09-04-06

Adam Green - Jacket Full of Danger

Adam Green is terug! En hoe. Iets meer dan een jaar na zijn vorige album Gemstones ligt nu zijn nieuwe album Jacket Full of Danger in de winkel.

 

Green plaatst de K terug in Kitsch en de F in Foute muziek, maar doet dit zo tongue in cheek dat het eindresultaat onweerstaanbaar en ongelofelijk catchy is. Op nauwelijks 30 minuten tijd laat hij 15 nieuwe songs op de mensheid los, die net zoals op zijn vorige albums volgens een gekend recept uitgevoerd worden: bombastische Las Vegas crooners met puberale teksten die met dodelijke ernst gezongen worden. Bij Green geldt de vuistregel dat hoe naïever en onschuldiger de muziek klinkt, hoe vulgairder de teksten zijn. Bij momenten klinkt hij als de dikke hamburgerverslaafde Elvis (“Nat King Cole”, bekijk de video hier”), Jim Morrisson (“C-Birds”) of Nick Cave (“Hey Dude”). “White Women” klinkt als een nummer dat zelfs door de leden van Spinal Tap onsubtiel bevonden zou zijn (“you know I want to bone you, I wanna nail a hole in you”) en “Jolly Good” klinkt als de soundtrack van een of andere fiftiesfilm.

 

Deze cd zal gegarandeerd een glimlach op het gelaat toveren, en bij momenten misschien wel een schaterlach veroorzaken. Zuurpruimen beware!

19:22 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.