08-11-05

Eastpak Antidote tour

Gisteren ben ik zoals eerder vermeld naar de Eastpak Antidote tour geweest in de Ancienne Belgique. Vier groepen kwamen er het beste van zichzelf geven: The Unseen, Randy, Flogging Molly en Millencolin.

 

The Unseen brachten hardcore en klonken muzikaal alsof een drilboor zich een weg door mijn schedel probeerde te boren. De zanger schreeuwde ondertussen de longen uit zijn lijf. Ik vermoed dat hij naar lucht hapte doordat zijn broek nogal spande. Naar verluidt zouden de teksten nogal politiek geïnspireerd zijn, maar ik heb alleen de occasionele “fuck you” en “fuck the system” kunnen verstaan. Een energiek optreden, daar niet van, maar het was niet echt mijn ding.

 

Nee, geef mij dan maar Randy, Zweedse melodieuze skatepunk. Heel luchtig en met de nodige oehs en aahs op de achtergrond. Ook politiek geïnspireerd, maar het komt nooit prekerig over, en ze hadden ook geen moeite om het publiek mee te krijgen. Ze deden me bij momenten aan the Ramones denken en dat is natuurlijk altijd goed. Blijkbaar verkeerden ze nog in Halloweenstemming, want ze hadden allemaal een kostuum aan met een skelet op.

 

Deze twee groepen waren natuurlijk maar opwarming voor het echte werk en de hoofdreden van mijn aanwezigheid: Flogging Molly. Dat optreden was echt topklasse. Ik weet niet wie er ooit op het idee gekomen is om Ierse folk met punk te mixen (ik gok op the pogues), maar ik ben die persoon eeuwig dankbaar. Bijna al mijn favoriete liedjes hebben ze gespeeld (met uitzondering van Rebels of the Sacred Heart). Het publiek ging compleet uit zijn dak en ze hadden absoluut geen moeite om de zaal te transformeren in een Devil’s Dance Floor. Dat liedje was meteen ook een van de talloze hoogtepunten. Na het optreden konden ze mij uitwringen als een dweil. Ik was kletsnat van het zweten en heb in het heetste van de strijd ook nog een mep op mijn lip mogen incasseren. Maar dat hoort er nu eenmaal bij.

 

Millencolin had daarna de ondankbare taak om af te sluiten. Het is meestal plezanter als de headliner beter is dan het “voorprogramma”. Helaas was dat niet het geval, Anneke had daarvoor al gewaarschuwd. Ik had er nochtans zo naar uitgekeken. Maar blijkbaar vonden de heren het nodig om voornamelijk nieuwere nummers te spelen, wat natuurlijk niet geheel onbegrijpelijk is. Helaas is Millencolin nieuwe stijl maar een flauw afkooksel van de helden van weleer. Ik denk dat ik maar ga doen alsof de groep gesplit is na de vijf eerste cd’s.

 

Maar over de gehele lijn ben ik wel tevreden. Ik ging in eerste instantie voor Flogging Molly en die hebben absoluut niet teleurgesteld.


12:58 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

leuk leuk! leuk! :-)

Gepost door: liese | 08-11-05

music, maestro! tof verslag van jouw muzikale avond gisteren!

Gepost door: tint | 08-11-05

Als ge u maar geamuseerd hebt!

Gepost door: Tinkerbell | 08-11-05

hm.. Ik word oud blijkbaar.. Flogging Molly ken ik nog, maar de rest van de bandjes die je daar opnoemt zegt me totaal niks... Hm, nu ik erbij nadenk.. ik ga volgende week naar Big Bang, het Radio 1 feest in de Vooruit... zo oud ben ik dus ..

Gepost door: Aardvarksken | 09-11-05

hm.. Ik word oud blijkbaar.. Flogging Molly ken ik nog, maar de rest van de bandjes die je daar opnoemt zegt me totaal niks... Hm, nu ik erbij nadenk.. ik ga volgende week naar Big Bang, het Radio 1 feest in de Vooruit... zo oud ben ik dus ..

Gepost door: Aardvarksken | 09-11-05

De commentaren zijn gesloten.