12-09-07

Gladde jongens

Sommige mensen irriteren mij. Niks aan te doen, het is gewoon zo. Zelf breng ik dat gevoel ongetwijfeld ook soms over op anderen. Dat is nu eenmaal de tol van perfectie, dat leidt onvermijdelijk tot jaloezie. Maar we wijken af. Ik erger me de laatste dagen, weken, maanden aan iemand die 's morgens op dezelfde trein stap als ik. Een zeer bizar figuur. Hij valt nooit op het perron te bespeuren, maar van zodra de trein aankomt, duikt hij ineens uit het niets op om zich dan als eerste naar binnen te wurmen terwijl de deuren nog maar amper open zijn en er nog volk naar buiten moet komen. Hij is echt het prototype van de jonge carrièrepik, die desnoods over lijken gaat om hogerop te kunnen geraken. Altijd in kostuum, met zijn aktentasje onder de arm. Ik schat hem een jaar of 25 en hij is waarschijnlijk actief in iets juridisch of economisch, met een lichte voorkeur voor dat laatste. En hij heeft een arrogante smoel. Als de trein in Brussel aankomt speelt zich ongeveer exact hetzelfde scenario af. Vanuit het niets staat hij plotseling voor de deur, en van zo gauw die tien centimeter opengaat, wringt hij zich er al tussen. En dat laatste is hem vandaag zuur opgebroken. Want net op het moment dat hij zijn manoeuvre uitvoerde, gingen de treindeuren abrupt weer toe, en zat hij ertussen. Ik denk niet dat hij zich verwond heeft, maar hij was er toch even niet goed van. En daar had ik dan weer plezier in. Leedvermaak is mij soms niet vreemd.

08:06 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

leedvermaak is fantastisch. Net als wraak, trouwens.
Ik zie trouwens in gedachten die arrogante chauffeur van gisteren - die vond dat ik niet rap genoeg overstak (ja, meneer, je moet eerst KUNNEN oversteken) en dus zonodig heel de straat op stelten moest zetten door te gaan toeteren - al met zijn groen clio met engelse nummerplaat tegen een boom geplakt staan. Iemand die zich hierin herkent? Je meneer, je bent een arrogante zak! Ik hoop dat je ergens tegen rijdt. Liefst tegen iets wat niet leeft. Dank u. Ergernissen zijn mij dus ook niet vreemd. Een vroegtijdige dood door een hartinfarct helaas waarschijnlijk ook niet.

Gepost door: elke | 12-09-07

:-) ik haat die verdomde huisvoruwen die overdag toch gaan werken omdat ze zich vervelen of gewoon makkellijk geld willen scheppen die tien minuten voor tijd al het gangpad versperren en dan veel te traag door de deuren uitstappen en dan met zijn allen nog eens ove de hele breedte van den trap in het staiton traag azfdalen??? als ze dan toch alle fukking tijd van de fukking wereld hebben, waarom willen ze er dan fukking als eerste uit die fukking trein stappen verdomme!!! je zou voor minder zorgen dat je als eerste uit die trine bent als de deuren zich nog maar net openen!!!
fukk!
zo lachen met mij wach tto ik uw fukking arrogante smoel zie

Gepost door: treinlijder | 12-09-07

deze ergernis inclusief leedvermaak doet me huiveren en lachen tegelijkertijd. Metrogewijs gebeurt net hetzelfde. Mensen die het toestel binnendringen terwijl er nog mensen uitstappen bijvoorbeeld, of voor de deur staan en niet willen wijken voor mensen die willen uitstappen. Maar -hoe weinig ik er ook aan kan doen- ze zien het aan mijn gezicht hoor. Defenitely!

Gepost door: casper | 12-09-07

Mensen die je de tijd niet geven de trein (tram/bus) uit te stappen? Wring jezelf gewoon naar buiten en geef een schouderduw (zo hard mogelijk), ga op tenen staan ("per ongeluk"), enz. Als je een zware tas bij je hebt, kan het ook helpen om je daarmee een weg te banen.

Gepost door: xyz | 12-09-07

Kan ik zo volgen! Die verdomde gladde palingen...

Gepost door: Het Radiofonisch Instituut | 12-09-07

Gewéldig, ik kan het mij zo inbeelden. Ik erger mij onnozel aan mensen die overal dringen en duwen om toch maar eerst te zijn maar dan eigenlijk in de weg staan en alles ophouden, grrr!

Gepost door: Life is a dance | 12-09-07

ik heb een namiddag verlof genomen om eens al die lieve bloggertjes te bezoeken veel leeswerk heb ik,doe het met heel veel plezier,zalig dat komen bijlezen en dan al die mooie fotokes,lieve groetjes en tot de volgende...blijf zo verder doen!!

Gepost door: muziekoase | 12-09-07

hehehe... hopelijk doet hij zich de volgende keer wel pijn. of ben ik nu gemeen? :)

Gepost door: beate | 14-09-07

hm en toen de deuren dichtgeklemd waren, ging de trein dan weer aan het rijden?
PS: beste treinlijder, dat zijn wel héél veel fukkings ;)

Gepost door: grmpf | 16-09-07

als ik moet opstappen mogen ze me nog voorbij steken, maar ik krijg het op mijn heupen als ik wil afstappen en personen al persé OP te trein willen stappen...

Gepost door: soet | 16-09-07

Vreemd, dat soort verplaatst zich gewoonlijk enkel per firmawagen, bij voorkeur van een Duits merk...

Gepost door: Sandrissimo | 17-09-07

@ Sandrissimo ... zonder (werkende) richtingaanwijzers. Zijn Duitse auto zal wellicht defect geweest zijn.

Gepost door: xyz | 18-09-07

De commentaren zijn gesloten.