16-08-06

Vaarwel vakantie

De eerste werkdag na een korte maar welverdiende vakantie van vijf weken was meteen van het kaliber om de toon te zetten voor het komende half jaar ofzo.

 

Om te beginnen had mijn trein tien minuten vertraging. Op zich geen ramp, maar bovendien bleek hij korter dan gewoonlijk te zijn, waardoor ik me tussen twee licht zuur ruikende medemensen moest proppen.

 

Op het werk had iemand het zich in haar hoofd gehaald om te drinken uit de fles water die al meer dan vijf weken geleden geopend was. Iets later kwam ze melden dat ze zich misselijk voelde en naar huis ging. Als dat een arbeidsongeval wordt, dan heb ik weeral werk doordat iemand er niet even bij stilgestaan heeft dat een fles van 22,5 liter niet op een halve dag leeg is als er maximaal vijf mensen van drinken. Tss. Ik heb veiligheidshalve en arbeidspreventief de fles dan maar vervangen.

 

Op de terugweg naar huis zat de trein overvol met allerlei pukkelende pubers met rugzakken die zich hoogstwaarschijnlijk naar een of andere camping in een Limburgse weide nabij Hasselt begaven om daar drie dagen uit hun bek te stinken en tussendoor ook enkele optredens mee te pikken. Tip voor al die pukkelkoppen: doe uzelf een plezier en ga naar The Dresden Dolls op vrijdag. En kom achteraf niet zeggen dat jullie van niks wisten.

 

Bij het verlaten der trein werd de weg versperd door enkele van die langharige nozems en nog net iets meer door hun rugzakken. Plotseling werd ik hard in mijn rug getroffen. Ik draaide me om en zag een vrouw zich in allerlei mogelijke bochten wringen om mij voorbij te geraken. “Denkt ge echt dat dat iets gaat uithalen?”, vroeg ik, terwijl ik dapper de pijn verbeet. Op deze vraag kwam geen antwoord. Iets later slaagde ze er toch in om langs mij te passeren en in aan haar haast struikelde ze over het dozijn rugzakken dat mij nog steeds hinderde om de trein te verlaten. In normale omstandigheden zou ik lachen en haar dan recht helpen, in dit geval lachte ik alleen maar. Leedvermaak is me niet vreemd.

 

Bij de bakker werd ik bediend door een oude taart. Ik hoop maar dat mijn brood iets jonger is. Het ziet er in elk geval toch al smakelijker uit.

 

Was het maar terug vakantie.

18:17 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Veel te weinig vakantie. en de treinen die niet op tijd rijden. De NMBS is dan ook een overheidsbedrijf hé.

Gepost door: Danny | 16-08-06

;-) ge zijt nu eindelijk weer online :p

Gepost door: lord cms | 16-08-06

:-) Die van de taart vindik wel goe :-D

Gepost door: Jonas | 16-08-06

De commentaren zijn gesloten.