21-12-06

Revenge is a dish best served cold

Ik ben een goed mens met een slecht karakter van tijd tot tijd, maar enkel en alleen als anderen het uitlokken. En die twee geiten op de trein hebben het uitgelokt. En hoe. Ik moest al niet van hen weten toen ik ze de eerste keer zag. Hun boertige tronie stond me niet aan. Vaak blijkt een eerste indruk de verkeerde te zijn, maar in dit geval zat ik er pal op. Elke avond zitten ze in dezelfde wagon als ik. En regelmatig hoor ik ze uitspraken doen waarvan zelfs Hitler zou vinden dat ze een beetje radicaal zijn. Die dikke troela’s hebben mij gisteren gehinderd, en dat zullen ze geweten hebben.

 

Op het perron was ik L. tegengekomen, een vriendin van mij. Het was behoorlijk druk en naar goeie gewoonte een heel geduw en getrek om in de trein te geraken. In het gewoel was L. al op de trein geraakt en zou plaats voor me houden. Het was een wagon waar de zeteltjes in de lengte tegenover elkaar staan. Ik naderde L., maar de dikke troela’s propten hun moddervette reet gewoon op twee stoeltjes naast L., die duidelijk aangaf dat er eentje bezet was voor mij. Daar trokken de koeien in kwestie zich niks van aan en ik had veel zin om hun zelfgenoegzame grijns van hun lelijk smoelwerk af te halen, maar de wet verbiedt dierenmishandeling. Dura lex sed lex. We merkten nog op dat we het heel sympathiek vonden, maar de dellen deden alsof ze het niet hoorden. Ik heb dan maar rechtgestaan.

 

Vandaag was het wederom behoorlijk druk, en de troela’s waren uiteraard weer op post. Deze keer had ik het geluk om net voor hen de wagon te zijn en ontwaarde nog drie vrije plaatsen. Ik zette me zonder aarzelen op de middelste plaats, en grijnsde zelfgenoegzaam. Nog geen 5 seconden later, bulderde een van de twee met haar marginale stem in plat Leuvens mij toe: “zeg zoude gij is niet wat opschuiven, dan kunnen wij allebei zitten.” Ik zei dat ik goed zat en geen behoefte had om mij te verplaatsen. Begonnen ze mij daar uit te maken voor rotte vis, maar ik heb gewoon mijn mp3-spelerke wat luider gezet en hen genegeerd. Ondertussen was een van de twee plaatsen al ingenomen, en zijn de mormels afgedropen. Sweet revenge!

17:48 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

wahaha super!

Gepost door: liese | 21-12-06

maar allez 'tbegn zo spannend en 'tenige wat gij doeD is blijven zitten...waD ik op zoch ook al knap vindT hoor wanD ik zou elf van pure opwinidng mss weer niet durven om zo koel De ageren gij gij doet! ow chapeau moes tik een meisje zijn ik zou in zwijm vallen voor zo'n store daad! niet war dames?
stuurD 'm ne keer een lief fanmailtje

Gepost door: lord cms | 21-12-06

Boontje komt om zijn loontje!
Well done! x

Gepost door: Anna Stesia | 22-12-06

Ewel ik ziet hier met een grijns op mijn smoel van hier tot in tokio. 'k geloof dat we hetzelfde karakter hebben!

Gepost door: An | 22-12-06

goe gedaan !
grts
vhike

Gepost door: vhike | 22-12-06

schitterend. dat kan deugd doen!

Gepost door: Perre | 07-01-07

De commentaren zijn gesloten.