31-12-05

Prettig eindejaar?

Ik weet nog niet of het zo prettig is. Gisteren was er plotseling een verandering in het plan om straks ergens op restaurant te gaan, omdat iemand te laat was om te reserveren. Er werd dan voorgesteld om bij iemand thuis eten te maken, en aangezien ik het meeste plaats heb, heb ik mijn infrastructuur dan maar ter beschikking gesteld. Maar natuurlijk moet die infrastructuur ook in orde zijn. Dus ben ik al een dagske vroeger dan gepland naar Leuven gekomen om dat te bewerkstelligen.
 
Gisterenavond bij wijze van ontspanning naar The Constant Gardener gaan zien. Goed geacteerd, een zeer knappe Rachel Weisz, maar duurde veel te lang en kon me niet helemaal boeien.
 
Vandaag had ik al om 8u afgesproken om naar de winkel te gaan, om de grote drukte voor te zijn, maar natuurlijk totaal niet gedacht aan het feit dat de winkel pas om 9u open ging, waardoor we daar meer dan een half uur met onze vingers hebben staan draaien. Binnen was het natuurlijk de eeuwige strijd met traag voortbewegende bejaarden die om de een of andere reden de bizarre neiging hebben om hele rayons te blokkeren met hun winkelkarren. Voorts ook vruchteloos gezocht naar de kostprijs van komkommers. Volgens mij is dat toch een groente en geen fruit?
 
En er wordt ook nog van mij verwacht dat ik ga helpen met het eten klaarmaken. Ik heb al op voorhand gewaarschuwd dat mijn kooktalent absoluut nul komma nul is en dat ik niet verantwoordelijk wil gesteld worden als er iets fout gaat, maar het mag niet baten.
 
Was de dag almaar voorbij :-)
 
En tot slot wens ik al mijn lezers en fans een prettig 2006!
 
Update: het eten is grotendeels klaar, en al zeg ik het zelf, het ziet er verdomd lekker uit. De keuken staat ook nog overeind, dus ik mag best fier zijn op mezelf. En zo kan het oude jaar toch nog op gepaste wijze uitgewuifd worden.

12:19 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

30-12-05

Consolideren!

Helaas, het heeft niet mogen zijn. Lag het misschien aan de moeilijkheidsgraad van de vragen, de temperatuur in de zaal, de veel te luide boxen, onze tafel die plotseling in brand stond, de eigenaardige uitspraak van de presentator (“hij storf”, “hij spreekte”, “de acteur van de da vinci code”)? Ik weet het niet. In elk geval hebben we (naast mezelf deden nog enkele andere bloggers mee) onze doelstelling (voor Liza eindigen) bewerkstelligd. Meer zelfs, op een totaal van 109 ploegen zijn we er op verrassende wijze in geslaagd om tweede te eindigen. Een complete verrassing en goed voor een plaats op het podium (had ik dat geweten, had ik me geschoren), een sleutelhanger, twee Parkerpennen en een gigantische wekker. Maar, en dat is uiteraard het belangrijkste, we hebben ons vooral enorm goed geamuseerd. De quiz ging vlot vooruit en er was voldoende afwisseling in het type van vragen.

 

Het enige dat een klein beetje wringt, is dat ik de titel van de toekomstige Mel Gibson film niet wist.


En voor ik het vergeet: gelukkige verjaardag Lord CMS!

10:00 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

29-12-05

Quiz

Vanavond doe ik mee aan een algemene quiz. Aanvankelijk was de doelstelling om zo hoog mogelijk te eindigen, maar te oordelen aan het niveau van enkele vragen van de vorige edities lijkt het me aangewezen om die ambitie iets minder scherp te stellen. Daarom is het nu de bedoeling om voor een ander team met bekend volk te eindigen. Maar ze speelt het snood: ze probeert mij te destabiliseren met een enorm verslavend spel, waardoor ik geen tijd heb om me mentaal voor te bereiden op allerlei nutteloze triviakennis. Ik pleit alvast voor verzachtende omstandigheden mochten we het niet halen ;-) Maar ik ben er ondertussen al wel achter wanneer de lijnen zakken.


