25-09-06

A la española

Ik heb er zojuist mijn eerste les Spaans opzitten. Ik was een half uur op voorhand vertrokken en dat bleek geen slecht idee te zijn, want ik ben hopeloos verdwaald geraakt. Na vijftien minuten ronddolen besloot ik mijn trots opzij te zetten en gewoon de weg te vragen op het secretariaat. Daar zeiden ze dat het heel simpel te vinden was en hun uitleg was ook simpel. Zo simpel dat ik vijf minuten later terug op het secretariaat uitkwam. Maar blijkbaar was ik niet de enige want ik kwam twee toekomstige, ondertussen huidige medecursisten tegen die de weg ook niet vonden. Uiteindelijk bleek dat we in een ander gebouw moesten zijn. Gadverdamme.

 

Het Spaans op zich was voor mij voorlopig puur herhaling, maar dat is niet erg. Een goeie opfrissing is altijd meegenomen, en ik kan nu toch al weer mijn naam zeggen in het Spaans. Die is juist hetzelfde als in het Nederlands, dat is wel meegenomen. Op een gegeven moment moesten we in groepen van vier zitten en allerlei persoonlijke gegevens van medecursisten ontfutselen. In mijn groep zat een iets oudere dame die haar gsm-nummer niet vanbuiten kende. Ik zei dat ze ook gewoon iets mocht verzinnen, maar nee, ze moest en zou het juiste nummer geven, dat ze in haar GSM had opgeslagen. Blijkbaar kende ze ook haar pincode niet, want ze gaf die een paar keer verkeerd in met een geblokkeerde GSM en veel gevloek tot gevolg, voorlopig nog in het Nederlands. Het was nog maar de eerste les. Scheldwoorden zijn pas voor later. Toch goed gelachen.

21:34 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

la camina por la clase de espanol por favor he hecho tu clase primera clase de espanol hoy et hay bonitas chicas dulces e amables en tu clase? mi clase empieza 5 octubre.
hasta la vista hombre!

Gepost door: lordos CMSos | 25-09-06

:-s ola!

Gepost door: liese | 26-09-06

De commentaren zijn gesloten.