10-11-05

Solliciteren is leuk

Solliciteren is leuk! Vandaag was het toch het geval, maar ik wil deze uitspraak zeker niet veralgemenen. Meestal is solliciteren een kleine marteling. Het gevoel hebben van onderworpen te zijn aan de Spaanse Inquisitie en dat ontsnappen onmogelijk is, ongeacht wat je vertelt.

 

Maar vandaag was dat dus niet het geval. Ik ben op gesprek geweest bij Sint-Lukas in Brussel. Na een voorspoedige tocht langs allerlei cafés waar schaarsgeklede dames op het raam tikten om me binnen te lokken (tevergeefs) en klein Marokko, kwam ik ruimschoots op tijd aan.

 

Eerst moest ik enkele testjes doen op de computer: brief opstellen, en samenvoegen met adressenbestand, een excel-bestandje maken en enkele berekeningen maken. Kinderspel. Het gesprek op zich ging ook heel vlot, ondanks een storend detail waar ik me op was beginnen focussen. Het gebit van de interviewer. Austin Powers was er niks tegen. Nefast voor de concentratie en heel moeilijk om er niet naar te zitten staren.

 

En daarna kwam het plezantste, een rondleiding door de school. Daar was vanalles te zien, opvallend veel Franz Ferdinands ook. Op een gegeven moment kwamen we aan een zaal en toen zei de man die het gesprek had afgenomen, mijn potentieel toekomstige collega: “en dan komt nu het beste onderdeel van de rondleiding”, terwijl hij in zijn handen wreef. Mijn nieuwsgierigheid werd alvast geprikkeld en toen de deur openging wist ik plots waarom hij zo enthousiast was. Er waren enkele jonge schilders aan het werk. Op zich niet zo spectaculair, maar ze waren zich aan het concentreren op enkele naaktmodellen. “Spaanse naaktmodellen.”, aldus mijn grijnzende potentieel toekomstige collega. Inwendig dacht hij waarschijnlijk: “yeah, baby, yeah”. Een grapje leek me wel op zijn plaats. En ik vroeg aan hem: “hebben ze koud of zijn ze gewoon blij dat ze u zien?” Dat vond hij blijkbaar hilarisch.

 

Ik heb wel een vrij goed gevoel over de sollicitatie, volgende week woensdag zou ik meer weten. Spannend.


16:15 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

allez hopelijk vnid je rap een goei job!

Gepost door: lord cms | 10-11-05

leve de sint-lucasmentaliteit...
gezellig sfeertje daar...
en die modelklassen
superleuk om te tekenen
al waren het dan vrouwen
modeltekenen is fun!

Gepost door: ac | 10-11-05

Ik zit al eeuwen te zoeken achter die broedplaats van de Franz Ferdinands... Op mijn school zitten er alleen Tiësto's.

Gepost door: Anneke | 10-11-05

:-) that must have been sooo much fun :-D

Gepost door: liese | 10-11-05

°°° Duimen dat dit je droomjob wordt!

Groetjes en prettig weekend

Gepost door: emiel | 10-11-05

Hahaha Iemand die zo een opmerking geeft tijdens een sollicitatierondleiding zou van mij zo mogen beginnen ! Way to go!

Gepost door: Aardvarksken | 14-11-05

De commentaren zijn gesloten.