09:51 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-12-05

Bob is back

Laat het sneeuwen!

23:11 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-12-05

fILLE's fANTASTISCHE fILMOVERZICHT 2005

Het is zover. Het moment waarop iedereen al wekenlang vol spanning naar uitkijkt. De tien beste films die ik dit jaar in de cinema gezien heb. In totaal heb ik er dit jaar 54 gezien, maar deze tien staken er toch bovenuit.
 

1. Before Sunset (Richard Linklater) ****

Een van de beste films die ik in heel mijn filmcarrière al gezien heb, met nog sterkere acteerprestaties dan het origineel (Before Sunset).

 

2. Corpse Bride (Tim Burton) ****

Briljante stop-motion animatiefilm, met een geweldige soundtrack en het mooiste einde dat ik al ooit in een film gezien heb.

 

3. Sin City (Frank Miller & Robert Rodriguez) ****

Op en top vernieuwende cinema, film noir comic, met zeer cynische voice-overs en een stevige scheut ultra-violence. Waar blijft die special edition dvd?

 

4. The Aviator (Martin Scorsese) ****

Schitterende kijk op het Hollywood van de jaren 30, met een ongelofelijk sterk acterende Cate Blanchett. Scorsese is na al die jaren nog steeds in topvorm.

 

5. Million Dollar Baby (Clint Eastwood) ****

Ondanks mijn aanvankelijke bezwaren (Clint Eastwood, Hillary Swank) toch een van de aangenamere verrassingen van het jaar. Zeer meeslepend, met uitmuntende acteersprestaties.

 

6. Der Untergang (Oliver Hirschbiegel) ****

Hitler wordt voor het eerst met menselijke trekjes voorgesteld, maar ik zou hem toch niet direct als vriend willen hebben.

 

7. Garden State (Zach Braff) ***,5

Ontroerend en zeer grappig. Sprankelend en verfrissend regiedebuut van Zach Braff, met een geweldige Natalie Portman en soundtrack (The Shins!)

 

8. The Jacket (John Maybury) ***,5

Ondanks zijn bizarre verhaalstructuur, een zeer mooie en aangrijpende kerstfilm, waarin Keira Knightley voor het eerst ook daadwerkelijk toont dat ze over enig acteertalent beschikt.

 

9. Crash (Paul Haggis) ***,5

Krachtige film over racisme, die aanzet tot nadenken. Niet alles mag zwart en wit gezien worden.

 

10. Charlie and the Chocolate Factory (Tim Burton) ***,5

Topentertainment voor jong en oud, met een donker randje. En aldus een tweede vermelding in de top tien voor Burton.

 

Hopelijk wordt 2006 minstens even goed.


16:53 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

24-12-05

Hey Hendrik, nog iets duur gekocht de laatste tijd?

De Neveneffecten begonnen hun show met een waarschuwing. “Volgende mensen zouden zich beledigd kunnen voelen: bejaarden, arme Hollanders, rijke Hollanders, allochtonen, andersgeaarden en andere gehandicapten en mensen die Chantal heten.” Dat beloofde dus voor al degenen die niet onder die categorie vielen.

 

De show deed zijn titel alle eer aan: Zinloos Geweldig. De ene absurde grap volgde de andere in sneltempo op. Met rubrieken als “het wereldkampioenschap doen alsof er niks aan de hand is”, “huilende mensen”, “Anita: het sprookje” “de groep die zingt wat u denkt” en bovenvermelde categorieën van mensen werd een meedogenloze en onweerstaanbare aanval op alle lachspieren gepleegd, met buikpijn en zere kaken tot gevolg. Gelukkig was ik voor aanvang nog naar het toilet geweest, anders hadden de gevolgen wel eens niet te overzien kunnen zijn.

