26-04-06

Ezel, koe, geit?

Het is verkiezingsweek in Leuven en dat zullen we geweten hebben. Alle studentenverenigingen doen hun uiterste best om verkozen te worden en aldus het praesidium van volgend jaar te mogen zijn. Dergelijke verkiezingen draaien nooit om inhoudelijke thema’s, maar des te meer om zoveel mogelijk gratis weg te geven en zo de meeste stemmen weg te kapen. Bier vloeit natuurlijk in overvloed, en dat kan zijn gevolgen hebben.

 

Ik had gisterenavond in Ron Blacks afgesproken. Toen ik daar aankwam trof ik enkele andere Erasmussers aan die naar een van die verkiezingsmanifestaties geweest waren, en zich al van 17u in de drank gestort hadden, wat duidelijk te merken was. Plotseling kwam een van hen die ik alleen van ziens ken binnengewaggeld, zo zat als een kanon en wenend. Ze was op het Ladeuzeplein gaan kijken naar een of andere ezel die daar staat in een geïmproviseerd Paasdorp, en had tegen de eigenaar ervan gezegd dat het beest er slecht uitzag en dorst had, en vroeg of hij wat water kon krijgen. De eigenaar zei dat alles OK was, maar daar wilde de Erasmuster duidelijk niet van weten. Ze is daar beginnen roepen en doen, en toen heeft de eigenaar de politie gebeld en haar opgesloten, en volgens haar ook op de grond geduwd.

 

Niet veel later kwam de politie aan en ze is toen een hele scène beginnen maken. Ze vroegen om haar paspoort te mogen zien, maar dat had ze niet op zak. Ze werd helemaal hysterisch en toen heeft de politie haar meegenomen en ze zouden haar opsluiten voor 12 uur, zodat ze haar roes kon uitslapen. “Het is voor haar eigen veiligheid en voor die van de ezel.”, zei een van hen. Dat vond ik grappig. Ik vond het ook grappig dat de anderen volop foto’s trokken toen ze in de politiewagen gezet werd en dat ze ook haar duimen naar ons opstak, enigszins fier. Dat wordt een plezante anekdote om later thuis te vertellen.

 

Overdreven dierenliefde kan gevaarlijk zijn :-)

08:45 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Was het... ... weer zo'n zatte Engelse slet?

Quote: "Toen ik daar aankwam trof ik enkele andere Erasmussers aan..."

Hij waant zich zelf ook al een Erasmusser precies...

Gepost door: liza | 26-04-06

@liza nee, maar oorspronkelijk stond er nog met wie ik afgesproken had, een erasmusser, maar dat deed niet ter zake voor de rest van het verhaal.

Gepost door: fILLE | 26-04-06

pluimen! voor die dierenrechtenacitvitiste!
foto!!!

Gepost door: lord cms | 26-04-06

Misschien moet je haar doorverwijzen naar Gaia, daar zullen ze zulke mensen wel kunnen gebruiken ;)

Gepost door: Anneke | 26-04-06

tsss die flikken toch hé ;-)

Gepost door: Liese | 26-04-06

De commentaren zijn gesloten.