08-05-06

barbecue

Gisteren was ik aanwezig op de voor mij eerste barbecue van het jaar, in aanwezigheid van enkele ex-kotgenoten. Niet die van mij, maar die van mijn beste maat ula, en tevens vrienden van mij, aangezien ik daar jarenlang ’s avonds tv ben gaan kijken. “Familie” was in die tijden een ware hype op dat kot en een traditie die we vijf jaar lang in ere gehouden hebben, al dan niet met de nodige broodjes “Bierhuis” (gewone hotdogs eigenlijk), genoemd naar het stamcafé van de familieleden.

 

Organisator van het schransfestijn was iemand die in studentenkringen bekend staat als halve liter, of ook wel Mario (met alcohol rijd ik ook). Volgens hem is het zelfs aangewezen om op die manier rond te rijden, want dan voelt de klap minder pijnlijk bij een ongeval. Daar valt wel iets voor te zeggen natuurlijk.

 

Mario was overlaatst op een regionale zender geweest waar ze zijn mening vroegen over de steekpartij in Brussel-Centraal en of hij geen schrik had dat ze de laptop in zijn hand zouden stelen. “Nee,” zei hij, “want zo een laptop komt veel harder aan dan een mp3-speler”, terwijl hij het toestel ter demonstratie vervaarlijk in het rond zwierde.

 

Er werd ook nog een scenario bedacht voor een nieuwe Lord of the Ringsfilm. Want de ring zou in tegenstelling tot wat algemeen aangenomen wordt niet gesmolten zijn in het kolkende lava, aangezien de temperatuur daarvan niet hoog genoeg geweest zou zijn. Dit zou duidelijk gemaakt worden door aan het begin van de film in te zoomen op de arm van Frodo, en dan zou blijken dat de haartjes op zijn arm niet verschroeid zijn. Frodo zou dan al zijn vrienden een briefje sturen en samen met hen op zoek gaan naar een warmere vulkaan. Ondertussen zou Sam een existentiële crisis krijgen, omdat hij de enige in Hobbitland is met een normale naam. Zet die oscars alvast aan de kant!

17:16 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Uw beste maat ula? Nogal schoon man, nogal schoon...
Wenst den halve liter dan maar ne proficiat.

Gepost door: Péke | 09-05-06

De commentaren zijn gesloten.