 

Soms legden ze de show even stil omdat ze zich afvroegen of ze niet te ver gingen, maar besloten dan steevast er gewoon nog een extra schepje bovenop te doen. En helemaal op het einde zat er ook nog een maatschappijkritisch randje aan hun show. Ze kwamen zo bot en extreem racistisch uit de hoek omdat ze een VZW zijn en hun subsidies niet wilden kwijtraken als een bepaalde verderfelijke politieke partij aan de macht zou komen. Grote klasse, nog beter dan de toch al zeer briljante tv-reeks.

 

Nog een laatste waarschuwing: niet voor mensen die gevoelig zijn aan vorken.


10:51 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-12-05

Vakantie

Twee weken vakantie voor de fILLE!!!
 
En we zetten vanavond direct de toon met de liveshow van de Neveneffecten in Heist Op Den Berg (al dan niet met koppeltekens?). De verwachtingen zijn zeer hooggespannen, gezien het niveau van de tv-reeks.

18:04 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-12-05

Clichés

In veel clichés zit een vorm van waarheid. Zo is beweren dat fILLE goeie film- en muzieksmaak heeft, eigenlijk allang geen cliché meer, maar gewoon een feit.

 

Gisteren zat ik op café met twee Hollandse deernes. Ik had al getrakteerd: snakebite voor iedereen. Wat erin zit weet ik niet maar het is wel lekker. Daarna was het de beurt aan een van de anderen. “Kan je d’r wel even op letten dat je iets neemt dat ongeveer evenveel gekost heeft als mijn drankje van daarnet?”, zei ze. “Maak u geen zorgen, ik ging toch ne fanta nemen.”, heb ik geantwoord en voegde de daad bij het woord. Zou het cliché van de gierige Hollander dan toch kloppen? Ik was blij dat haar drankje geen water van de kraan was, anders had ik wel met een probleem gezeten :-)

17:22 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

21-12-05

And the winner is...

Het is weer zover. Het einde van het jaar en bijgevolg lijstjes die sneller dan paddestoelen uit de grond opschieten. Wat is de gebeurtenis van het jaar? Wie is de persoon van het jaar? Wie droeg de kleinste string?

 

Natuurlijk kan ik niet achterblijven en hieronder staat een lijstje met de beste cd’s van het jaar volgens mijn bescheiden mening. De film top 10 komt er binnenkort ook aan.

 

Eerst wil ik even een cd buiten categorie vermelden omdat ze al van 1998 dateert (hoewel ze dit jaar heruitgebracht is): “In the Aeroplane over the Sea” van Neutral Milk Hotel. Deze cd heeft mij zonder enige twijfel het meeste luisterplezier verschaft dit jaar. Een beschrijving ervan geven is onmogelijk, maar bij mij roept de muziek o.a. beelden op van vergane grootsheid, en een op hol geslagen ouderwetse paardemolen.

 

En dan nu over tot de orde van de dag:

10. Ryan Adams: Cold Roses

09. System of a Down: Mesmerize

08. Franz Ferdinand: You Could Have it so much Better

07. The Raveonettes: Pretty In Black

06. The Decemberists: Picaresque

05. Clap Your Hands Say Yeah: Clap Your Hands Say Yeah

04. The New Pornographers: Twin Cinema

03. Adam Green: Gemstones

02. Wolf Parade: Apologies to the Queen Mary

01. Arcade Fire: Funeral

 

Eervolle vermeldingen: Kaiser Chiefs: employment, dEUS: Pocket Revolution, Bloc Party: Silent Alarm, Heather Nova: Redbird, Rilo Kiley: More Adventurous, Eels: Blinking Lights and other Revelations, Sufjan Stevens: Illinois, Rogue Wave: Descended Like Vultures, Architecture in Helsinki: In Case We Die

 

Tegenvaller: Bloodhound Gang: Hefty Fine


Niet gehoord maar misschien wel de moeite: Coldplay: X&Y, My Morning Jacket: Z

17:58 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

20-12-05

Life is like a box of curryworsten

Sommigen onder jullie hebben waarschijnlijk de geweldige film Cool Hand Luke wel eens gezien. In deze film zit een legendarische scene waarin Paul Newman 50 eieren na elkaar opeet. Volgens mij is de informaticus op ons werk een gelijkaardige recordpoging van plan. 's Middags eet hij dag in dag uit hetzelfde: friet met curryworsten. Zoals mijn naam met Fanta geassocieerd wordt, wordt zijn naam met curryworsten geassocieerd. Het aantal ervan varieert al weleens, meestal twee of drie, maar gisteren heeft hij maar liefst zeven curryworsten gegeten. Of hij daar iets mee wilde bewijzen weet ik niet, maar hij trok in elk geval wel serieus de aandacht. Ik vraag me ook af of er een rechtstreeks verband tussen die gebeurtenis ligt en het feit dat het toilet bijna gans de namiddag bezet was.

