05-01-07

Solden is oorlog

Mannen, sluit u de eerstkomende maand op, want de soldenperiode is weer aangebroken. In een vlaag van zinsverbijstering heb ik het gisteren gewaagd om eens naar buiten te gaan om te ervaren of die periode nog altijd zo erg is, en mijn bevindingen zijn affirmatief. Wie de film Dawn of the Dead (zowel het origineel als de remake) gezien heeft, weet waar ik het over heb. Vrouwen van allerlei rang, klasse, stand en nationaliteit ontpoppen zich om een of andere onverklaarbare reden tot niet-gedomesticeerde roofdieren, die nog net niet hun territorium met urine afbakenen. Hoe gaat het in zijn werk? Eerst moet een manspersoon zich een weg banen door een veel te drukke winkelstraat, waar hij door een meute vrouwspersonen die zich in kolonne processie-van-Echternachsgewijs in de andere richting verplaatsen, genoodzaakt wordt om Indiana Jonesgewijs al die vrouwelijke obstakels te vermijden. Eens als het lukt om een winkel binnen te geraken, begint de ellende pas goed. Om de een of andere reden zijn al die winkels zo opgesteld dat men eerst langs de vrouwenafdeling moet en dat is zowat letterlijk een “boobie-trap”. Terwijl men naar de mannenafdeling wil gaan passeert men nietsvermoedend een of ander kledingsstuk, dat toevallig door verschillende vrouwen uit alle uithoeken van de winkel gespot wordt. Voor men goed en wel beseft wat er gebeurt, wordt men omsingeld door al die vrouwen die elkaar achtereenvolgens de haren uittrekken en ogen uitkrabben en in een moeite door het kledingsstuk in kwestie zowat aan flarden scheuren om het toch maar niet aan de anderen te moeten gunnen. Respect voor wie dit overleeft. Ze gaan ook niet uit de weg hoor, oh nee. Volgende keer neem ik een naald mee om in hun billen te prikken. Ze zullen wel aan de kant gaan dan. Lukt het uiteindelijk toch om aan de mannenafdeling (oase van rust en beschaving) te geraken, dan blijkt deze uiteraard ook vol te zitten met vrouwen die hun echtgenoten op sleeptouw genomen hebben. En steevast blijkt ook dat een interessant kledingsstuk er niet meer is in de juiste maat of nog steeds te duur is of gewoon niet aanwezig is. Solden pellen het laatste laagje beschaving weg (datzelfde laagje waarmee onder het mom van gerechtigheid dictators aan een galg (in 2006 notabene!)opgeknoopt worden). Solden is oorlog.

10:01 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben net per toeval op je blog terechtgekomen en vind 'm geweldig. Precies de toon die ik graag lees. Ik kan me het zo al inbeelden hoe je pal op de middelste zetel gaat zitten en daardoor die dikke troela's hun plannen dwarsboomt. Zouden ze technisch gezien met hun dikke konten in de zeteltjes langs je hebben gepast als ze dat wilden? Want dat zou ik gedaan hebben: met twee langs je gaan zitten en een druk gesprek aangaan met jou er tussenin... Ik bedoel: je vroeg erom, nietwaar?
En wat je gebrek aan ernst betreft op begrafenissen (één van je vorige postings): ik heb het rare trekje om tijdens de paasviering, wanneer de priester met zijn zwabber de gelovigen komt zegenen, aan een wc-borstel te denken. Het is muisstil in de kerk en ik moet mijn uiterste best doen om het niet uit te proesten, waardoor ik helemaal rood aanloop en me verslik in mijn eigen speeksel... Maar dit volledig terzijde.

Gepost door: Enid | 05-01-07

ik weet maar al te goed dat solden oorlog betekent .. Daarom ga ik nooit tijdens de solden winkelen want dan verandert iedereen die winkels voor kledij in aasgieren en zijn ze zelfs in staat je te vertrappelen als het moet .. Nee danku daar pas ik dus wel voor ;)

Gepost door: pixxie | 05-01-07

. Héhé, toch nog iets positiefs aan blok/examens hebben gedurende de hele maand januari ;-)

Gepost door: Twinkeltje | 05-01-07

Ik heb het mij toch gerisceerd om te gaan shoppen, ik heb dit alles dus ook meegemaakt. Sommige mensen doen er echt alles aan om een koopje te kunnen doen.

Gepost door: Jolien | 05-01-07

fille maat zou je niet beter met iets dikkers in hun gat 'prikken' nu de kans zich vooordoet ;-)

Gepost door: Jeronimo | 05-01-07

Je beschrijft exact hoe ik het ervaar, en ik ben een vrouw! Solden vermijd ik, ik koop dan toch van de nieuwe collectie dus wacht ik maar even. Zaterdag 20 min met vriend was al méér dan genoeg (om 18u 's avonds!).

Gepost door: Leen | 07-01-07

examen auditivo Ewel de video ging over een speelgoedmuseum in Cataluna (ik denk zelfs dat het gerestaureerd was of zoiets 'restaurado') met 3500 stuks, waaronder nen 'peluche' van salvador dalí en nog nen hoop coches, trenes, aviones enzovoort.
Voor de rest heb ik mijn mondeling den 30e en mijn schriftelijk 3feb, dus als ge mij vragen en antwoorden kunt doorspelen... ;-)

Gepost door: Twinkeltje | 11-01-07

De commentaren zijn gesloten.