30-07-07

Stadsttokje

Twinkie gooit een ongeleid projectiel tegen mijn schedelpan en verwacht dat ik iets zinnig over mijn stad vertel. Bij deze:
 

1. My favorite ‘grab-a-bite’

Sinds frituur “De Vettige Mark” op het Hooverplein in 2001 tot ground zero gereduceerd werd, drong de zoektocht naar een nieuwe frituur zich op. Niet dat Vettige Mark zijn frieten zo goed waren, doorgaans veel te zout, maar zijn frituur was het dichtst bij mijn toenmalig kot en het was altijd hilarisch om de Mark “da’s dan 4 euroots” te horen zeggen. Maar tegenwoordig haal ik mijn frieten bij “Patje Platje”, ook wel Bij Patrick. Ik denk dat de officiële benaming Movie Frituur is. Ze bevindt zich naast de Studio’s. Patje is snel, heel lekker, goedkoop en cynisch. Een perfecte combinatie.

 

2. My favorite shop in town

Spontaan komen twee winkels in mij op. Voor mijn audiofoon plezier opteer ik zonder enige twijfel voor Bilbo op het Ladeuzeplein. Veel keuze, goedkoop en de tafel met aanbiedingen is enorm verslavend. Altijd ligt er wel iets nieuw bij dat mijn goedkeuring kan wegdragen. Voor DVD’s spring ik de FNAC binnen, en met een beetje geluk zijn daar ook soms spreekwoordelijke kloppen te doen.

 

3. My favorite restaurant

Simpel, aldaar waar ze de gigantische pizza’s hebben, namelijk bij La Vecchia Napoli, in de Pensstraat. Keuze uit 45 verschillende soorten als ik me niet vergis. Met gratis voorgerechtje en drankje na het eten.

 

4. My favorite ‘take my friends when in town’

Ook een makkie. De beste café in town en waarschijnlijk in the world: Ron Blacks op het Ladeuzeplein. Staat bekend als Irish Pub, maar afgezien van de naam, het feit dat ze er Iers bier serveren en Engels spreken valt daar niet veel van te merken. Niet te verwarren met Ron Blacks, the smallest pub in Dublin, die ook heel gezellig is.

 

5. Other 5 things to mention

Het Begijnhof van Leuven vind ik enorm mooi, zeker de moeite om eens in rond te wandelen. De liefhebber van de “betere” film verwijs ik graag door naar de Studio’s of Cinema Zed. Voor een optreden klein en fijn moet men in Het Depot zijn. De zuiplappen onder u kunnen zeker hun gading vinden op de Oude Markt, ook gekend als de langste toog van België. En tenslotte: mijn sprankelende aanwezigheid maakt dat Leuven een stad is die zeker een bezoek waard is. Zei hij in alle bescheidenheid.

 

Ik smijt dit stokje in de richting van Beate en Soet. Laat jullie maar eens goed gaan.

13:10 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

azo hier is mijn werk. dank u. zeker omdat ik u al zei dat er in mijn dorp niks te beleven valt...

Gepost door: beate | 30-07-07

:-) nja ik heb zelfs al fooi gegeven in la vecchio napoli, ron blacks is me al bekend maar qua knappe serveersters is het toch niet zo lyrisch gesteld zoals in je beschrijvingen, toch niet die keren dat ik er was :-)
waar is den tijd van de frieten van marjan op de oude markt...

Gepost door: jeronimo | 31-07-07

Die frituur op het Ladeuzeplein vond ik ook vroeger het beste, tijdens mijn Leuven-tijdperk (ik vind Leuven ondertussen met Louis Tobback aan het roer een heel verzuurde stad). Ik woon nu in Brussel en heb de ideale combinatie 'snel, heel lekker, goedkoop en cynisch' gevonden bij Frituur Bompa.

Gepost door: Secretly Belgian | 02-08-07

De commentaren zijn gesloten.