18:16 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

19-12-05

De telefoon huilt mee

Kort na de middag rinkelde mijn telefoon (My heart will go on van Céline Dion als ringtone, om iedereen in mijn omgeving te irriteren, met succes):
- "Met fILLE."
- "Goeiemiddag meneer, bent u de eigenaar van dit toestel?"
- "Ja."
- "Ik ben van Proximus, mag ik u even storen?"
- "Nee, eigenlijk niet, want ik zit op het werk momenteel."
- "Mag ik u dan later terugbellen?"
- "Geef anders uw telefoonnummer, dan bel ik later zelf wel eens terug."
- "Dat mogen we helaas niet, meneer?"
- "Waarom niet? Vindt u het lastig dat mensen u zouden kunnen opbellen om u iets aan te smeren dat u niet echt wilt?"
- "Ja, eigenlijk wel."
- "Wel, ik ook. Prettige dag nog."

19:33 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

16-12-05

fILLE on ice

Vergeef mij vader, want ik heb gezondigd. Ik ben naar een kerstmarkt geweest en heb me niet geërgerd aan de veel te opgeklopte sfeer, de felverlichte kraampjes. Ik heb me zelfs bij momenten laten verleiden tot het dragen van een kerstmuts, en een idioot blauw knipperlichtje dat ik gekregen had toen ik een kerstmarktpass kocht. Ik heb me ook in het reuzenrad begeven en ben daar tot de vaststelling gekomen dat ik een lichte vorm van hoogtevrees heb, vooral doordat de kabine waar we in zaten rond zijn as kon draaien, en enkele lolbroeken heb blijkbaar plezant vonden die optie te benutten, waardoor we naar mijn gevoel soms vervaarlijk naar een kant helden.

 

Ik heb me ook op de schaatsbaan gewaagd, na lang gezaag van een van mijn medegezellinnen. Dat gezaag was al begonnen toen ik overlaatst in Amsterdam was. Ik moet eerlijk toegeven dat ik verre van een goede schaatser ben, maar ik ben ook geen enkele keer gevallen, en nee, ik heb me niet constant vastgehouden aan de zijkant :-) Ik heb ook geen scheve schaats gereden.

 

Op een gegeven moment passeerden we een kraampje met kleine houten vogels. "Soufflez", stond er op een bordje. En ik begon dus te fluiten in de hoop dat die vogels iets zouden doen, maar er gebeurde niks. "Souffler, pas siffler", zei de man achter het kraampje.

 

Maar omdat het toch bijna kerstmis is, vond ik dat ik mijn zonden moest goedmaken, en dat heb ik ook gedaan. Op het plein met het reuzenrad en de schaatsbaan stond ook een heel mooie paardenmolen. Het is moeilijk te omschrijven, maar hij deed me onmiddellijk denken aan de sfeer die de geweldige cd “in the aeroplane over the sea” van Neutral Milk Hotel bij me oproept. Dankzij de kerstmarktpass had ik een bon die recht gaf op een gratis ritje. Helaas was ik te oud daarvoor. Maar ik zag een man staan toekijken met zijn dochtertje en het zag er niet naar uit dat hij echt de financiële draagkracht had die een ritje op de paardenmolen kon verantwoorden. In een vlaag van naastenliefde heb ik mijn kaartje aan de man gegeven. Mijn gezelschap deed hetzelfde, waardoor het kindje vier keer op de paardenmolen kon. "fILLE u bent een goed mens", zei hij, maar dan in het Frans. Ofwel zei hij dat ik een sneeuwman was, dat kan ook.

