29-09-06

En dan wordt er gelachen

Gisteren ben ik met een bont gezelschap (you know who you are!) naar Die Zit! geweest, een comedymarathon (hij duurde nochtans geen 42 km) ten voordele van Amnesty International. Lachen voor het goeie doel is altijd plezant. Lachen met het goeie doel ook.

 

Het geheel werd aan elkaar gepraat door Marcel Vanthilt, die duidelijk niet voor het genre van stand-up comedy in de wieg gelegd is. Hij is niet de enige zou later op de avond blijken.

 

Het eerste deel van de avond was overduidelijk het grappigste met een immer geweldige Nigel Williams en een ronduit fantastische Alex Agnew. De supermarkt zal nooit meer hetzelfde zijn. De mij onbekende Bert Koster, een ietwat cynische Hollander, was ook briljant. Ook geestig waren Jan Desmet van de nieuwe snaar, Arnout Van den Bossche en zowaar zelfs Sven Eeckman, wiens niveau duidelijk gestegen is tov de vorige keren dat ik hem bezig gezien heb. Eigenlijk was er in de eerste helft slechts één slechte artiest: Jean-Pierre Maeren aka De Popkoning. Hij bracht moppen die ze zelfs niet meer op scheurkalenders durven plaatsen wegens te belegen. Bij HT&D werkte dit concept destijds perfect omdat de andere moppen daar ook niet grappig waren en dan valt dat niveauverschil minder op.

 

Tijdens de pauze vroeg de Lord mij of ik misschien iets minder hard kon lachen, omdat mijn lach blijkbaar te aanstekelijk was. Dan moet ge maar niet naast mij gaan zitten tijdens een comedygebeuren he ;-) Maar ik heb toch een beetje gehoor gegeven aan zijn verzoek, ook mede door het feit dat de tweede helft in zijn geheel beduidend minder grappig was.

 

Hoogtepunten hier waren Bert Gabriëls (Bert is blijkbaar een goeie naam voor humoristen, in tegenstelling tot Geert), Philippe Geubels (die kindjes helpt in de Colruyt) en als top of the bill Gunter Lamoot, die de nutteloze zaken uit een tombolaprijs zorgvuldig verwijderde (vaarwel Geert Hoste Dvd-box, vaarwel Rechtvaardige Rechters boek) tot consternatie van de winnares ervan, hij maakt grappen over de actualiteit (Tom Boonen, Karel De Gucht), Aldi-wijn (met nare gevolgen voor de mensen op de eerste rij) en raadseltjes. Ook goed was Denis Nowé met zijn gedichten over zijn relatie. Eerder naar de zwakke kant was Fritz Van Den Heuvel. Ronduit ongrappig was Trisha Jacobs (blijkbaar enige controverse rond haar website), een lelijke zieke biseksuele Amerikaanse troela, die grappen maakte over het feit dat ze een lelijke zieke biseksuele Amerikaanse troela was, en daarmee bewees dat ze een ongrappige lelijke zieke biseksuele Amerikaanse troela was, die toch op enige bijval van het publiek kon rekenen, omwille van het feit dat het waarschijnlijk gevoelig ligt om niet te lachen met lelijke zieke biseksuele Amerikaanse troela’s die zich op het podium profileren als lelijke zieke biseksuele Amerikaanse troela’s. Zelfrelativering zeker?

 

Maar in zijn geheel was het gebeuren meer dan geslaagd.

09:33 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-09-06

beter de vinger dan het eten

Claire%20Danes%20bwDan zit je ’s middags rustig te eten op het werk, een redelijk smakelijke maaltijd (kalkoengyros met rijst) en komt de juriste er gezellig bijzitten. De conversatie gaat over films en plotseling komt Claire Danes ter sprake, de uiterst prettige verschijning die destijds Juliet speelde in Romeo + Juliet, maar thans een beetje in de vergetelheid is geraakt. Je begint lichtjes te dagdromen over deze deerne en wordt bruusk weer in de werkelijkheid geschopt door een verbrande vinger voor je neus wordt gehouden, met daaraan een heel lijf voor alle duidelijkheid. “Kijk eens, ik heb me gisteren verbrand”, brengt de juriste uit. Vaarwel eetlust…

21:32 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-09-06

A la española

Ik heb er zojuist mijn eerste les Spaans opzitten. Ik was een half uur op voorhand vertrokken en dat bleek geen slecht idee te zijn, want ik ben hopeloos verdwaald geraakt. Na vijftien minuten ronddolen besloot ik mijn trots opzij te zetten en gewoon de weg te vragen op het secretariaat. Daar zeiden ze dat het heel simpel te vinden was en hun uitleg was ook simpel. Zo simpel dat ik vijf minuten later terug op het secretariaat uitkwam. Maar blijkbaar was ik niet de enige want ik kwam twee toekomstige, ondertussen huidige medecursisten tegen die de weg ook niet vonden. Uiteindelijk bleek dat we in een ander gebouw moesten zijn. Gadverdamme.

