02-06-07

Gadverdamme

Lang geleden dat ik nog eens een saai berichtje gepost heb (cynische grapjassen, hou jullie bedenkingen voor uzelf), maar hier komt er een aan. U weze gewaarschuwd. Het leven is nu eenmaal niet alleen maar een aaneenschakeling van prettige momenten, en meer van dat. Zet u schrap voor het dodelijke saaie avontuur over hoe de fILLE zijn paspoort ging afhalen op een zaterdagmorgen.

 

Na een veel te korte nacht (vier uurkes slaap, na de uiterst geslaagde film Goya’s Ghosts, en een uitgebreid bezoek aan de beste bar van Leuven) ging de wekker onverbiddelijk om half acht. En dat op een zaterdag. Ik moest namelijk om half negen de trein naar mijn hometown nemen, en dat zou niet zonder slag of staat gaan. In het station werd namelijk doodleuk aangekondigd dat de trein niet reed, doordat een of andere onverlaat het nodig had gevonden zijn auto op de rails te parkeren tussen Leuven en Aarschot, met een botsing tot gevolg, aldus de geruchten die circuleerden. Maar de vriendelijke mensen van de NMBS hadden gezorgd voor een bus, waar in koeien van letters Rijschool op stond. Dat boezemde niet echt vertrouwen in. Er waren wel twee oudjes vooraan in de bus serieus aan het klagen en zagen dat het altijd hetzelfde is met de trein en wanneer we eindelijk zouden vertrekken en dat we maar in het ongewisse gehouden werden en dat er weer geen rekening gehouden werd met de reizigers. Een van de twee vond het dan ook nodig om dit nog eens luidkeels via gsm aan de thuisbasis te berichten. De buschauffeur was natuurlijk de kop van jut, terwijl hij ook maar zijn werk doet. In Aarschot dan nog een half uur moeten wachten op de trein, om een kwartier later de thuishaven te bereiken.

 

Daarna naar het stadhuis, waar het al bij al nog meeviel qua drukte. Maar uiteraard moest een oude vrouw voor mij de pret bederven. Ze moest een samenstelling van het gezin hebben, iets dat niet lang in beslag neemt. Papiertje uitprinten en klaar. Ik zette me al recht om mijn paspoort af te halen, maar dat was buiten het besje gerekend. “Ik zou nog graag een suggestie willen doen. Kan er aan halte X geen bank gezet worden voor de oude mensen, want het is schandalig als we lang moeten rechtstaan. Ik persoonlijk heb iets in mijne rug, en oude mensen blijven al genoeg in de kou staan.” Oude mensen hebben ook tijd genoeg om de kostbare tijd van tamme ambtenaren door de week te verspillen, zodat mensen die niet over die tijd beschikken op zaterdag vlotter bediend zouden worden. In elk geval, dat gezaag ging zo nog een paar minuten door, tot de loketbediende het ook op haar heupen begon te krijgen en tegen het oudje zei dat ze haar probleem beter aan het onthaal eens kon gaan uitleggen, terwijl ze veelbetekenend naar haar onthaalcollega keek. Waarschijnlijk is die erin getraind om oudjes af te schepen. Er zijn betere manieren om het weekend in te zetten.

Met de DVD van Kreatief met Kurk bijvoorbeeld, die amper een week nadat ik hem besteld had aangekomen is. "Altijd van je af gutsen!"

 

Degenen die toch de moeite genomen hebben om tot hier te lezen, wil ik belonen met een zeer schoon liedekijn, dat me eerder deze week ineens opviel bij het herbeluisteren van een cd die ik al een hele tijd geleden gekocht heb.

14:14 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

oudjes, niks dan miserie. vanaf hun 65e zouden ze niet meer buiten mogen komen.
maar blijkbaar vindt de maatschappij hen belangrijk, want in het 1e semester heb ik een vak gehad over de oudjes. gebuisd en nu tweede zit. damn you, oudjes!!

Gepost door: beate | 02-06-07

Danku voor het liedekijn ;-)

Gepost door: Jonas | 02-06-07

mensen van 65 zijn helemaal niet oud, wacht to je ouders zo oud izjn! lol de mijne zijn ook zo oud nog niet ze
lol
euhm saai? saai saai? jij beleeft toch altidj gekke dingen? wlek paspoort ga je op rie s:p:p:p:p

Gepost door: jeronimo | 02-06-07

saai? maar ge hebt dan ook uw pasfotooke buiten beschouwing gelaten ;-)
Idd een schoon liedekijn!

Gepost door: Twinkeltje | 03-06-07

maar het zijn wel de oudjes die je op zondag van gratis taart voorzien....

Gepost door: liese | 04-06-07

De commentaren zijn gesloten.