02-03-06

Kunt ge dat nog eens opnieuw uitleggen?

Gisteren ben ik naar een pre-party (met koppelteken, anders verstaan sommigen het weer niet) geweest, alwaar veel Franse deernes aanwezig zouden zijn. Dat viel in de praktijk nogal tegen, want er was er slechts één aanwezig, maar ik klaag niet. In totaal waren we met vijf, en veel te partyen viel er niet. Daarom stelde onze Oostenrijkse gastheer voor om een dobbelspel te spelen met de tot de verbeelding sprekende naam Meks (zo klonk het, kan natuurlijk ook Max of Mechs of Mexx geweest zijn, weet ik veel). Na enkele rondjes Meks zou er drank bij betrokken raken, waarbij de verliezer enige Aldimartini (waarvan de naam me nu even ontglipt) moest drinken (shaken not stirred). De spelregels van Meks waren echter enorm gecompliceerd, en buiten de gastheer snapte niemand wat eigenlijk de bedoeling was. Zo bleek een 2 en een 1 het hoogste te zijn, maar een 4 en een 3 waren lager dan twee 1'en. Na veel vijfen en zessen was de bedoeling dan precies toch een klein beetje duidelijk, maar in de praktijk ging het steeds fout. Onze gastheer begon stilaan zijn geduld te verliezen en begon hierbij een beetje hysterisch te doen. Ik panikeerde even, want naar verluidt herhaalt de geschiedenis zich, en het zou me niet verbazen moest de tweede wereldoorlog begonnen zijn door een of andere Oostenrijker die voorstelde om een spelletje Meks te spelen en zich aan zijn medespelers ergerde. Dat wilde ik niet op mijn geweten hebben. Toen hij even weg was om de spelregels te noteren, maakte de rest plannen om te ontsnappen, die echter te laat ten uitvoer gebracht konden worden.

Het andere alternatief was een kaartspel te spelen. Toeval of niet, maar de Oostenrijker stelde voor om "War" te spelen. Klonk dreigend, maar alles leek beter dan Meks. De spelregels van War bleken ongelofelijk simpel te zijn. Degene met de hoogste kaart mocht alle kaarten oprapen. War was dus niks anders dan koeike melken. Dat hebben we ongeveer een uur gespeeld.

15:06 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Sommigen verstaan dat niet omdat sommigen van het principe zijn dat een woord op alle mogelijke manieren te lezen is als al de letters er maar in staan.

LOl, de geschiedenis herhaalt zich :-D

Gepost door: Péke | 02-03-06

words ik speel heel graag Colonists of catan en machiavelli!
ik dacht van Meks komt seks met franse deernes maar bljibkaar was dat buiten een stomme oostenrijker gerekend! :D

Gepost door: lord cms | 02-03-06

komt dan eens naar de vlaanders en leert dan eens manillen gelijk nen echten :-) dan pas spreken we van kaarten
mexx, war...da zijn namen van trendy kledijmerken! geen kaartspelen :-p
(ik begin cms-symptomen te krijgen..godver)

Gepost door: Liese | 02-03-06

Gisteren was precies een kaartendag, kijk maar eens bij mij :)

Gepost door: An | 03-03-06

Meks... ... lijkt volgens jouw beschrijving een beetje op presidenten, maar dat zal het wel niet zijn (presidenten is nl verschrikkelijk makkelijk).

Wiezen is natuurlijk nog steeds het tofste kaartspel ooit. :)

Gepost door: Anneke | 03-03-06

* een pre-party met 5 aanwezigen waar met kaarten en dobbelstenen wordt gespield? In wat voor cabardouchke ben je nu verzeild geraakt?

Gepost door: Aardvarksken | 03-03-06

De commentaren zijn gesloten.