12-10-07

Nuttige tip

Nuttige tip voor mensen die tijdens hun werkuren weleens mondelinge informatie moeten verstrekken aan nieuwe personeelsleden. Het is geen goed idee om vlak voor een dergelijk gesprek een spraakbemoeilijkende Napoleonbol in de mond te nemen. Zeker niet wanneer blijkt dat de persoon in kwestie lichtjes lispelt. Dat kan dit ongemakkelijke situaties leiden. Als dan ook in aanmerking genomen wordt dat ik in normale omstandigheden gemiddeld een dertigtal minuten doe over de verwerking van zo een bol, is het gemakkelijk voor te stellen dat ik blij was dat de uitleg niet te lang hoefde te duren.

Gisteren nog naar een optreden van Broken Social Scene Presents: Kevin Drew geweest. Concreet komt dit neer op een optreden van Broken Social Scene waarin de nummers van zanger Kevin Drew een prominentere rol krijgen toebedeeld. De hoofdbrok van het programma bestond uit nummers van het lichtjes briljante, en recent uitgebrachte album Spirit If... Live komen de nummers zeker zo goed tot hun recht. Heel intens optreden, met de nodige humor en twee meezingmomenten, aan het begin en einde van het optreden. Ook geen gedoe met bisnummers. Er werd gewoon verdergespeeld, en de tijd die andere groepen laten verloren gaan aan het achter de coulissen wachten tot er lang genoeg applaus is om een bisnummer te rechtvaardigen, werd hier gewoon opgevuld met nog meer muziek. Zo hoort het.

Muziektip van de dag, de week, de maand en misschien zelfs wel van het jaar: Beirut, een kruising van Amélie Poulain met Arcade Fire, Neutral Milk Hotel en Rufus Wainwright. Opgewekte melancholie.

08:37 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Op punt 1 bereid ik me alvast voor en wat Beirut betreft: je hebt smaak (en ik begin 'm te kennen ;))!

Gepost door: casper | 12-10-07

De commentaren zijn gesloten.