03-11-05

Paris

Dag trippers, als dagtripper van het eerste uur ben ik gisteren op een spannende en avontuurlijke trip naar Parijs geweest in charmant gezelschap. De weergoden waren ons niet gunstig gezind, maar dat kon de pret niet drukken.

 

We hadden een drukke planning en zijn er in geslaagd om alles te zien wat we wilden: Montmartre, Arc de Triomphe, Champs Elysées, Notre Dame, Louvre, Jardin des Tuileries en de Eiffeltoren.

 

Aux Champs Elysées, sur mon derrière je suis tombé. En het doet nog veel zeer ook. We wilden onder de bomen gaan wandelen, maar daarbij moesten we over een nat en glad rooster stappen. Helaas hadden mijn schoenen niet genoeg grip en kwam ik redelijk hard ten val.

 

Een van de hoogtepunten van de trip was de quai Henri IV. Op zich valt daar niks te beleven, maar voor mij had het een grote emotionele waarde, aangezien het een filmlocatie was van Before Sunset, een van mijn favoriete films allertijden. Dat is zo een van de zeldzame momenten waarop een mens beseft dat hij perfect gelukkig is.

 

Het Louvre was ook behoorlijk indrukwekkend, alleen hingen er iets te veel schilderijen en beeldhouwwerken naar mijn goesting ;-) Vooral de Mona Lisa en de Venus van Milo waren wel eens interessant om te zien. Ook nog een hilarisch schilderij gezien van twee homo’s in een ridderkostuum (zo leek het althans), die er zelf maar een beetje meewarig bijstonden.

 

Het absolute hoogtepunt was de Eiffeltoren. Het was al donker toen we er arriveerden, en om het uur laten ze daar tien minuten lang lichtjes op flikkeren. Het had iets weg van een uit de kluiten gewassen kerstboom. De perfecte afsluiter van de dag.

 

Daarna realiseerden we ons dat het hoog tijd werd om terug richting gare du nord te gaan omdat we onze trein moesten halen. Helaas vonden we niet zo gauw een metrostation en toen we er een vonden bleek dat we op een slechte verbinding zaten en nog twee keer moesten overstappen. Ondertussen tikte de tijd sneller weg dan in een aflevering van 24, en toen we in gare du nord aankwamen hadden we nog welgeteld twee minuten om de Thalys te halen. Uiteraard speelde ook de wet van Murphy in ons nadeel en gingen de deuren van de metro niet open. Er restte ons nog ongeveer anderhalve minuut toen we in het station stonden en na een spurt op leven en dood  (het scheelde toch weinig in mijn geval, mijn conditie is echt nul komma nul) door het gigantische station, zagen we de Thalys nog net voor onze neus wegrijden. Gelukkig waren er op de Thalys van een uur later nog twee plaatsen vrijgekomen en konden we alsnog de reis naar huis aanvatten, in eerste klasse dan nog wel.

 

Dat vond ik eerlijk gezegd een beetje decadent. We vielen nogal uit de toon tussen alle zakenlui die er zaten, maar over het comfort hadden we absoluut niet te klagen. Geweldige zetels, met genoeg beenruimte (iets wat in tweede klasse net niet het geval was), een kussentje in de nek, een doekje om ons te verfrissen. Juist op het moment dat ik aan mijn wafels wou beginnen, kregen we dan ook nog eens een maaltijd voorgeschoteld en drank à volonté. Behoorlijk absurd en we kregen spontaan de slappe lach. Ik dacht nog te klagen over het feit dat ze geen Fanta hadden, maar dat heb ik toch maar niet gedaan :-)


11:24 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Dat lijkt me... ... een geslaagde dag Fille!
Nog een fijne donderdag!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 03-11-05

Fijn... ... dat jullie je geamuseerd hebben. Die flikkerende Eiffeltoren is inderdaad de moeite, die heb ik ook gezien. Maar daarna zijn wij gewoon met de auto naar huis gereden en niet met de Thalys in eerste klasse!! Decadente mensen!! ('k Ben wel al eens in eerste klasse met de Eurostar naar Londen geweest en dat was idd de moeite, dat eten enzo...)

Gepost door: liza | 03-11-05

*** Juich bloggers juich
de fILLE is veilig thuisgeraakt !!!
je hebt genoten van je dagje uit dus
prima fILLE, geniet nu van deze donderdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 03-11-05

ik reis niet boven mijne stand, maar héhé ik denk dat ik ooit ook al zonder te weten op quai herny IV heb gestapt...veel te vlug over gegaan natuurlijk...
allez de een prachtige dag dus!

Gepost door: lord cms | 03-11-05

Decadentie troef Jaja, treintje missen. Uwen dag met ne nacht willen uitbreiden zeker. :-)
Als het maar plezant was he...

Gepost door: Péke | 03-11-05

Pft 't zijn toch altijd dezelfde die sjans hebben hé ;)

Gepost door: An | 03-11-05

ge hebt toch mensen die altijd geluk hebben, hé :s

Gepost door: Anne | 03-11-05

. Hebt ge ook een muntstuk omhoog gesmeten om te zien wie mocht beslissen? :P Of ne stok om de richting aan te wijzen? Aaah, In De Gloria! (l)

En ik wil terug naar Parijs!

Gepost door: Anneke | 03-11-05

De commentaren zijn gesloten.