 

Een van de Kinofreunde waagt zich aan een kerstsingle.18:34 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

13-12-05

Wijn (deel 2)

Dezemorgen heeft mijn collega zijn uitleg van gisteren nog eens opnieuw gedaan en het was al snel duidelijk dat niet alles zichzelf uitwijst. We leken op het goeie pad, tot er telefoon kwam. De melding dat er nog wijn was, werkte op mijn collega als een rode lap op een stier. Ik was uiteraard solidair en volgde hem. Op een nuchtere maag hadden we een aperitief voor het eten, al was er deze keer ook chips. Ook deze keer miste de wijn zijn uitwerking niet en het niveau van mijn opmerkingen zonk nog sneller dan de Titanic dat zou gedaan hebben, moest hij Margriet Hermans (voor haar maagring) en Koen Crucke (voor zijn dieet) aan boord gehad hebben, wat leidde tot een onnozele conversatie in de cafetaria. "Hoe zoetzuur is de zoetzure saus hier?", vroeg iemand aan mij. "Heel zoetzuur," antwoordde ik. Dat was blijkbaar niet het antwoord dat ze verwacht had, maar het leek toch overtuigend genoeg om haar de zoetzure saus te doen nemen.

18:39 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

12-12-05

Werk en wijn

Werk en wijn is geen winnende combinatie.

 

Rond 14u kreeg ik telefoon van een andere dienst. Er was juist een redelijk belangrijke vergadering afgelopen en er was nog wijn over. Mijn collega en ik werden uitgenodigd om een glaasje te komen proeven. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen, mijn collega toch niet. Ik had liever fanta gehad, maar een gegeven paard mag men niet in de bek kijken. Het moest wel stiekem gebeuren, want de mensen van de vergadering waren op een rondleiding en het zou geen goeie indruk geven als ze het personeel zagen drinken tijdens de werkuren. Dat ze dat zelf wel deden was blijkbaar een detail. Er waren vier soorten wijn en ik heb op tien minuten tijd een glas rode wijn en een glas witte wijn gedronken. Mijn collega had op dezelfde tijd vier glazen op, en begon al direct nog meer flauwe grappen te verkopen dan gewoonlijk en te zeggen over plastieken kurken om flessen luchtledig af te sluiten. Toen we terug op onze bureau kwam zagen zijn kaken vuurrood en ik was zelf ook niet helemaal bloednuchter meer. Hij ging mij juist iets nieuw uitleggen, maar ik denk dat we dat morgen nog eens gaan overdoen, want bij bijna alles zei hij: “dat wijst zichzelf wel uit” of “ge zult wel zien hoe dat moet.” De witte wijn was in elk geval lekker.

17:30 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-12-05

Hit me baby one more time

Wie durft er beweren dat pop- en rockmuziek onschadelijk is voor de jeugd? Luister dan maar eens naar de verborgen boodschappen die bepaalde artiesten in hun liedjes stoppen, en laat uw kinderen onmiddellijk hun Britney Spears- en Pokémonprullaria verbranden. U zal er wel bij varen. Eminem blijkt daarentegen gewoon onschadelijk te zijn. Ook het antwoord op de vraag wie achter de moord van John Lennon zat, wordt hier opgehelderd.

10:05 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-12-05

Nothing heals me like you do

Het weekend is alvast goed gestart. Ik heb kaarten voor het optreden van Heather Nova op 24 maart in Leuven. Het is weeral veel te lang geleden dat ik mijn favoriete zangeres nog eens aan het werk gezien had. Nog 104 keer slapen :-)

18:45 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-12-05

Ryan Adams - Meadowlake Street

Onderstaande tekst staat hier niet voor een of andere reden. Ik voel me goed. Het is gewoon een heel mooi liedje en een geweldige tekst vind ik.
 
