02-02-06

La vita è bella?

Het leven kan mooi zijn. Dat bewijst de nieuwe bureaustoel die ik gisteren op het werk gekregen heb. In leer, en met talloze opties, er zat een hele handleiding bij. Het grappige is dat ik daar niet specifiek achter gevraagd had. Ik had gewoon bij mijn collega’s al lachend opgemerkt dat zij precies wel een goede stoel hadden en ze vroegen of ik er misschien ook een andere wilde. Uiteraard sloeg ik dat aanbod niet af. Een goeie stoel is toch belangrijk.

 

Het leven kan soms ook een beetje triest zijn. Zoals daarstraks. Een van de Erasmussers vertrok vandaag terug naar Denemarken, en is voor haar vertrek nog bij mij en een van mijn huisgenoten afscheid komen nemen. Afscheid nemen is niet plezant, zeker niet in het geval van mensen waar je goed mee overeen komt. Maar in de lente komt ze zeker nog eens terug, en in de zomer zijn we altijd welkom in Denemarken. Wat niet wegneemt dat ik ze toch een beetje ga missen.

 

Al die seizoenen doen me denken aan de filmtitel “Spring, summer, fall, winter… and spring” van Kim Ki-Duk, een film die ik niet gezien heb. Ik heb wel zopas Bin-Jip gezien van dezelfde regisseur. Een hartverwarmende film, moeilijk te zeggen waarover hij gaat, maar hij voelt wel goed aan. De laatste zin vat het volgens mij samen: “soms valt het moeilijk uit te maken of de wereld een droom is of realiteit.”

22:38 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ja ik hou van dergelijke poetische aziatische cinema
heb er nog geen een gezien eigneljik lol
maar goed ik ben toch een fan zonder die films te zien
droom of realiteit...soms kunnen dromen realiteit worden als je er maar hard genoeg aan werkt! vandaar da tik al dagen na mekaar oververmoeid ben...

Gepost door: lord cms | 03-02-06

bin jip Ik heb mijn hoofd ook gebroken over de betekenis van deze film, en besloot: "ge moet ne film ni altijd snappen om hem goed te vinden". Pure poëzie.

Gepost door: grmpf | 06-02-06

De commentaren zijn gesloten.