27-10-05

De derde leeftijd van tegenwoordig

Volgende week verlaat fILLE het land. Geen paniek, het is maar voor één dagje, dus jullie gaan de tijd niet hebben om mij te missen, gesteld dat dat al het geval zou zijn.

 

Gisteren ging ik naar het station om wat inlichtingen in te winnen over een eventuele uitstap naar het buitenland. Daarvoor is er een apart lokaaltje met twee loketten. Ik stapte naar binnen en wachtte mijn beurt af. Aan het ene loket werd iemand geholpen, aan het andere nog niemand, maar er stond een oud vrouwtje te wachten. Haar ogen waren overdadig versierd met blauwe oogschaduw. Het leek mij een beetje een tragisch geval. Het meisje aan het loket gebaarde dat ik aan de beurt was, maar ik zei dat de oude vrouw voor mij was. "Neenee," bulderde een La Esterella-achtige stem, "ik ben al geweest. Als meneer zo goed zou willen zijn om de deur voor mij open te doen." Dat wilde meneer wel, al vond meneer het niet zo plezant dat hij aangesproken werd als meneer. Toen meneer de deur open deed kon er geen bedankje af, maar meneer werd wel getrakteerd op een preek: "Tis ver gekomen als de heren alleen nog galant kunnen zijn als de vrouwen het zelf moeten vragen, meneer ziet toch dat ik slecht te been ben, maar meneer doet er niks aan om de oudere mensen te helpen." Meneer vond dit eerlijk gezegd toch wel behoorlijk grof van madam. Hoe kon meneer nu in godsnaam weten dat madam naar buiten wilde? Madam mag van geluk spreken dat meneer de deur niet tegen haar neus dichtsloeg. In plaats daarvan heeft meneer gewoon eens heel hard gelachen met de bizarre situatie en het meisje achter het loket vond het tafereel blijkbaar ook hilarisch, want we hebben daar zeker twee minuten gewoon staan lachen, eer we iets konden zeggen.


17:35 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

de laatste tijd heb ik een symptoom ontwikkeld dat ik automatisch begin te grommen als ik oude mensen zie (behalve mijn grootvader natuurlijk)... Voor hen ligt de wereld aan hun voeten. Ze zijn altijd gehaast, en lopen je omver. In het verkeer nemen ze voorrangen van links, en denken gewoon bij het ritssysteem dat als je iemand voorlaat zij zich daar ook nog eens kunnen tussenschieten. Ik hou mijn mond dan ook niet meer, en wanneer er één oude pé of mé mij dan ook maar één ding verkeerd doet, krijgen ze het van mij eens allemaal te horen... Nu ja, seg, er gaat geen week voorbij of er is er wel enen onbeschoft tegen mij... Dat roept om wraak :s

Gepost door: Anne | 27-10-05

En? Waar gaat de trip naartoe?

Gepost door: Lara | 27-10-05

Net zoals op de bus. Ze kunnen overal gaan zitten, je zet toch je zak(ken) opzij en dan beslissen ze om achter je te gaan zitten zagen. "En de jeugd van tegenwoordig... Niemand kan ernaast gaan zitten... Ik zal het ze de volgende keer eens goed zeggen... blahblahblah"

Gepost door: Anneke | 27-10-05

:-) da valt gelijk nog mee bij mij die ouw mensen

Gepost door: liese | 27-10-05

Je kon net zo goed mijn grootmoeder beschreven hebben. Ware het niet dat ze geen blauwe oogschaduw draagt. Laat staan dat ze weet wat dat is ;)

Gepost door: An | 28-10-05

om de een of andere @anneke: reden zijn het enkel die ouwe mensjes die naast mij durven zitten...
@fille: gijt zijt toch al ne meneer!!!!

Gepost door: lord cms | 28-10-05

De commentaren zijn gesloten.