 

Het Spaans op zich was voor mij voorlopig puur herhaling, maar dat is niet erg. Een goeie opfrissing is altijd meegenomen, en ik kan nu toch al weer mijn naam zeggen in het Spaans. Die is juist hetzelfde als in het Nederlands, dat is wel meegenomen. Op een gegeven moment moesten we in groepen van vier zitten en allerlei persoonlijke gegevens van medecursisten ontfutselen. In mijn groep zat een iets oudere dame die haar gsm-nummer niet vanbuiten kende. Ik zei dat ze ook gewoon iets mocht verzinnen, maar nee, ze moest en zou het juiste nummer geven, dat ze in haar GSM had opgeslagen. Blijkbaar kende ze ook haar pincode niet, want ze gaf die een paar keer verkeerd in met een geblokkeerde GSM en veel gevloek tot gevolg, voorlopig nog in het Nederlands. Het was nog maar de eerste les. Scheldwoorden zijn pas voor later. Toch goed gelachen.

21:34 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-09-06

Fout op zondag: Dschingis Khan - Moskau

Tijd voor een nieuwe rubriek. Vanaf nu zal er elke zondag, of toch elke zondag dat ik er aan denk de clip van een of andere foute hit gepost worden op deze blog. We gaan van start met de foutste hit aller foute hits, met het meest catchy deuntje allertijden: Moskau van Dschingis Khan, een hoop Duitse jeanetten in felkleurige kostuums die het woord kitsch een nieuwe betekenis geven. Väterchen dein Glass ist leer, doch im Keller ist noch mehr!

 

 

12:50 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-09-06

Waarom?

Waarom zeggen we eigenlijk koptelefoon terwijl mensen toch een hoofd hebben? Hoofdtelefoon klinkt natuurlijk oneindig veel belachelijker, maar toch vind ik het raar dat het niet de officiële benaming is. Bij Van Dale staat bij de omschrijving van hoofdtelefoon: koptelefoon, en bij koptelefoon staat de omschrijving van wat het voorwerp juist is. Raar...en het bezorgt mij hoofdzorgen.

14:32 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

CV

Op een CV die ik beroepsmatig wel eens in mijn handen krijgt staat bij hobby's te lezen: gay-outen.

Een spelfout of een bizarre hobby die erin bestaat om in het openbaar luidkeels te verklaren wie al dan niet holebi is.

In elk geval kunnen spelfouten en bizarre hobby's met potentieel discriminerend karakter niet door de beugel en heb ik de cv een enkele reis richting vuilbak verstuurd.

10:17 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-09-06

Wat hebben we gisteren geleerd?

Jesus' hair was longer than Kurt Cobain's (The Bollock Brothers). Hieronder het bewijs:

 

08:31 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-09-06

Soms

Soms zijn er van die dagen dat gewoon echt alles meezit, zoals vandaag bijvoorbeeld. Allez, niet dat er zoveel meezat vandaag, maar dezemiddag zat er toch iets mee en dat was toch wel plezant. Na het nuttigen der maaltijd haal ik altijd een bounty uit de automaat, die ik dan om half drie opeet, de bounty, niet de automaat, want teveel ijzer is niet goed volgens de dokter. Teveel hamburgers ook niet, maar dat weet ik uit de documentaire Supersize me, die gisteren op Nederland 3 was. Ik stond dus voor de automaat en stak mijn kaart in, en drukte op het knopje van Bounty en drukte dan op OK. En gadverdamme, er gebeurde niks. Ik besloot dan maar om het toestal een vriendschappelijk lel op de rechterflank te verkopen, want geweld lost nooit iets op, maar het kan wel opluchten, zoals een goeie scheet van tijd tot tijd. En wat gebeurde er? Ik hoorde iets rammelen en zag dat er niet één, maar twee bounty's vielen! Dat betekent dat ik morgen 50 cent uitspaar!

