13-04-07

Vrije slag

Onlangs kwam ik al zappend terecht op een boksmatch. Redelijk primitieve en barbaarse sport vind ik. Twee volwassen mannen die een beetje op elkaars lijf staan te beuken en degene die als langste overeind blijft is de winnaar. Vrijheid blijheid zeker? Er mag wel niet onder de gordel geslagen worden. Valt ook iets voor te zeggen. Ik zou het ook niet aangenaam vinden moest er op mijn klokkenspel gemept worden. In de betreffende match gebeurde dit echter wel, al dan niet met opzet. Wat mij vooral verbaasde is dat de scheidsrechter even tussenbeide kwam, en de overtredende bokser gewoon een waarschuwing gaf, waarna het spel gewoon hervat werd. Vind ik een beetje belachelijk. Als die regel niet wordt nageleefd, vind ik dat er een gepaste straf moet zijn voor de overtreder ervan, zoals er bij voetbal gele en rode kaarten uitgedeeld worden. Het principe van de vrije slag leek mij nog niet zo slecht. De scheidsrechter komt tussen en geeft het slachtoffer de kans om de overtreder een ram in zijn gezicht te geven, zonder dat deze zich mag verdedigen. Vrije slag dus.

En ik begon dan verder te denken. Als we het principe van de vrije slag nu eens gewoon zouden doortrekken naar het alledaagse leven. Dat je bijvoorbeeld rustig je beurt staat af te wachten aan de kassa en dat er dan een oud vrouwtje het gore lef heeft om met een volle kar voor te kruipen. Dat je dan kan zeggen: “hey, dat gaat zomaar niet, vrije slag.” Ik zou er wel sensibiliseringscampagnes op tv en in tijdschriften aan koppelen, zodat ook iedereen weet waar het om gaat en begrijpt waarom hij/zij de vrije slag moet ondergaan. Als de trein bijvoorbeeld met twintig minuten vertraging arriveert, conducteur laten uitstappen en vrije slag. Als er gepraat wordt in de cinema of een gsm afgaat, vrije slag. De wereld zou er een stuk mooier uitzien.

 

11:53 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik deel compleet je menign, helaas denk ik dat ik ook veel slaag zou krijgen wegen smijn niet altij deven bemiddnelijek hoffelijke gedrag tov de lome luie medemensen die altij din mijne weglopen

Gepost door: jeronimo | 13-04-07

een bontere en blauwere wereld - lekker kleurrijk is altijd mooier en vrolijker ;-)

Gepost door: Twinkeltje | 13-04-07

Jij hebt veel te veel vrije tijd man! ;-p

Gepost door: liese | 14-04-07

De commentaren zijn gesloten.