24-08-06

fILLE in love

Jaja, het is zover. De fILLE is verliefd. En niet op één meisje, maar op drie tegelijk. Als ik iets doe, doe ik het direct goed. Hun naam: The Pipettes.

 

Ik heb de meisjes gisteren leren kennen op radio 1, volgens mij de enige radiozender die nog goeie muziek speelt, en in zijn muziekkeuze gewaagder en alternatiever uit de hoek komt dan Studio Brussel. Anyway, plotseling werd mijn aandacht getrokken door iets dat enorm retro klonk en waar een ongebreideld enthousiasme en sweetness-gehalte vanaf droop. Het liedje bleek Pull Shapes (geweldige videoclip hier te bewonderen) te heten en van The Pipettes te zijn en het boorde zich genadeloos in mijn schedel. Na het werk heb ik direct hun cd gekocht.

 

The Pipettes klinken als vrouwengroepen uit de fifties en sixties, zoals the Ronettes, the Shangri-Las en the Crystals. Ze verschuilen zich achter een wall of sound waar zelfs Phil Spector jaloers op zou zijn. Gekleed in bolletjesjurken en met hun sexy pseudo-naïeve uiterlijk zien ze er ook uit als vrouwengroepen uit de fifties en sixties.

 

De cd trapt af met een zeer kitscherige sci-fi-achtige intro, waarbij de meisjes vastbesloten zijn de planeet te veroveren en ook zichzelf even de hemel inprijzen: “we’re the prettiest girls you’ve ever met.” Daarna barst het festijn pas helemaal los met het sublieme Pull Shapes. Wie hier onbewogen bij blijft, is het niet waard om in leven te zijn. Daarna vliegen de handclaps, de ooooh sha la la’s, belgerinkel, synthesizers en strijkers de luisteraar in sneltempo om de oren, en weerstand bieden is onmogelijk.

 

Het klinkt allemaal zeer stroperig en kitscherig en dat is meteen ook de charme ervan. Het is catchier dan een verkoudheid en het is onmogelijk om hier niet happy bij te worden.

 

Tekstueel gaat het vooral over boy trouble, maar The Pipettes bezitten over de nodige dosis girl power en bewijzen dat ze hun mannetje kunnen staan (“I don’t love you, I don’t want you, leave me alone, it’s just a one night stand”).

 

“Clap your hands if you want more!”, zingen ze op een gegeven moment. Ze mogen erop rekenen dat ik in mijn handen klap.

18:17 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

'twas te verwachten dat jij dat weer van de daken ging schreeuwen hé

Gepost door: lord cms | 24-08-06

:-) Excuseer mister fille, maar dat spelen ze al eeuwen op stubru ;-)

Gepost door: Jonas | 25-08-06

ewel, ik ben verkocht! (*oef* ik ben het waard om te blijven leven!)
Woohoooo ! Gooooooo Pipettes!

Gepost door: An | 25-08-06

@Jonas uitzonderingen bevestigen de regel ;-)

Gepost door: fILLE | 25-08-06

:-) Nja, ik vroeg me al eeuwen af wie dat dus waren :-)
had wel al van de pipettes gehoord, maar ze waren nog niet gelinkt aan die vette schijf ;-)
Stonden die trouwens niet op pukkelpop? (of één of ander belgisch festival)

Gepost door: Jonas | 25-08-06

ja Ze stonden idd op Pukkelpop, en op 14 oktober in de botanique. Allen daarheen :-)

Gepost door: fILLE | 25-08-06

De commentaren zijn gesloten.