19-10-06

Hoe zou het nog met Micha Marah zijn?

micha_04Hoe zou het nog met Micha Marah zijn? Die vraag flitste gisteren onwillekeurig door mijn hoofd tijdens de Spaanse les. De aanleiding daarvoor was een duidelijk met educatieve doeleinden opgestelde videoreportage over enkele deernes die in Spanje studeerden en mochten verklaren waarom ze dat deden. In deze doldwaze flitsende MTV-tijden verwachtte ik me aan niets minder dan 35 beelden per seconden, met hippe muziek op de achtergrond, maar niks was minder waar. We kregen weliswaar een hip filmpje te zien, hip naar 80s normen wel te verstaan. Een spuuglelijk lettertype en orentergende synthesizermuziek met irritante geluidseffectjes en kledij die zelfs niet in films als Flashdance gedragen werd, wegens erover. Gigantische brillen, leggings, hemdjes met epaulletten, jeans met daaronder spierwitte sportschoenen, om nog maar te zwijgen over de gigantische en groteske kapsels. Om de een of andere reden lijkt iedereen in de jaren 80 een uitgedroogde permanent of een gigantische kuif te hebben. Alsof de beelden op zich nog niet erg genoeg waren, bleek de band al zo vaak afgespeeld te hebben dat er van wat gezegd werd nagenoeg niks meer te verstaan was. Hilarisch, daar niet van. Maar tijdens het bekijken schoot dus ineens Micha Marah in mijn hoofd, figuurlijk dan, anders zou ik dit nu niet aan het typen zijn. Of getypt hebben beter gezegd. Ik ken Micha Marah eigenlijk alleen van Stad op Stelten en later de Soundmixshow, waarin ze elke soundmixer goed vond en als ze haar ogen sloot, zag ze gewoon de geïmiteerd in kwestie voor zich. Ze is ook zangeres, maar ik kan me met de beste wil van de wereld geen enkel liedje van haar voor de geest halen. Ik denk eerlijk gezegd ook dat dat eigenlijk niet eens een ramp is. Ik vind wel dat ze een rare artiestennaam heeft. Ik geef toe dat het een verbetering is ten opzichte van Aldegonde Lippens, maar toch. “Vouwele rosse” was misschien ook geen slechte naam geweest, maar daar bouw je natuurlijk geen carrière mee uit.

08:34 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Stad op Stelten Dat wil nu lukken sè. Ik heb maandagavond nog aan Stad op Stelten gedacht. 'k Heb daar ooit aan meegedaan zelfs. :-D

Gepost door: liza | 19-10-06

het feit dat ge u zoiets afvraagd... kan maar twee dingens betekenen:
a) ge ging dood van verveling in de spaanse les
b) ge zijt licht overspannen aant geraken...

ik gok op c

Gepost door: bibien | 19-10-06

Of all people... nadenken over Micha Mara!
Volgens mijn beperkte muziekkennis heeft die ooit eens een liedje gezongen met die niet al te magere dame die nu in de politiek zit, waar ik begot hare naam ni meer van weet. Maar een gat in onze cultuur kunnen we t bezwaarlijk noemen dat we er niets meer van weten, of van gehoord hebben.

Gepost door: £ | 19-10-06

precies geen interessante les gisteren. Een hele fijne dag vandaag. groetjes

Gepost door: sylvie | 19-10-06

micha marah deed die niet mee in idool ofzo? of was dat die andere draak?

Gepost door: liese | 19-10-06

godverdomme kloot! ik was al blij dat het weer niet over katie katie katie my matie ging, en 'tis nu over micha ara of all uitgelekte preuten zeg!
waar zitte gij met die gedachten?

als ik effectief die box gewonnen heb mag je wel eens naar de hoezen komen zien ;-)

Gepost door: lord cms | 19-10-06

De commentaren zijn gesloten.