Ryan Adams Meadowlake Street:
 
There's something about you
That reminds me of all those times
When I wasn't sorry, when I wasn't blue
The cherry moon it shone down on us
Under the stars shining down every one for you
If I could count them all
I would circle the moon
And count 'em back to nothing
Till I got to you
Something in you dies, when it's over
Everybody cries sometimes
If loving you's a dream
That's not worth having
Then why do I dream of you?
I used to be the house that you lived in
Down on Meadowlake Street
When you moved they cut down the maple tree
I carved your name into
The tree became a boat, I christened it your name
And when the water turned to salt
From your tears it hit the bottom of the ocean
Where I go when I hear your name
And I sink like a stone
Something in you dies, when it's over
Everybody cries sometimes
If loving you's a dream
That's not worth having
Then why do I dream of you?
Why do I dream of you
i feel like a dream that's not having
Like a nervous joke ain't nobody laughing
Like somebody with nothing 'cause they don't know
What they're wanting
Tiny like the sand in the cracks of drift wood
Washed up on the shore of an ocean of you
Boats out on the horizon
Made of the maple tree where we used to lie down
On Meadowlake Street counting the stars you and I
You and I
Something in you dies when it's over
Everybody cries sometimes
If loving you's a dream that's not worth having
Then why do I dream of you
Why do I dream of you
Why

17:59 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-12-05

Aargh

Ik worstel momenteel met een zwaar dilemma. Daarjuist wandelde ik na een cd-winkelbezoek (met als resultaat Cold Roses van Ryan Adams en The White Album van The Beatles) een stripwinkel binnen, met stripverhalen voor alle duidelijkheid. En daar viel mijn oog op iets waar het waarschijnlijk beter niet op gevallen was: vier sets met de figuurtjes uit Tim Burtons dichtbundel “The Melancholy Death of Oyster Boy”, aan 15 euro per stuk. Allemaal keken ze met zielige oogjes aan, behalve “the boy with nails in his eyes”, om voor de hand liggende redenen. De twijfel om ze mee te nemen was/is gigantisch groot, maar voorlopig heeft de rede het van het hart gehaald. Ik heb aan de verleiding kunnen weerstaan doordat ik momenteel met een acuut plaatsgebrek zit.

 

Maar ik heb mezelf een uitdaging opgelegd. Als het mij lukt om een maand geen cd’s meer te kopen, vind ik dat ik mezelf mag belonen met de vier setjes. Steunbetuigingen en motiverende woorden zijn steeds welkom op het gekende adres. Dat het maar rap 7 januari is, en dat het dikke Hollandse sterretje van de vorige post maar geen cd uitbrengt ;-)

 

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de minstens even fantastische Nightmare Before Christmas figuren. Aargh!!!


18:31 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-12-05

Als de zon weer gaat schijnen

Zonder woorden...

17:09 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

05-12-05

Amsterdam

Tips voor Amsterdam:

Ga naar een christelijke jeugdherberg in de volksbuurt de Jordaan (niet toevallig werd voor die locatie gekozen denk ik). U zal er overal geconfronteerd worden met bijbelse opschriften; u zal niet in de verleiding gebracht worden tot onkuise gedachten aangezien betreden van de slaapkamer van het andere geslacht met een onmiddellijke uitwijzing bestraft wordt; u krijgt een gratis bijbel (hallelujah!); u zal ten allen tijde met de handen boven de lakens slapen (al werd dit niet expliciet verboden, maar zekerheid voor alles); u kan elke avond meedoen aan bijbelstudies (helaas paste dat niet in de planning); u kan uw kennis van bijbelverzen onmiddellijk meten de baliebediendes (“thou shalt not screw thy wife” was geen geldig vers); u kan een t-shirt met een dreigend opschrift kopen; en tenslotte kunt u van het ontbijt genieten terwijl oorstrelende christelijke hymnes weergalmen. Bedenk ook een dansje bij “Bridge over troubled water”, dat verhoogt de pret aanzienlijk.

