17-08-07

Pukkelpop: dag 1

Afgezien van enkele irritante pubers, een naar stront stinkende wei en mijn katsjoebotten die de bloedcirculatie naar de onderste regionen van mijn benen afsneden is dag 1 afgezien van een andalouseplek op mijn broek vlekkeloos verlopen. Hieronder een overzicht van wat ik gezien heb.

We begonnen met Seasick Steve: een krasse knar die enkel gewapend met een driesnarige gitaar en een lege bak bier als drumstel zeer opzwepende Mississippiblues speelt. De Marquee ging massaal plat voor hem en terecht!

Silversun Picks deden niet veel bijzonder, behalve bewijzen dat ze geslaagde klonen zijn van Smashing Pumpkins en Placebo, en een klein beetje op mijn zenuwen werken. Ik stond erbij en keek ernaar.

Alex Agnew was helaas volledig volzet, dus in allerijl naar een alternatief gezocht dat zich aandiende onder de vorm van The Twang. The Twang ain't my thang. Meer woorden maak ik daar niet aan vuil.

Daarna was het de beurt aan Gogol Bordello. Hun opzwepende gypsypunk was een van de redenen waarom ik dit jaar een ticket gekocht had, en ze stelden niet teleur. De pretfactor van het festival verhoogde tot gevaarlijke proporties.

Gelukkig zorgden 1990s daarna voor afkoeling, door een zeer makke set. Die bulkte van de nanana's en oh oh oh's. Ik hoorde potentieel, maar live komt dat nog niet uit de verf. Ik vermoed dat ze beter klinken op cd.

Dan was het tijd voor een winning streak:
The Eagles of Death Metal: moddervette rock 'n' roll, met een zanger die heel veel weg had van Brad Pitt in Kalifornia. Dolle pret! Met een zeer geslaagde cover van Stuck in the Middle with you.

In de marquee mocht zangeres Jenny Lewis van Rilo Kiley niet alleen voor een muzikaal hoogtepunt (wat een stem!), maar ook voor een visueel hoogtepunt (miauwkes!). Een zeer lief optreden.

Daarna ging het weer naar bittere ernst met de niet zo vrolijke Franzen van The Editors. Donkerder dan Joy Division op een bewolkte dag. De zanger kwam wel een beetje lullig over door zijn verwoede pogingen om getormenteerd en duister te klinken, maar afgezien daarvan prima concertje.

Vervolgens was het lopen geblazen naar de Dance Hall voor The Go! Team. Wat zij speelden klonk als de soundtrack bij actieseries uit de jaren 70, verscholen achter een wall of sound terwijl een zangeres allerlei cheerleaderkreetjes uitte. Super!

De funstreak werd verdergezet met Hayseed Dixie. Hillbillies die allerlei covers speelden in hillbillystijl. Van Highway to Hell tot I don't feel like dancing tot Breakin' the Law. Fun!

Na een korte eetpauze met op de achtergrond de akoestische metal van Rodrigo y Gabriela was het de beurt aan Ignite om de skate stage in vuur en vlam te zetten met hun sociaal bewogen melodieuze hardcore. Degelijk zoals steeds.

Wat niet gezegd kan worden van Devendra Banhart. Op cd vind ik hem zeer te pruimen, maar live komt hij niet verder dan wat strontvervelend hippiegeneuzel. Na drie nummers hield ik het voor bekeken.

Maar Kaiser Chiefs maakten veel goed. Een optreden vol instant hits, een laaiend enthousiast publiek, veel nanananana's en ohohoh's, maar in tegenstelling tot 1990s werkt het bij hen wél. Prima optreden.

Vervolgens werd de weerstand van de trommelvliezen eens getest bij het optreden van Soulfly, die eerder een best of van Sepultura leken te spelen. Niet echt my cup of tea, maar wel goed in wat ze doen veronderstel ik.

En afsluiten deden we met een knaller van formaat. Ik kan ze niet genoeg de hemel inprijzen, dus doe ik dat ook niet: Architecture in Helsinki! Telkens als ik ze zie worden hun optredens zotter en zotter, maar de fun wordt ook steeds groter en groter. Live komen de nieuwe nummers beter uit de verf dan op cd (de nieuwe is een doodbraaf plaatje tov hun vorige meesterwerk In Case we Die). Schitterende afsluiter.

En nu op naar dag 2.

10:16 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

andalouse leg het maar uit makker! en koopt u eens grotere botten ;-)
"goed in wat ze doen verondersetl je verkeerd" slecht is slecht :p
hayseed dixie rulez!

Gepost door: jeronimo | 17-08-07

Hayseed Dixie was idd geweldig, ik zit er nog altijd mee in mijn kop ("Breaking the law" zeker, wat er mij ook aan doet denken dat ik nog eens naar Beavis & Butt-Head moet kijken).

Gepost door: xy | 20-08-07

De commentaren zijn gesloten.