22:27 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-09-06

Pop your nob in the fanny, not up in the arse

Dit fraaie advies kreeg Andy Mills (Ricky Gervais) gisterenavond van een acteur in zijn sitcom in de nieuwe reeks van het hilarische Extras. De acteur in kwestie zat trouwens niet verlegen om een homofobe of racistische uitspraak meer of minder. Daarnaast had hij ook de grootste moeite om aanwijzingen van de regisseur te volgen en kon hij de naam van zijn personage niet onthouden. Ondertussen onderneemt Orlando Bloom tevergeefs pogingen om indruk te maken op Maggie, een van de extras, op wie zijn charmes vreemd genoeg niet werken. Hij trekt ook nog eens van leer tegen zijn Pirates of the Caribbean co-ster Johnny Depp: “Ooh, I play in arthouse films, ooh I have scissors for hands.” “Willy Wonka? Johnny Wanker!” Om maar te zeggen dat het tweede seizoen van Extras alvast geweldig gestart is.

 

De reeks die er op volgde was ook zeer hilarisch. That Mitchell and Webb look. Sketches van de betere soort. Vooral de “Number Wang Quiz” waarvan de spelregels voor niemand duidelijk zijn en waar iedereen willekeurig nummers roept en degene die als eerste wang juist uitspreekt de winnaar lijkt te zijn, werkte zeer op de lachspieren. En het nieuwe superheldenduo Angel Summoner (een Gandalf-lookalike die engelen kan oproepen) and BMX Bandit (een kind op een BMX) is ook briljant.

 

Volgende week donderdag dus zeker weer afstemmen op BBC2 vanaf 22u.

08:17 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-09-06

The Knife - Heartbeats

19:17 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-09-06

Marc Sleen zou fier geweest zijn

Op weg naar huis was ik druk sms’end. Plotseling werd mij een pak wafels onder mijn neus geduwd. “Zelfgebakken wafels!”, riep een of andere jeugdige onverlaat die zich aan het uiteinde van de arm die de wafels droeg bevond. “Zilvergrijze Samsung!”, riep ik terug terwijl ik mijn gsm iets dichterbij hem bracht, en liep daarna gewoon verder.

 

Nog geen 15 meter verder werd ik weeral aangeklampt, door een meisje ditmaal. “Zelfgebakken wafels?”, zei ze. Ik inspecteerde de wafels vluchtig en zei toen: “volgens mij wel,” en ik vervolgde mijn weg.

 

Pipo’s

17:34 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

05-09-06

Ne mens moet iets doen met zijn vrije tijd

Mijn besluit staat vast: ik word de jongen die mysterieus en schijnbaar zonder doel voor zich uit staat te staren. Het principe is eenvoudig: ik ga gewoon ergens staan en ga dan mysterieus en schijnbaar zonder doel voor me uit staren. En als de mensen me dan aanspreken zal ik in eerste instantie niet reageren, om het mysterie wat te vergroten. Als ze me dan nog eens aanspreken, zal ik misschien eens ongeïnteresseerd in hun richting kijken en “mmm” zeggen, met afwezige en licht vragende intonatie. Als ze me dan vragen waarom ik mysterieus en schijnbaar zonder doel voor me uit sta te staren antwoord ik: “zomaar.”, terwijl ik mysterieus en schijnbaar zonder doel voor me uit blijf staren. En als ze blijven aandringen blijf ik bewust vaag, aangezien er ook geen enkele reden is om mysterieus en schijnbaar zonder doel voor me uit te staren. En als ze me dan een volgende keer zien gaan ze tegen anderen zeggen: “kijk, daar staat de jongen die mysterieus en schijnbaar zonder doel voor zich uit staat te staren.” En als ze dan vragen waarom, zullen ze antwoorden: “zomaar.”

 

Misschien moest ik maar eens gewoon minderen met Dafalgan in te nemen.

17:47 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

03-09-06

Volgens mij...

... heeft hij een boowt.

18:55 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-09-06

Patricia

Als Patricia Waerniers de komende gemeenteraadsverkiezingen van Beernem niet wint, dan weet ik het ook niet meer. Eat this Eminem! P Double U is in da House!

"Bezield, bewogen, betrokken en bekwaam!"

 

Ter verduidelijking: zet het geluid op en wacht af op de startpagina.

23:08 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-09-06

Pret op de werkvloer

Als verantwoordelijke voor de vacatures op het werk krijg ik soms telefonisch vragen over de inhoud van bepaalde vacatures. Zoals gisteren:
- "Goeiemiddag, ik heb op de website een vacature gezien voor een lector geschiedenis 30% pdf. Kunt u me zeggen waar die pdf juist voor staat?"
- "Ja, dat is gewoon het bestandstype."
Probeer op zo een momenten maar eens om niet in lachen uit te barsten

 

Ook grappig maar minder appetijtelijk is een collega die hier binnenkomt en me iets vraagt. Plotseling lacht hij om een van mijn opmerkingen en tijdens het lachen valt het bovenste gedeelte van zijn kunstgebit op mijn bureau, helaas begeleid van een nodige dosis speeksel, de gore vunzigaard.

13:02 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |