14-07-06

Jean-Marie vs Lorenzo

Feit: de meeste kinderen zijn onuitstaanbare etters.

Typevoorbeeld: Lorenzo

Locatie: Trein Diest-Gent

Tijdstip: voormiddag

 

Doordat ik de batterij van mijn mp3-speler had vergeten op te laten werd ik ter hoogte van Aarschot daarstraks weer in de harde realiteit van het alledaagse bestaan geworden en dat temidden van een Neutral Milk Hotel lied. Er zijn plezantere dingen. Zeker aangezien ik nu nog meer dan een uur in stilte had te overbruggen. Alhoewel stilte niet echt het juiste woord was. Daar zorgde een irritant kind voor dat constant zat te roepen. Het was duidelijk dat zijn vader niet het minste gezag had. De vader bleek een geitenwollensok te zijn die zijn zoontje via praten en loze dreigementen tot rede trachtte te brengen, tevergeefs. Een paar goeie lappen verdiende die kleine, en de vader al evenzeer. Wie noemt er zijn kind nu Lorenzo. Dat Child Focus daar eens iets aan doet. Tot Brussel-Zuid ging het ongeveer als volgt: Lorenzo brulde en tierde waarop zijn vader zei: “Lorenzo, rustig, Lorenzo, je weet wat we daarover over afgesproken hadden, Lorenzo ga je nu eens ophouden.” Ik weet niet wat erger was, het aanhoudende geroep van Lorenzo of het gezaag van zijn vader. Het was in elk geval een marteling. Maar in Brussel-Zuid kwam er redding in de vorm van een marginale Jean-Marie Pfaff lookalike (is dat geen pleonasme). Jean-Marie zette (legde eigenlijk) zich in de zetel tegenover mij en staarde vermoeid en dronken voor zich uit. Ondertussen was Lorenzo het stilzitten beu en begon nog steeds luidkeels roepend en tierend door de wagon te lopen, tot overduidelijke ergernis van JM. Na een keer of vier was het voor laatstgenoemde welletjes geweest en hij greep Lorenzo bij zijn t-shirt en zei met zwaar doorrookte stem: “maat, als gij niet gaat zitten waar ge zat en uwe kop gaat houden, dan gaat ge iets beleven.” Hierop zette Lorenzo het op een wenen en begaf zich duidelijk geschrokken terug naar zijn plaats, en heeft voor de rest van de reis geen kik meer gegeven. Met dank aan JM.

19:53 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Zo moet dat! Leve JM! Laat dieje maar eens een Supernanny-program maken!

Gepost door: liza | 14-07-06

*** een fijne vrijdag toegewenst! groetjes,

joris

Gepost door: joris | 14-07-06

;-) hip hip hoera! zo'n dingen doe ik altijd in mijn gedachten maar ik ik hou het bij gedachten want anders krigj ik klop van de mama en d epapa die zich wel kunne laten gelden tov mij en niet tov hun ettertje

Gepost door: lord cms | 15-07-06

Laat u gaan Is het tegenwoordig niet de mode dat de maatschappij de opvoeding van kinderen op zich neemt? Volgende keer kunt ge u dus gerust ongestraft laten gaan, de ouders zullen u dankbaar zijn en u er nog geld bijgeven ook.

Gepost door: Koekoeksklog | 17-07-06

had ik da geweten k had u nen leffe betaald in aarschot:-)

Gepost door: willy | 17-07-06

thuh daar kan kelly pfaff nog een voorbeeld aan nemen :-)

Gepost door: liese | 18-07-06

De commentaren zijn gesloten.