16-02-07

Altijd lente in de ogen van de tandartsassistente?

tandartsDe tandarts is niet mijn beste vriend, zal dat ook nooit worden trouwens. Ik koester een natuurlijk wantrouwen jegens mensen die er plezier in scheppen om dagenlang in de stinkende bekken van anderen zitten te kijken en er zich met allerlei marteltuigen (naalden, boren, beitels, vijlen, hamers, sikkels, breekijzers) in uitleven. En loze beloftes maken ze ook: “als het pijn doet, geef dan maar een teken, dan stop ik onmiddellijk.” Welke tekens kunnen er dan gegeven worden? Roepen is geen optie in de positie waarin je je bevindt. Een welgemikte elleboogstoot zou enig effect kunnen hebben, ware het niet dat de beul in kwestie zich meestal op een strategische plaats zet, vrij van alle gevaar. Een beetje bloed ophoesten ofzo? Daar hebben ze nog meer plezier in. In elk geval, het teken dat gegeven wordt, hebben ze dan “toevallig” niet opgemerkt. Volgens mij hebben ze zo een maskertje voor hun gezicht om hun sardonische grijns te verbergen voor de patiënt. Kortom, als ik er niet moet zijn, kom ik er ook niet. Goed poetsen zou moeten volstaan.

 

En dat deed het ook sinds ’99, toen mijn wijsheidstanden verwijderd werden. Maar ook mijn tanden doorstaan die des tijds niet, en er zijn er twee met een stukje af. Aangezien ik daar een beetje last van begin te krijgen heb ik gisteren een afspraak vastgelegd bij een tandarts waar ik nog nooit geweest ben. Aan de telefoon klonk ze wel vriendelijk en volgende week vrijdag mag ik langsgaan. Toen ik mijn probleem uitgelegd had zei ze: “zorg dan maar dat ge goed gegeten hebt, want het zou wel eens heel lang kunnen duren.” Ze weten echt wel hoe ze iemand op zijn gemak moeten stellen. Volgende week vrijdag, ik kijk er niet naar uit.

08:21 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

ik vraag me af beste horst waarom jij afbrokkelende tanden hebt
je moet je slachtoffers eerst langdurig koken alvorens te verscheuren en je tanden iet stuk bijten op hun harde knoken
ze'm immers veel zachtere en malsere delen ;-)

Gepost door: jeronimo | 16-02-07

goed gegeten? shit zeg

Gepost door: liese | 16-02-07

Tandarts De week zal nog nooit zo vlug gegaan zijn!:-)

Groetjes

Gepost door: emiel | 16-02-07

ajb Bespaar me ajb je verslag volgende week, ik heb het gevoel dat als ik dat zal gelezen hebben, ik nooit meer naar de tandarts ga. Daarom wens ik je -niet zonder eigenbelang- toe dat alles bijzonder vlot en pijnloos zal verlopen... :)

Gepost door: grmpf | 16-02-07

Ik haat het echt, en er was een tijd dat ik elke maand moest gaan, voor mijn blokjes. Nu probeer ik wel elk jaar te gaan, zodat het geen urensessies meer worden.

Gepost door: Leen | 17-02-07

De commentaren zijn gesloten.