 

Wie nog meer pret wil begeeft zich naar the Heineken experience, een soort pretpark voor bierdrinkers. Je ervaart er onder andere hoe het voelt om een bierflesje te zijn. Ik heb het anderhalve keer mogen meemaken omdat de film de eerste keer stilviel. De tweede keer was het wel plezanter omdat we in afwachting alvast een gratis consumptie kregen. Dan was er ook nog een mysterieuze attractie die niet toegankelijk was voor mensen met hoge bloeddruk, zwangere vrouwen, mensen met rug- en nekklachten. Klonk gevaarlijk en spectaculair en dat was het misschien ook wel.

 

Bezoek zeker ook een café aan het Centraal Station waarvan de naam met Ben begint. De vrolijke muziek van de havenzangers, corry en de rekels, en andere Hollandse grootheden komt u onmiddellijk tegemoet. Probeer vervolgens om het zo te regelen dat niet iedereen iets drinkt, de reactie hierop is zonder meer hilarisch. De waardin met Mien Dobbelsteenstem (voor de jongere lezers, check out zeg eens aaa) zal zeer onvriendelijke verzoeken om onmiddellijk het pand te verlaten: “nou stelletje teringlijers, me kroeg uit. Vijf biertjes voor zeujve mensuh, mooi niet. Krijg gelijk de schurft, oprottuh.” Zelden zo hard gelachen. Ze was trouwens mijn fanta vergeten te vermelden.

 

Uitkijken voor fietsers en trams, die volgens mij veel gevaarlijker zijn dan auto’s hier in België. Veel goesting gehad om af en toe een fietser eens een duwtje te geven zodat hij in een van de talloze kanalen belandde, maar de christelijke sfeer van de jeugdherberg indachtig heb ik dat maar niet gedaan.

 

Het Van Gogh-museum vond ik maar niks, zijn schilderijen doen me niks. Als ik zo moest schilderen, zou ik mezelf ook een oor afsnijden en twee keer in de borst schieten. Ik vond de tentoonstelling die er liep over dieren stukken interessanter, vooral de schilderijen die door apen gemaakt waren. Veeleer expressionistisch van aard, maar stukken beter dan wat Vincent ervan gebakken heeft destijds (No offence Vince).

 

Nee, dan liever het Seksmuseum, dat bij momenten behoorlijk wansmakelijk was, maar meestal luchtig en humoristisch opgevat was. Vooral de bewegende poppen waren hilarisch, evenals de foto’s van long dong john, die een of andere superster leek.

 

Het Anne Frank-museum vond ik persoonlijk het hoogtepunt van het weekend. Dat was behoorlijk confronterend en aangrijpend. Koude rillingen en een ijzige stilte waren volop aanwezig bij mij, en ook bij anderen zo bleek achteraf. En het was ook de aanleiding voor een hele hoop lange, diepgaande gesprekken.

 

Een zeer geslaagd weekend kortom. Stay off the drugs!
18:05 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

01-12-05

Waarom?

Terwijl in Leuven een gigantische kerstboom onder politie-escorte naar de grote markt vervoerd wordt, worstel ik met een grote levensvraag, het mysterie van de Bounty. Iedereen kent deze chocoladerepen met cocossmaak wel. Ik was me aan het afvragen waarom andere repen van een normaal formaat (Mars, Snickers, Milky Way, Lion) in één geheel in de verpakking zitten, maar Bounty is altijd onderverdeeld in twee kleinere stukken. Wat is daarvan het nut? Zou 1 grote Bounty sowieso in twee stukken breken en proberen de makers ervan dat zo te verdoezelen? Het is in elk geval een vorm van oplichting, want zo gaat er kostbare opslagruimte in de verpakking verloren, waar ze nog iets meer chocolade en cocos zouden kunnen in kwijt geraken. Misschien moet ik maar eens een klachtenbrief sturen.

 

Morgen tot en met zondag zal het hier kalm zijn wegens een weekendje Amsterdam. Ik kan er boeken kopen die je hier heel zelden vindt, of er langs de grachten lopen, haar los in de wind. Maar ik denk dat ik toch het filmmuseum eens een bezoek ga brengen. En het Anne Frank museum. Ik heb juist haar dagboek gelezen, kwestie van me er toch iets meer bij kunnen voor te stellen.


17:28 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |