29-04-06

Hel voor beginners

Na een veel te gezellige en bijgevolg ook lange avond, werd ik vanmorgen om 9u30 gewekt door de bel. Mijn zus en haar vriend stonden aan de deur. Ze gingen meubelen kopen en ik had de bedenkelijke eer om mee te mogen naar mijn persoonlijke hel: IKEA. Ik moest mee omdat ik dan eindelijk eens extra cd- en dvd-rekken kon gaan halen, iets waar ik al meer dan anderhalf jaar op zit te wachten. Momenteel wordt alles gewoon op elkaar gestapeld wegens plaatsgebrek, maar daar zal dra een eind aan komen, als ik die verdomde rekken, die ze nu ook al niet meer maken in de kleur van mijn andere rekken, in elkaar gezet krijg tenminste.

 

Eerlijk gezegd kan al die IKEA-prul me gestolen worden. Niet dat ik veel Ikea-prul heb, maar moest dat wel zo zijn, dan zou de kans er altijd in zitten dat het gestolen werd. Een degelijk slot of een alarm zouden dat risico wel enigszins kunnen beperken, maar dat is niet echt aan de orde, aangezien ik niet veel ikea-prul heb. Maar ik ben aan het afwijken.

 

Om de tijd alsook de verveling te doden had ik voor mezelf maar rap een spelletje bedacht: zoveel mogelijk minipotloden meenemen. Bij elke stand met potloden die ik zag, nam ik er een mee. Uiteindelijk heb ik er dertig meegenomen. En misschien heb ik er nog wel enkele gemist.

 

Er hing ook nog domme reclame op: “hou je ook zoveel van onze gele zakken?” Ja, absoluut, dacht ik bij mezelf. Ik kan me geen leven meer zonder voorstellen. Wat een veelbelovende zin was dat. De spanning werd ten top gedreven. Wat zou er hierna nog kunnen volgen om het geheel nog beter te maken?: “koop dan hier de blauwe zak.” Zeikerds, ik wilde er een gele. Wat kan ik met een blauwe zak doen als ik zoveel van gele zakken hou? Die advertentie moet misschien toch maar eens herzien worden. “Hou je ook zoveel van granny smith? Koop dan hier jonagold.” Dat is toch volstrekt belachelijk.

 

Maar niet zo belachelijk als iemand aan te spreken, die iemand anders blijkt te zijn dan degene die je denkt dat het is, en dan de verbaasde blik te aanschouwen van de persoon in kwestie en te moeten mompelen dat je je vergist hebt. Stomme lookalike.

17:03 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

!!! Maar fille toch! ik heb me even geleden een cd-rek gekocht in ikea! voor 39 euro hebt ge iets da op een kwartier in elkaar zit, er goed uitziet en plaats biedt voor minstens 180 cd's :-)

Gepost door: Jonas | 29-04-06

voor hebbedingen hele kleine, ok, dan gaat het nog juist
maar meubelen en heel den hannekesnest
no way, komt er ni in bij me...
ik haat op dat gebied ikea

al haat ik niemand die meubelen heeft uit den ikea :-)

Gepost door: abnormalia | 29-04-06

ik ging ne keer uitslapen en ik was ook al om 7u30 zeker wakker :s

Gepost door: lord cms | 29-04-06

aaaiiiihhh ikeaaaaa!!! take me with you!!!

Gepost door: liese | 29-04-06

tiens khad mij dat ook afgevraagd over die gele zak. Stom e...

Gepost door: Piranake | 29-04-06

Ik blijf het zeggen er zijn zware kosten aan u ze manneke...

Gepost door: Péke | 30-04-06

ik moet -met schaamte- bekennen dat ik zo'n blauwe zak heb... Maar ik vind hem wel veel mooier dan de gele :)
Mja, Ikea, 't is dat ze er handig en goedkoop gerief hebben, anders bleef ik er weg. Maar dan zouden er veel meer mensen wegblijven, en was het misschien toch nog een leuke winkel. Verwarring!

Gepost door: grmpf | 01-05-06

IKEAAAAAAAAAAAAAAAAAA ik sta erop dat ik de volgende keer wordt meegenomen!!!

Prettige maandag, An*

Gepost door: An | 01-05-06

In dat verband... ... heb ik onlangs nog een goeie mop gehoord op canvas (comedy casino).
Christus had geluk dat zijn kruis door de Romeinen werd vervaardigd en niet door de Zweden. Anders kon ie het nog zelf in mekaar steken ook !

Gepost door: Piet Fluwijn | 01-05-06

Hm, als ge bij ons "Ikea !" roept valt het huis in elkaar denk ik. Om maar te zeggen dat we er heel wat van hebben staan wegens de favoriete prullenwinkel van madam Aardvarksken. En die Lookalike, 't was toch Frank Bomans ni zeker?

Gepost door: Aardvarksken | 02-05-06

aardvarken IKEA... daar moet je zijn... (zo een 8 jaar geleden was dat DE leuze van ikea...toch degene die ik mij herinner) kga nooit naar ikea. :) en voor de rest zie ik ook liever geel dan blauw. ook al vraagt ge mijn mening hier niet over. ik geef ze graag. :) goedemorgen seg :D

Gepost door: lieke brood | 02-05-06

De commentaren zijn gesloten.