29-05-07

Jesse Malin + Willy Mason

jessemalinGisteren was het in de AB Club een drukte van jewelste. Misschien een beetje eufemistisch uitgedrukt, maar het zaaltje met een capaciteit van 250 man en/of vrouw was toch behoorlijk goed gevuld. En terecht, want Jesse Malin maakte er zijn opwachting. De New Yorkse ex-punker (met een verleden in obscure bandjes als D.Generation, Heart Attack en een zijproject met Ryan Adams met de welluidende titel We Are Fuck You (nomen est omen)), gooit het tegenwoordig over een andere boeg. Hij speelt rechttoe rechtaan rock ‘n’ roll, met miniverhaaltjes over outcasts die het moeten zien te redden in de grote boze wereld, en hij doet dat goed. Op zijn recentste plaat laat hij zich bijstaan door goed volk als Josh Homme, Jakob Dylan, Ryan Adams en The Boss hemzelve (het wondermooie Broken Radio). Live waren deze gasten er niet bij, maar dat kon de pret geenszins drukken. Malin speelde een best of van zijn eerste en laatste plaat (uit de middelste kwam niet geheel onterecht geen enkel nummer). Tussendoor kregen we nog wat verhaaltjes over rechtse fastfoodketens en de periode dat hij in het voorprogramma van The Ramones mocht toeren. Hoogtepunten waren Downliner, Brooklyn en een verschroeiende versie van In The Modern World, waarbij Malin stream of consciousnessgewijs aan het einde van het nummer in een zee van noise en feedback volledig loos ging.

 

Daarna was het de beurt aan de mij onbekende Willy Mason, een 21-jarige zanger uit Massassuchetts, die een kruising van folk en country bracht. Soms een beetje uit de toon, maar het is moeilijk om niet te bezwijken voor zijn doorleefde en intelligente teksten en opzwepende melodieën (die viool!). Nummers die me bijblijven zijn Oxygen (al was het maar voor volgende flard tekst: “We can speak louder than ignorance, cause we speak in silence every time our eyes meet”) en Hard Hand To Hold (“it’s hard to lie down, when you don’t trust the ground”). Mooi optreden. Ik ben alvast benieuwd naar meer.

08:38 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

niet verloren gelopen tussen de xzibit-fans? ;)

Gepost door: beate | 29-05-07

De reden waarom ik niet ben geweest was gewoonweg omdat Malin slechts een uurtje mocht spelen. Na zijn meer dan 2u durende doortocht in de Rotonde enkele jaren geleden zou ik toch alleen maar teleurgesteld terug naar huis keren. Dan laat natuurlijk niet na dat de man alweer een beauty van een plaat heeft afgeleverd!

Gepost door: debonair | 21-06-07

De commentaren zijn gesloten.