18-01-06

Het lijden van de jonge fILLE

Af en toe overvalt me op de trein weleens een rare gedachte: stel dat er een dodelijk ongeval gebeurt, dan zijn dit de mensen waarmee ik zal sterven. In het merendeel van de gevallen vind ik dat niet zo een prettige gedachte. Je zal het maar voorhebben dat het erotische magazine dat de passagier naast u stiekem in zijn Kerk en Leven krantje verstopt heeft, uit zijn handen vliegt op het moment van de crash en later op uw dode lichaam teruggevonden wordt. Vaarwel imago van een voorbeeldige burger.

 

Nee, zoals gezegd, meestal valt het serieus tegen. Vandaag was dat niet anders. Ik ging me net verder verdiepen in “Het lijden van de jonge Werther” (hij lijdt serieus, dat garandeer ik u), maar al snel zou zijn lijden overtroffen worden door het mijne. Rondom mij nestelden zich drie oudere vrouwen die blijkbaar van het kaliber “roddeltante” waren. Nog geen minuut later werd mijn vermoeden bevestigd, toen gretig foto’s van familiefeesten getoond werden en druk becommentarieerd werden. Van lezen zou niks in huis komen, zoveel was duidelijk. Gelukkig viel er naast de toestand van “ozze Pros” (water in zijn knie, maar voor de rest ging het wel), ook nog wat te lachen. Een van hen was blijkbaar een kennis van Dré Steemans, ofte Felice.

“Weet gijle het al van Felitsjie?”

“Van wie?”

“Van Felitsjie.”

“Dat hij gaat verhuizen?”

“Ja, Felitsjie gaat verhuizen.”

“Dat wist ik al.”

“Ik wist het al een tijdje. Felitsjie had mij overlaatst gebeld en toen wist hij dat te melden.”

“Ahja, gij kent hem.”

 

En toen volgde nog een heel gezaag over hoe zij Felitsjie had leren kennen en dergelijke. Wat had die Werther uit mijn boek te klagen vroeg ik mij af. Zet hem een half uurtje bij die vrouwen en dan weet hij pas echt wat lijden is.

17:47 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

ale jong Ik zou gans da gesprek plat liggen van t lachen. waardoor gans den coupee mij zou bezien...
Maar ik zou het nog het leukst vinden moest ik dan het effectieve adres te horen krijgen en dan ga ik toch eens aanbellen zenne....
Just for fun!

Gepost door: miniding | 18-01-06

:-) Ik ken mensen die samenwerken me het 'lief' van den dré
daar gaan de gesprekken wel niet over verhuizen :-D

Gepost door: Jonas | 18-01-06

:-) die zijn buren zullen welgezind zijn als hij op zijn nieuwe trappen de feliceswingpaleismoves doet

Gepost door: liese | 18-01-06

je zou die mensen toch met hun hoofd tussen de treindeuren klemmen en hopen dat je een tunnel tegenkomt die heel nauw is zodat het hoofd uiteenspat tegen de rand van de tunnel?
man man man....

Gepost door: lord cms | 19-01-06

Felice Felice is op mijn plechtige communie-feest geweest. Hij was eigenlijk wel niet uitgenodigd hoor. Maar mijn ma moest toen ergens iets regelen met hem voor de opening van een tentoonstelling en dat was toevallig op de dag van mijn communiefeest geloof ik, en tja, zo belandt er al eens ne BV bij u thuis hè :-D

Gepost door: liza | 19-01-06

Maar... dan weet je het meest heugelijke nieuws nog niet: Felitsjee verhuist zowaar naar uw eigen hometown

Gepost door: Felitsjeekenner | 20-01-06

De commentaren zijn gesloten.