben. Ik kende er maar 1 liedje van (Cruisin') en dat vond ik niet echt overtuigend. Ik ga niet beweren dat ik ze nu geweldig vind, maar er waren wel drie liedjes die ik echt heel goed vond: too goo to be true (het kippenvelmoment op optredens blijkbaar, ik had kippenvel in de zaal, dus dat is waarschijnlijk niet gelogen), another ballad en sleeping beat. En ik heb me zeker niet verveeld tijdens de film.

 

Het grappigste moment vond ik toen bleek dat de schoenen van de zanger niet echt bij zijn kostuum pasten. Hij moest dan speciaal andere schoenen kopen en dat was duidelijk niet volledig naar zijn zin. Zijn blik was geld waard. Bij het volgende liedje werd dan eerst ingezoomd op zijn schoenen. Een beetje voorspelbaar misschien, maar toch amusant.

 

Tot slot ook nog even vermelden dat Liese een voorbeeldige cinemabezoekster is. Geen drank of chips of andere lawaaierige toestanden en ze heeft zowaar de officiële Kinofreundegroet meegedaan aan het begin van de film. Respect! :-) Niks op aan te merken dus. Daar kunnen sommige anderen nog wat van leren.

 

Kort samengevat, de film was ok, het gezelschap was uitstekend, en het was een heel geslaagde avond. Bedankt.

16:56 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

*vloek naar keuze* Ik wou dat ik de film al gezien had! Ben nl wel een grote fan; zo'n melodieën, zo'n stem, prachtig gewoon... Alleen geen zin om naar die vorte kinepolis cinema's te moeten gaan en 7.5€ neertellen, dan ga ik liever naar een echt concert...

Gepost door: Josie | 25-10-05

pfff wa is nen film zonder chips???

Gepost door: Anne | 25-10-05

@josie wel leuk als je gratis kaarten hebt...
@fille: graag gedaan ;-)

Gepost door: liese | 25-10-05

VOOR of TEGEN de nieuwe reclamebanner op alle blogs We hebben ook jouw stem nodig willen we er iets aan veranderen.

Gepost door: On-Line Petitie | 26-10-05

De commentaren zijn gesloten.