12-04-06

Don't panic!

Een ding heb ik geleerd uit The Hithchhiker’s Guide to the Galaxy: Don’t panic! Advies dat gisteren goed van pas kwam. Ik was gisteren meegevraagd naar de nalma voor een onderheerlijke maaltijd. Daar kan ik geen nee tegen zeggen. Ik kan dat wel, maar dan heb ik geen eten. Ik moest ook een cinematicket hebben en die kosten daar maar vijf euro, toch twee euro verschil met de normale prijs, wat me na vier tickets eigenlijk een gratis ticket oplevert.

 

In elk geval, ik kwam aan de kassa en toen ik wilde betalen, stelde de kassierster mij een vraag: “student of personeel?” Shit, daar had ik me niet aan verwacht. Aangezien ik geen van beide ben en geen behoefte had om meer te betalen, was de enige optie keihard en overtuigend liegen. “Euhhhhhhh, personeel.” Dat was niet geheel gelogen, aangezien ik wel ergens een personeelslid ben, niet bij de KUL, maar dat was haar vraag niet. Dus strikt genomen ben ik volledig eerlijk geweest. “Mag ik dan uw kaart eens zien?” De onvermijdelijke vraag. “Don’t panic!”, weergalmde het in mijn hoofd. Quasi nonchalant keek ik in mijn portefeuille op de plaats waar ik een dergelijke kaart zou steken als ik er een had. Daar stak natuurlijk geen kaart. En dat werd onmiddellijk gevolgd door het waarschijnlijk meest gehoorde slechte excuus in de nalma: “oei, ik heb ze precies niet bij.” De kassierster had het ongetwijfeld in de mot, maar zal geen goesting gehad hebben om er meer woorden aan vuil te maken, want na een kleine aarzeling zei ze: “Zorg maar dat ge ze volgende keer niet vergeet.” Dat is nu al de derde keer dat ik bijna door de mand val. Eens benieuwd hoe lang ik mij er nog met flauwe excuses kan van af maken.

10:42 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

:-) omwille van die vragen ben ik toen ik nog in leuven woonde nooit meer naar den alma geweest
als ik dan toch de gewone prijs moet betalen kan ik even goed ergens een dagschotel gaan eten dat toch verodnersteld wordt een stuk beter te zijn en bovendien sindsdien kookte ik zelf en da's ook wel te doen ;-)
fukk de nalma!
lelijke wijven daar allemaal zeg!

Gepost door: lord cms | 12-04-06

den alma doet mij denken aan de wibra...en dat geeft geen goed gevoel vind ik :-)

Gepost door: liese | 12-04-06

rippers! een ander voos techniekje, is de file van de kassa met een sluw boogje voorbij te steken, en gewoon trachten het hele betaalsysteem te ontwijken. slaagpercentage iets kleiner, maar (adrenaline)³³ ;)

Gepost door: dM3 | 12-04-06

aaa gij vuile profiteur! ;)

Gepost door: An | 12-04-06

soms is het heerlijk om te merken hoe vreselijk ongemotiveerd KUL-personeel kan zijn :)
Eigenlijk zou het nog mooier zijn om dan een scène te beginnen maken: "beschuldigt ge mij van oplichterij, juffrouw? Valsheid in geschriften? Hier, vanop uw stoeltje, veilig achter uw kassa?? Ik zou in het vervolg maar héél voorzichtig zijn met dat soort uitlatingen...". Vervolgens net verstaanbaar de woorden "Armi & Danny" mompelen, zorgt voor een heerlijke finale...

Gepost door: grmpf | 12-04-06

Haha nog ene die ni wil toegeven dat zene studententijd achter de rug is. Ge kunt misschien af en toe nog eens ne cantus organiseren met andere oud(e) studenten

Gepost door: Aardvarksken | 13-04-06

De commentaren zijn gesloten.