09-05-06

"Voor u staat er ne mensenhater"

Aldus sprak Vitalski gisteren, tijdens zijn zaalshow “Vitalski Intiem”. En het ging er intiem aan toe, nietwaar Sfie? ;-) Maar daarover later meer.

 

De kaartjesknipster van dienst op de trein richting Antwerpen was van het type vriendelijk op het randje van irritant. Met veel te enthousiaste stem riep ze alle stations af die we op onze weg zouden aandoen, en telkens als we een van die stations naderden wenste ze de reizigers die daar afstapten een heel prettige avond toe. Had dat scenario zich iets te vaak herhaald, was ik spontaan enkele haltes eerder afgestapt denk ik. Arbeidsvreugde moet er zijn, maar er zijn grenzen. Datzelfde geldt trouwens ook met de frequentie onder de zonnebank gaan, iets wat de barvrouw in een plaatselijk, gezellig cafeetje niet doorhad. Maar ze had wel Fanta.

 

Het gebeuren vond plaats in de Arenbergschouwberg in Antwerpen. Schoon zaaltje, al zeg ik het zelf. Het zelf. Bij deze. De rode zeteltjes zaten heel comfortabel en bezorgden geen zitpijn, zoals in sommige cinemazalen of andere aangelegenheden wel eens het geval durft te zijn. Er was ook voldoende beenruimte voorzien, altijd een plus voor de iets grotere medemens. En we hadden goeie zitplaatsen.

 

Vitalski werd begeleid door een multi-instrumentalist, die zich veelal van piano bediende, maar ook de gitaar, de harmonica en de trompet niet schuwde. Ik wist eigenlijk totaal niet waar ik me aan kon verwachten, maar ik werd aangenaam verrast. Vitalski vertolkte enkele schlagers in het Nederlands (oa. “ik voel me zo verdomd alleen” en “een kind zonder moeder is als een vaas zonder bloem”) en enkele hilarische uit het engels vertaalde (“Without you” en “In Dreams”). Dit deed hij met groot gevoel voor dramatiek en inlevingsvermogen en een nog groter gevoel voor tremolo in de stem.

 

Voorts onderhield hij het publiek met verhalen over vanalles en nog wat. Zoals het zeer dramatische ein ietwat lugubere euthanasieverhaal van Nonkel Ivan, zijn initiasief tot wwwraak, merkedessen, Rosse Michel (die later een kleurspoeling en naamsverandering zou ondergaan), John Dieriksen (de John Travoltalookalike met O- en X-been), grave grieten, groupies, extra alfabetletters, zijn grote bescheidenheid, lompe mensen en redenen waarom hij geen goeie leider zou zijn. Ook werden we nog getrakteerd op enkele gedichtjes en tenslotte vatte hij nog eens alle hoogtepunten uit de show voor ons samen. Dat was heel sympathiek van hem.

 

Aandacht: wat nu volgt vergt een minimum aan inspanning. Voor het eerst in de bloggeschiedenis (voor zover ik weet toch) volgen er nu twee grotendeels op elkaar gelijkende paragrafen. Afhankelijk of Sfie haar ps nog in haar berichtje over Vitalski er nog staat, moet de ene dan wel de andere paragraaf gelezen worden, voor de enige correcte versie van de harde feiten.

 

Indien PS er nog staat:

Gisteren hing er volstrekt geen magie in de lucht. De genaamde Vitalski heeft helemaal geen oogcontact gehad met Sfie en heeft haar achteraf geen oneerbare voorstellen gedaan backstage. Sfie is daar ook niet op ingegaan, en er was absoluut geen journalist van Het Laatste Nieuws aanwezig die eerstdaags een foto en interview van het niet-koppel zal publiceren.

 

Indien de PS er niet meer staat:

Gisteren hing er magie in de lucht. De genaamde Vitalski had voortdurend oogcontact met Sfie en zij beantwoordde zijn blikken gretig. Nadien is ze backstage gegaan en heeft hij haar een oneerbaar voorstel gedaan waar ze heel graag op in ging. Foto en interview van het kersverse koppel zullen eerstdaags in Het Laatste Nieuws gepubliceerd worden.

17:18 Gepost door fILLE | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

aaaah!! ik haat u!!! één verspreking en lap heel mijn reputatie naar de vaantjes!! :D
ik zei u gewoon dat ik zo naïef ben om te denken dat ik oogcontact kan maken met de persoon die van voor staat en dat was nu toevallig vitalski, maar dat was waarschijnlijk helemaal niet zo en dus een dagdroom...
dit gezegd zijnde, mooi verslag :)

Gepost door: sfie | 09-05-06

ok en reputatie is niet het goede woord, ik vond gewoon niks anders :)

Gepost door: sfie | 09-05-06

jaja leg het nu maar uit ;-)

Gepost door: fILLE | 09-05-06

OOOOOOOH Zo kennen we ons Sfieke he fILLE :-p

Gepost door: Péke | 09-05-06

Leuk verslagje :)

Gepost door: Anneke | 09-05-06

Vitale vent Ben zelf ook wel benieuwd naar wat hij brengt .. na dit gelezen te hebben, laat ik me misschien wel overtuigen voor een ticketje.

Gepost door: Little Witch | 11-05-06

tof thank you sfie!!

Gepost door: vitalski | 22-01-07

De commentaren zijn gesloten.