30-11-05

Chocolade kan de gezondheid schaden

Chocolade kan de gezondheid schaden. Niet noodzakelijk de gezondheid van degenen die ervan eten, maar wel van nietsvermoedende omstanders.

 

In de gang van het station van Leuven stonden twee idioot verklede mensen iets onbestemd uit te delen. Bij nader inzien bleek het chocolade te zijn, in hersluitbare verpakking. Een gratis reep sla ik natuurlijk niet af. Terwijl ik stond te wachten, kwam een moeder met kinderen de gang in gefietst. De idioot verklede mensen trokken natuurlijk de aandacht van haar kleine zoontje, waardoor hij niet echt oplette waar hij reed. Ik hoorde de moeder nog roepen in het belachelijke algemeen Nederlands dat ouders tegenwoordig blijkbaar tegen hun kinderen gebruiken: “Kijk eens voor je jongen, zo dadelijk rij je nog tegen die meneer!” “Welke meneer, mama?”, vroeg haar zoontje terwijl hij in de richting van zijn moeder keek en tegelijkertijd de meneer in kwestie raakte. Volgens mij wist hij wel direct om welke meneer het ging. De pijnlijke grimas van de man was wel geld waard. Je zag hem tegelijkertijd het kind verwensen en toch nog proberen te kijken naar de moeder alsof het niet erg was.

 

In elk geval heeft de chocolade mij toch gesmaakt.


18:49 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

kinderAN Brrrr, daar kan ik ook iets van krijgen. En dat leidt tot de meest verschrikkelijke contaminaties, pleonasmen en neologismen. "Jamaar Kobe, nu moet de mevrouw dat allemaal oppoetsen" Duh ? Terwijl die moeder normaal oepkeusse zegt. En zo ken ik er nog wel wat, maar kan er even niet opkomen op dit nachtelijk uur... Nee, dan liever zoals mijn vader, die tegen zijn kleinkinderen gewoon Kapels spreekt. En zo de kinderen dus tweetalig leren wat een schommel/touter is. En een glijbaan/rijsaf.

Gepost door: Aardvarksken | 01-12-05

;-) Ik kan me ook wel voorstellen dat een duidelijke "pastoep" of "stoptnekie-enrap" ofzo meer hadden uitgehaald ja...

Gepost door: An | 01-12-05

De commentaren zijn gesloten.