16-08-07

Prangende kwesties

Ik ben een statistiekfreak. Niet dat ik ook maar enige interesse heb in beurstendenzen of de paarfrequentie van de Emberiza citrinella. Nee, verre van. De enige statistiek die mij interesseert is die van Last Fm, die bijhoudt welke liedjes ik beluister en hoe vaak, om daarbij vast te stellen welke groepen ik min of meer objectief het meest apprecieer. Objectieve staving van subjectieve gegevens, zoiets.
Ik heb wel graag dat die objectieve gegevens correct zijn, en daar wringt het schoentje een beetje. Bij overschouwing van de lijst stelde ik vast dat op de 4de plaats met 1034 beluisteringen The Arcade Fire prijkt. Maar nu vraag ik me al sinds gisteren af of dat lidwoord er wel bij hoort, want dienaangaande krijg ik tegengestelde informatie. Een blik op de cd's geeft geen uitsluitsel. De debuut-ep gebruikt het lidwoord, maar op het sublieme Funeral en het net iets minder, maar bijna even sublieme Neon Bible worden het lidwoord achterwege gelaten. In de cd-boekjes daarentegen wordt het lidwoord weer wel gehanteerd. De website laat het lidwoord achterwege. Persoonlijk vind ik ook dat het beter klinkt zonder lidwoord, maar als dat zo is, betekent dat dat mijn statistiek niet meer klopt. En dat zou spijtig zijn.
Wat er ook van zij, vast staat dat ik de groep morgen eindelijk eens live aan het werk ga zien op Pukkelpop. En ik durf nu al voorspellen dat hun optreden het hoogtepunt wordt van de drie dagen. Meer daarover later. Nu ga ik op zoek naar mijn "katsjoebotten".

08:44 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

vergeet uw kousen morgen niet voor uw katsjoebotten. ;)

Gepost door: beate | 17-08-07

Goed zo, dan weet ik dat ze mij geen blaaskes wijsmaakt en stiekem naar het vtm-schlagerfestival gaat ofzo ;-)

Gepost door: Jonas | 17-08-07

De commentaren zijn gesloten.