04-09-07

Time is on my side

Mijn horloge gaf vanochtend half zes aan toen ik opstond. Dat is niet normaal, want op een werkdag sta ik op om half zeven, het uur dat mijn wekker aangaf. Een kwartier later bleek het op mijn horloge nog steeds half zes te zijn. Langzaam maar zeker kwam ik tot de conclusie dat mijn batterij plat was. Dat is voor mij een kleine ramp, want ik ben nogal een tijdsfreak. Ik kan niet leven zonder horloge, en van een horloge die een halve minuut achter loopt, krijg ik het al zwaar op mijn zenuwen. Het idee van een hele werkdag zonder functionerend horloge te moeten rondlopen, maakte mij al nerveus.

Dit euvel moest zo snel mogelijk verholpen worden. Na het werk begaf ik mij onmiddellijk naar de eerste de beste juwelierszaak, die uitgebaat wordt door twee ietwat rijpere vrouwen. Ik legde mijn probleem uit. "Kom uw uurwerk binnen een half uur maar halen", zei een van de vrouwen tegen mij. Ik zei dat ik dat nogal moeilijk kon inschatten wegens gebrek aan uurwerk. Blijkbaar was dat het toverwoord, want toen zei ze dat ze het onmiddellijk zou doen. Toen ze terugkwam zei ze: "wel oppassen met water, want daar kan de batterij niet tegen." "Geen probleem," zei ik, "ik drink alleen maar Fanta." Ik geef toe dat het niet de meest hilarische opmerking van de eeuw was, maar de dwaze blik die ik als reactie kreeg, had ik ook niet verwacht. Doodserieus zei ze: "nee, ik bedoel dat uw horloge niet nat mag worden." "Oei oei," zei de andere, "ze geven vandaag regen." Waarop ze allebei begon te schaterlachen. Waarschijnlijk gaat die opmerking al jaren mee in die juwelierszaak. Ik beantwoordde ze met een gelijkaardige apathische blik. "Jaja, ge ziet he, hoe ouder, hoe zotter.", bracht de tweede verkoopster lachend uit. "Dat voorspelt dan niet veel goeds voor de toekomst," zei ik. Daar konden zij dan weer niet mee lachen. Misschien is mijn humor nog niet belegen genoeg.

18:55 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

chancve maat! dat ik nogniet aan mijn druiven was begonnen of ge ging een claim wegens opzettelijek doodslag met voorbedachten rade aan uw vege lijf hebben makker! ik zou gesitkt ende gestorven wezen in mijn druivenpitten van het me verslikken bij het lachen! ik lig hier kruepel en mijn halfverteerde wok dreigede er even uittekomen langswaar ik het binnen heb geslokt evenwel niet zonder de nodige perslucht er langs achter uit te laten
durf jij dat echt zo zegen? ik ken u eignelijk zo niet enkel op uw bog komt gij zon' dingen tegne :p
bon ik ben ene fan dat weet je en ik kol zot van ene uurwerk dat niet werkt!!!
maar alles went zelf de tijdloosheid van de eeuwigheid

Gepost door: Jeroen | 04-09-07

time is on my side the rolling stones the rolling stones!!!

Gepost door: soet | 05-09-07

'nogal een tijdsfreak'
maar n klein beetje, hoor. ;)

Gepost door: beate | 05-09-07

(lang leve google hahahaha, maar tis me gelijk é hoe een mens punten haalt)

Gepost door: soet | 05-09-07

Een mens is dan eens doodeerlijk....en word er verdorie voor bestraft....

Gepost door: soet | 05-09-07

Smerlap? Ikke? Gij zou beter ne keer de prut uit uw ogen halen gij. 't Zal al rap wat beteren. Ge waart begot den eerste.... grmbl... :-)

Gepost door: Peke | 06-09-07

Ik heb géén horloge. Ik kijk op't werk op de klok, op de pc's, of op mijn gsm! Anyway, geweldige verhaal, hilarisch.

Gepost door: Life is a dance | 06-09-07

De commentaren zijn gesloten.